Beşiktaş'ta ağır ihmal !

Beşiktaş'ta ağır ihmal !

Beşiktaş'ta büyük tartışma yaratan aktif reklam davasında ilginç gelişmeler ortaya çıktı.

Siyah-beyazlılarda profesyonellerin uyarısına rağmen, 2. Başkan Ahmet Nur Çebi, 15 Aralık 2013 tarihli iki çeki umursamadı, sonunda da çekin arkasına “karşılıksız” damgası vuruldu. Siyah-beyazlılar iki günle hem icralık oldu, hem de haciz geldi.

Beşiktaş ile Aktif Reklam arasında yaşanan hukuk mücadelesinde, siyah-beyazlıların ihmali görülürken, 2. Başkan Ahmet Nur Çebi’nin ise olayların odağındaki isim olarak göze çarpması dikkat çekti.

Şirketle 6 milyon 097 bin dolar olarak ödenmesi konusunda sulh protokolü yapan siyah-beyazlılar, 15 Aralık 2013 tarihli iki çeki geciktirdi. Mali konularda söz sahibi olan Çebi’nin, çeklerin karşılıksız damgası yemesine sessiz kaldığı ifade edildi. 15 Aralık 2013 tarihli çekler konusunda, kulüpte finans ve mali işlerden sorumlu genel müdür yardımcısı olarak çalışan Elif Kapoğlu’nun siyah-beyazlı yöneticiyi uyardığı belirtildi. Hatta 15 Aralık’ın pazar gününe denk gelmesi nedeniyle 16’ına sarkan biri 255, diğeri 160 bin dolarlık çeklerin bir gün sonra ödendiği ortaya çıktı.

Koz verdiler

Siyah-beyazlılar o gün Halk Faktoring’ten para beklerken, kurumun yönetim kurulunun toplanamamasından dolayı parayı bir gün geç gönderdiği ortaya çıktı. Bankaların mesaisinin bitmesine dakikalar kala Kapoğlu’nun, çekin protestoya uğrayacağı konusunda yönetimin tekrar dikkatini çektiği buna rağmen ödemenin geciktirildiği de ifade edildi.

Biri tatilden, diğeri de siyah-beyazlılardan kaynaklanan iki gün gecikmenin faturası, Beşiktaş’a icra ve haciz olarak geri döndü. Aktif Reklam avukatları bunu koz olarak kullandı ve bugünlere gelindi.

Başka ihtiyacınız!

Hukukçuların, temyize gidilmesi yönündeki tavsiyesine Başkan Fikret Orman ve 2. Başkan Ahmet Nur Çebi’nin uymadığı da dikkat çeken diğer bir unsurdu.

Aktif Reklam’ın haciz işleminin gerçekleştirildiği sırada, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde bulunan Çebi’nin olaydan bilgisi olmadığı, haciz kamyonlarının fotoğrafını cep telefonundan gösterenlere de “Küçük şeyleri göremiyorum” diyerek bakmayı reddettiği öğrenildi.

Ahmet Nur Çebi’nin, haciz yapıldığı gün 15.00 civarında da kulübün avukatlarıyla görüşerek, “Para dışında bir ihtiyacımız var mı?” diye sorduğu da ifade edildi.

‘En iyi bildiği iş alacaklıları kovmak’

Fikret Orman’ın ilk döneminde hukuk işlerinden sorumlu yönetici olan Levent Erdoğan, olayla ilgili ilginç açıklamalar yaptı.

Erdoğan, “Sulh protokolü yapılırken de asla danışmadılar. Oysa benim işim bu... Öyle yanlış işler yaptılar ki, benim ‘hayır’ diyeceğimi bildikleri için anlaşmaları göstermediler. Mahkemeden Beşiktaş aleyhine 8.8 milyon dolar ödeme kararı çıktığında Fikret Orman ve Ahmet Nur Çebi’ye temyize gitmelerini söyledim. Ancak kaale alınmadı. O dönemde alacaklılarla ilgilenen 2. Başkan Ahmet Nur Çebi’ydi. Kendisinin en iyi bildiği iş zaten alacaklıyı kovmaktır” diye konuştu.

Milliyet