Beşiktaş'ın kurası için şok iddia !

Beşiktaş'ın kurası için şok iddia !

Kurada Beşiktaş ile Ajax eşleşmesin diye 'sıcak-soğuk top' hilesi yapıldı iddiası ortaya atıldı.

Beşiktaş ile Ajax'ın birbirlerine rakip olmaması Hollanda'da geniş yankı uyandırdı. Avrupa Ligi çeyrek final kurasında Beşiktaş Fransız ekibi Lyon ile eşleşirken, Amsterdam ekibinin rakibi ise Alman temsilcisi Schalke oldu.

Hollanda ile Türkiye arasında son günlerdeki diplomatik kriz nedeniyle, iki ülke takımlarının eşleşme ihtimali endişe konusu olmuştu. UEFA bu eşleşmeyi önlemek adına özel bir önlem almazken, Hollandalı bir gazeteci, bu konudaki kendi öngörüsünü paylaştı.

Hollandalı spor gazetecisi Martijn de Groot twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada ilginç bir noktaya dikkat çekti. Nyon kentindeki kura çekiminde sıcak top-soğuk top uygulamasıyla iki takımın eşleşmesinin önlendiğini düşündüğünü söyledi.

Blatter itiraf etmişti

Martijn de Groot sosyal medyada konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Eğer UEFA'dakilerin kafası çalışıyorsa, Ajax-Beşiktaş eşleşmesini önlemek için bugünkü kurada sıcak top-soğuk top kullanmışlardır" diye yazdı. FIFA Başkanı Sepp Blatter, geçtiğimiz yıl bunla ilgili itirafta bulunmuş, sıcak ve soğuk top kullanılarak hile yapıldığını dile getirmişti.
 
'İyi ki Beşiktaş çıkmadı'

Hollandalı futbolseverler ve Ajaxlı taraftarların da sosyal medya üzerinde konuyla ilgili yorumlar yaptıkları görüldü. Genellikle Beşiktaş-Ajax eşleşmesi gerçekleşmemesinin olumlu olarak değerlendirildiği gözlendi. Bunların bazılarının Beşiktaş, Ajax için zorlu bir rakip olacağından dolayı, bir kısmının ise iki ülke insanı arasında olası bir gerginlikten kaçınılması anlamında gelişmeyi olumlu karşıladıkları tespit edildi.

Lig radyo