Beşiktaş'ta Demba Ba tezi çürüdü !

Beşiktaş'ta Demba Ba tezi çürüdü !

Sezon başında gol yollarında sadece Demba Ba'ya bağlı kalmakla eleştirilen Beşiktaş,geride kalan haftalarda bu tezi çürütmeyi başardı.

Be­şik­taş bu se­zon lig­de 23 kez ağ­la­rı ha­va­lan­dır­dı. Si­yah-Be­yaz­lı­lar'ın lig­de­ki gol­le­ri­ni tam 9 fark­lı isim kay­det­ti. Dem­ba Ba 8 gol­le ilk sı­ra­da yer al­dı. Se­ne­gal­li oyun­cu­yu Ol­cay Şa­han (4), Ke­rim Fre­i (3), Cenk To­sun (3), Ve­li Kav­lak (1), Mus­ta­fa Pek­te­mek (1), Oğuz­han (1), So­sa (1) ve Gök­han Tö­re (1) iz­le­di. Tö­re de bu se­zon lig­de­ki ilk go­lü­nü ağ­la­ra gön­der­me ba­şa­rı­sı­nı gös­ter­di. Ba­ğır­sak en­fek­si­yo­nu ge­çi­ren Tö­re, 3 se­rum­la ma­ça ye­tiş­ti­ril­di.

SOSA'NIN GOLÜNÜN SIRRI
Beşiktaş'ın Arjantinlisi, Siyah-Beyazlılar'da ilk kez ağları buldu. Golün sırrını açıkladı. Sosa, "Kaleci hocamız Sambade devre arasında, kalecinin önde durduğunu söyledi. Onun taktiğiyle attım" dedi.

Be­şik­taş'ın Ar­jan­tin­li is­mi Jo­se So­sa, at­tı­ğı fri­kik go­lüy­le göz­le­rin pa­sı­nı sil­di. Kar­şı­laş­ma son­ra­sı "Ka­le­ci ho­ca­mız Sam­ba­de'ye te­şek­kür ede­rim. Dev­re ara­sın­da ka­le­ci­nin ön­de dur­du­ğu­nu söy­le­di. Onun tak­tiğiyle attım" de­di. Maç içinse, "Li­der ol­du­ğu­muz için ra­kip­ler bü­tün güç­le­ri­ni sergiliyor. Bu da iş­le­ri zor­laş­tı­rı­yor" diye konuştu.

O DA OĞUZ'U AVLADI
So­sa, Be­şik­taş for­ma­sıy­la ilk kez ağ­la­rı bul­du. Si­yah-Be­yaz­lı­lar, So­sa'yla bir­lik­te lig­de 74 haf­ta son­ra fri­kik­ golü attı. En son 21 Ekim 2012'deki Trab­zons­por ma­çın­da Fer­nan­des frikik golü atmıştı. So­sa'nın ilk go­lü­nü Oğuz Dağ­la­roğ­lu'na at­ma­sı da il­ginç bir de­ta­y oldu. Fe­ner­bah­çe'nin unu­tul­mazlar isimleri arasında yer alan Alex de Souza ile 1.5 se­zon Ga­la­ta­sa­ray for­ma­sı gi­yen Drog­ba da Tür­ki­ye ka­ri­yer­le­rin­de­ki ilk gol­le­ri­ni Oğuz'a at­mış­tı.