Beşiktaş'ı yıkan isim: Boli Bolingoli-Mbombo

Beşiktaş'ı yıkan isim: Boli Bolingoli-Mbombo

Beşiktaş'ı attığı iki golle Avrupa dışına iten Mbombo, Belçika'da el üstünde.

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu rövanş mücadelesinde Club Brugge, Beşiktaş'ı İstanbul'da 3-1 yenerek Avrupa'da yoluna devam etti. Belçika ekibinin genç yıldızı Boli Bolingoli-Mbombo ise maçın dikkat çeken isimlerinden bir tanesi oldu.

Maçtan sonra açıklamalarda bulunan Mbomno, iyi oynamadığını itiraf ederken, "Ancak buna rağmen iki gol atarak tur geçmemize katkı sağladım." dedi. Genç yıldız adayı, kendisinin daha iyi olması gerektiğinin farkında olduğunu da ifade etti.

PROJE ÜRÜNÜ

Son yıllarda genç oyuncular konusunda patlama yapan Belçika futbolunun son ürünlerinden bir tanesi olan 19 yaşındaki oyuncu, 2010 yılında Brugge altyapısında oynamaya başladı ve 2013 yılında profosyonel olarak A Takım'da forma giymeye devam etti. İlk profesyonel maçına 26 Temmuz 2013'de Sporting Charleroi'ya karşı çıktı. Mbombo, A Takım'da yer aldığı 2013-2014 sezonunda ligde 7 maçta forma giydi ve 4'ünde 11'de başladı. Genç isim, bu sezon ise ligde 6 maçta oynadı. Ancak sadece 1 maçta forma giyebildi.

LUKAKU'NUN KUZENİ!

Demokratik Kongo asıllı Mbombo, Everton'da forma giyen Romelu Lukaku'nun da kuzeni.Belçika'nın en güvendiği isimlerin başında gelen Lukaku, Mbombo'ya her daim verdiği destek mesajları ile biliniyor.

MİLLİ FORMAYA GÖZ KIRPTI

Defansta bek bölgesinde forma giyen Boli Bolingoli-Mbombo, Belçika A Milli Takım teknik direktörü Marc Wilmots'un da bir süredir dikkatini çekiyor.