Beşiktaş'ta golcü transferinin önündeki engel

Beşiktaş'ta golcü transferinin önündeki engel

Beşiktaş'ın adı birçok yıldız golcüyle anılıyor ancak...

Jackson Martinez, Fernando Torres... Beşiktaş'ın adı birçok yıldız golcüyle anılıyor ancak forvet transferine engel olan bir durum var! Yabancı kuralı...

Transfer penceresinin kapanmasına günler kala Beşiktaş'ın golcü arayışları sürüyor. Bir forvet transferi yapmak isteyen siyah-beyazlılar için bu transferin önünde bir engel var.
 
Yabancı kuralına göre Süper Lig ekipleri, TFF'ye 28 oyunculuk liste gönderebiliyor. Bunun yanı sıra kulüpler, bu 28 kişilik kadroda en az 14 Türk statüsünde oyuncu bulundurmak zorunda. Beşiktaş'ın kadrosunda 14 yabancı oyuncu yer alıyor. Veli Kavlak ise Avusturya Milli Takımı forması giymesine rağmen daha önce yerli statüsü aldığı için yabancı listesinde yer almıyor.
 
Ancak Beşiktaş, yabancı bir golcü transferi yapmak için kadrosundaki 14 yabancıdan en az birinden feragat etmek zorunda. Buna bağlı olarak şayet Beşiktaş'a yabancı bir golcü gelirse, Beşiktaş'ın kadro düzeni de bozulabilir!
 
Beşiktaş'ın yabancı bir golcü transferi gerçekleştirmesi durumunda kadrosundaki yabancılardan birini feda etmesi gerekiyor. Ancak siyah beyazlıların kadrosundaki yabancılara bakıldığında, herhangi birinin gönderilmesi durumunda kadro yapısının bozulması işten bile değil. Bu durumda Şenol Güneş'in kadro mühendisliği bile işe yaramayabilir...
 
Öncelikle Beşiktaş'ın olmazsa olmazı yabancılara göz atarsak; Atiba, Quaresma, Talisca, Marcelo, Adriano, Fabri, Tosic ve yeni transferler Babel ile Mitrovic'in feda edilmesi mümkün değil gibi görünüyor. Tabii kiralık kontratı devam eden Aboubakar'ın da Beşiktaş'tan ayrılacağına ihtimal verilmiyor. Zira Kartal, bu oyunculardan herhangi birini gönderirse, kadrosu alt üst olabilir.
 
Feda edilecek 4 yabancı
 
Bu durumda Beşiktaş'ın feda etmek için düşüneceği 4 yabancısı kalıyor: Rhodolfo, Beck, Gökhan İnler ve Aras Özbiliz...
 
Ligde, kupada ve Avrupa'da yoluna devam Beşiktaş'ın elindeki stoperlerden Rhodolfo'nun bir golcüye bağlı olarak takımdan gönderilmesi, kalan dönemde Şenol Güneş'in başını ağrıtabilir. Atınç'ın form tutamayışı, Mitrovic'in beklentileri karşılayıp karşılayamayacağının belirsiz olması, Beşiktaş'ın bu bölgedeki kozlarını tüketiyor. Bu nedenle Rhodolfo'nun takımda kalması akıllıca olacaktır. Öte yandan beklerde alternatif sorunu yaşayan ve buna bağlı olarak sol bekte bile Andreas Beck'e görev veren Şenol Güneş, Alman oyuncudan da vazgeçmeyi göze almayacaktır.
 
Orta saha alternatifleri göz önüne alındığında Gökhan İnler'in de ayrılması zor gibi görünürken geriye tek bir isim kalıyor. Beşiktaş, yabancı bir forvet transferi yapmak istiyorsa, Aras Özbiliz'i göndererek bu hamlesini gerçekleştirebilir. Beşiktaş'ta şans bulamayan Aras, Beşiktaş için tek çıkış kapısı olarak görünüyor.
 
Süleyman Tetik-goal.com