Beşiktaşlı Mitrovic saç baş yoldurdu

Beşiktaşlı Mitrovic saç baş yoldurdu

Estonya'ya yenilen Hırvatistan'da, Beşiktaşlı Mitrovic mağlubiyette başrolü oynadı.

Hırvatistan Milli Takımı tarihinin en ağır mağlubiyetlerinden birini alırken, başrolde iki goldeki hatasıyla Beşiktaşlı Matej Mitrovic vardı.

Beşiktaş'ın devre arasında Rijeka'dan transfer ettiği Matej Mitrovic, resmi maçtaki başarısını hazırlık karşılaşmasına taşıyamadı, denizi geçip derede boğuldu. Dünya Kupası elemelerinde Türkiye ile aynı grupta yer alan Hırvatistan, grup maçında Ukrayna'yı 1-0 mağlup ederken, mücadelede 90 dakika forma giyen oyuncu performansıyla beğeni topladı. 
 
23 yaşındaki futbolcu aynı başarıyı, takımının dün gece Estonya ile oynadığı karşılaşmada tekrarlayamadı. Tallin'deki hazırlık maçına da ilk 11 başlayıp 90 dakika sahada kalan Mitrovic, karşılaşmaya yaptığı hatalarla damga vurdu, ülkesinde hiç unutulmayacak kötü bir futbol akşamının mimarı oldu, rakip 3-0 kazandı.  
 
Tarihin en erken golünü seyretti
Estonya maçın henüz 57. saniyesinde Siim Luts'un golüyle öne geçti. Takım arkadaşından gelen topu kontrol edemeyip kaptıran Mitrovic, 25 metre uzaklıktan kaleye yönelen rakip oyuncuyu engellemek için de oldukça ağır kalınca, takımı topu filelerinde gördü. Bu gol Hırvatistan Milli Takımı'nın tarihinde yediği en erken gol olarak kayıtlara geçti.  
 
Topu direkt rakibe teslim etti 
Siyah-beyazlı futbolcu ilk goldeki hatasına benzer bir hatayı, 84. dakikada tekrarladı. Bu kez topu direkt rakibe verdi, Vassiljev atttığı pasla Zenjov'a 'al da at' dedi, fark üçe çıktı. İlk goldeki pozisyonla aşağı yukarı aynı yerde hatasını tekrarladığı görülen Mitrovic, üst üste yaptığı hatalarla maçın kaybedilmesinde en önemli sorumlulardan olarak gösterildi.
 
İlk kez 119. ülkeye yenildiler  
Hırvatların yediği en erken golün dışında karşılaşma başka bir açıdan daha negatif bir rekora sahne oldu. FIFA sıralamasında 16. basamakta bulunan Hırvatlar, 119. sıradaki Estonya'ya kaybetti. Bu mağlubiyetle Hırvatistan Milli Takımı, dünya sıralamasında en geri durumda bulunan bir takıma yenilmiş oldu. Estonya, Hırvatistan'ı yenen en düşük sıralamadaki takım oldu. 

Skorer