Beşiktaş'ın Gökhan Töre kararı

Beşiktaş'ın Gökhan Töre kararı

Beşiktaş'ta transfer için kaynak arayan yöneticiler, Gökhan Töre'yi satarak sorunu çözmeye çalışıyor.

Siyah-beyazlılar, Gökhan Töre’nin West Ham’a olası satışından gelecek parayla Mario Gomez’in bonservis veya imza ücretini karşılayacak. Sosa ve Atiba’nın sözleşmelerine de Töre’nin transferinden elde edilecek bonservisle iyileştirme yapılacak.

Beşiktaş Yönetimi transfer çalışmalarını Gökhan Töre’nin olası satışına endeksledi. Siyah-beyazlılar, West Ham United’ın ısrarla istediği genç oyuncunun İngiltere’ye gitmesi halinde birçok sorunu kökten çözecek.

Mario Gomez’in muhtemel bonservis veya imza parası ile Jose Sosa ve Atiba Hutchinson’un iyileştirme paraları İngiltere’ye satılması halinde Gökhan Töre’nin transferinden karşılanacak. Ancak siyah-beyazlı yönetim şimdiye kadar 24 yaşındaki Gökhan için en fazla 8 milyon euroluk teklif alabildi.

Mario Gomez’in takımdan ayrılması durumunda yeni golcünün parasını da Gökhan Töre’den gelmesi muhtemel bonservis bedelinden çıkarmayı planlayan Beşiktaş Yönetimi, UEFA kriterleri nedeniyle transferde böyle bir yol izleyecek. Siyah-beyazlı kulübün, Gökhan Töre dışında Boyko ve Oğuzhan başta olmak üzere çok sayıda oyuncuyu transfer çalışmaları için mali kaynak olarak düşündüğü ifade edildi.

Önceliği, Slaven Bilic’in çalıştırdığı West Ham United’a gitmeye çok sıcak bakan Gökhan Töre’ye vermek isteyen yöneticiler, Temmuz ayındaki birinci dönem kamp çalışmalarına kadar kaynak arayışını noktalayacak. Mali disiplin nedeniyle Şampiyonlar Ligi, stat ve yayın gelirlerini öncelikle borçları kapatmak için kullanacak olan siyah-beyazlılar oyuncu satarak transfere bütçe yaratacak.

Slaven Bilic’in gözdesi Gökhan Töre geride kalan sezon 35 maçta oynarken 6 gol, 7 asistlik performans sergiledi.

Milliyet