Beşiktaş'ın kılavuzu Hull City !

Beşiktaş'ın kılavuzu Hull City !

Beşiktaş gibi Finansal Fair Play denetimi altında bulunan Hull City kemer sıkarak tam 25 milyon euro artıya geçti.

Finansal Fair Play çerçevesinde UEFA’nın takibinde olan Beşiktaş Kulübü, bu sezon gerçekleştirdiği transferlerle kriterleri yerine getirmek adına önemli adımlar attı. Sezon başında Demba Ba ve Atınç Nukan’ı elinden çıkaran siyah-beyazlılar geçtiğimiz günlerde Ersan Gülüm’ü de satarak denk bütçe konusunda biraz daha elini güçlendirdi.

Önceki iki sezonda kadrosuna kattığı oyuncularla, gönderdiği futbolcular arasındaki fiyatlandırmada hep ekside olan Kartal, son üç sezon içinde ilk kez kâra geçti. Demba Ba’yı 13, Atınç’ı 5 ve Ersan’ı da 7 milyon euro bonservis bedeliyle veren Beşiktaş, Galatasaray’a giden Cenk’ten de 600 bin euro olmak üzere 25 milyon euronun üzerinde bir satış gerçekleştirdi.

Premier Lig ekiplerinden Hull City’nin bu sezonki durumu ise siyah-beyazlılar adına umut verici bir gelişme olarak dikkat çekiyor. Beşiktaş gibi bir süredir denk bütçe nedeniyle gözlem altında olan İngiliz ekibinin dosyası, son incelemenin ardından UEFA tarafından kapatıldı. Hull City de tıpkı siyah-beyazlılar gibi önceki iki sezon da zarar etse de son sezon hamlesiyle önemli bir oyuncu satışı yaparak yaklaşık 25 milyon euro artıya geçmişti.

1-20160214123618.jpg

Milliyet