''Beşiktaş'ı seçtim çünkü...''

''Beşiktaş'ı seçtim çünkü...''

Beşiktaş'ın yeni transferi Mario Gomez, BJK'ye açıklamalar yaptı.

Beşiktaş'ın yeni transferi Mario Gomez, BJK'de ilk açıklamalarını yaptı.

İşte Gomez'in açıklamaları:

- Bu yeni maceram için çok heyecanlıyım. Futbol kariyerimde Stutgart, Bayern, Fiorentina takımlarında oynadım.

 - Benim için tek kriter başarı. Buraya da bunu başarmak için geldim.

- Türkiye'ye gelmeden önce burada oynayan futbolcularla konuştum. Hilbert de bunlardan biriydi. Kendisi buradaki atmosferi, nasıl karşılanacağımı, taraftar grubunun dünyanın en iyilerinden biri olduğunu söyledi. Fiorentina'da da bağlılık var ama bunu burada daha fazlasını göreceğimi düşünüyorum.

- Göstermiş olduğum istatistikleri burada göstermek, yeni değerler katabilmek istiyorum. Geçtiğimiz dönem bazı sakatlıklar yaşamıştım. Eminim ki daha önce attığı goller elimden geldiğince atacağım. EURO 2016'ya Beşiktaş'la göstereceğim performansla katılmak istiyorum.

- Fizik olarak kendimi iyi hissediyorum. Ligin başlamasına az bir süre kaldı. Kampa katıldıktan sonra özel bir programla lig başlayana kadar kendimi hazır hissetmek istiyorum.

- Birçok Alman dilini konuşan oyuncularla sohbetimiz oldu. Beck de kısa sürede Beşiktaş'ıın nasıl bir camia olduğunu anlattı. Sosa'yı da iyi tanıyorum. Bayern'de beraber oynama şansımız olmuştu. Kendisini severim.

- Daha önceki yıllarda oynadığım takımlarda yaşça büyük oyuncularla oynama fırsatım oldu. Bunlardan iyi şeyler aldım. Beşiktaş'ta bunu genç arkadaşlarımızla da yapabilirim. Bayern'de Şampiyonlar Lig'nde bizden daha iyi rakipler vardı. Bu şekilde iyi bir birliktelik oluşturmuştuk.

- Sezon başlarken kaç gol atacağımı düşünmedim. Takım olarak çalışırsak, elimden geldiği kadar yüksek rakamları hedefliyorum ama sezon başında 20-25 gol gibi bir düşünce belirlemedim. Sezon sonunda şampiyon olmak ve kupaları almak önemli. Sayı belirlemiyorum ama çok fazla gol atmam beni mutlu edecektir.

- Türkiye Ligi zor bir lig. Yüksek rakamlara ulaşmak kolay değil. Rakamı yakalamak isterim tabi. İşimiz hiç kolay değil ama çalışarak yapabiliriz.

- Mesut Özil çok iyi arkadaşım. Alman Milli Takımı için oynuyoruz. Bu bizim için güzel. Almanya'da oynayan birçok Türk arkadaşım var. Alt liglerde oynayanlar da dahil. Hakan Aslantaş ile arkadaşız. Stutgart'ta beraberdik.

- Beşiktaş'ı seçmemdeki en büyük sebep kulübüm bana yaklaşımı oldu. Beni etkilediler. Fiorentina'da mutluydum. Şehir ve takım olarak iyi zamanlar geçirdim ama bu zamana kadarki durum beni ikna etmeleri benim burada olmamı sağladı.

-Uğurlu sayım 3 ama forvet oyuncusuna uygun olmayabilir. Stutgart'tan beri 33 numarayı seçtim. Forma boşsa onu giymeyi tercih ederim.