''Beşiktaş'ı abartmayın''

''Beşiktaş'ı abartmayın''

Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, futbolcularına rakip Beşiktaş’ı anlatırken, motive edici bir de konuşma yaptı.

Futbolcularını bugünkü derbiye hazırlarken motivasyonu da ön planda tutan Igor Tudor, “Ya vazgeçeceğiz ya da bu yarışta varolacağız. Tercih sizin... Beşiktaş saygı duyulacak bir ekip ama yenilmeyecek bir takım değil” diye konuştu.

Günlerdir bu maça hazırlandıklarını dile getiren Hırvat çalıştırıcının, “Bu maçla beraber bir seçim yapacağız. Ya vazgeçeceğiz ya da bu yarışta var olacağız. Tercih sizin. Bugüne kadar oynanan maçlar ve bundan sonrası... Buraya kadar gelmiş bir takım var. Ancak kırılma noktasındayız. Beşiktaş saygı duyulacak bir ekip ama yenilmeyecek bir takım değil. Karabük’le bunu başardık. Sizin kaliteniz ortada. Beşiktaş’ı gözünüzde büyütmeyin ve abartmayın. Zayıf noktaları var ve bunları değerlendirebilirsek kazanırız” dediği belirtildi.

GSTV’ye de konuşan Tudor, “Takım olarak oynadığımızı, birlikte savunacağımızı, savaşacağımızı ve koşacağımızı herkesin görmesini istiyorum. Buna kaliteyi de ekleyince Galatasaray’ın kazanmasını sağlayacağız. Teknik direktör olarak hiçbir zaman tatmin olmam. 3-4 ay geçse bile sürekli olarak yapılacak yeni bir şeyler ortaya çıkar. Sürekli olarak daha iyiye gitmeniz gerekiyor. Eğer tatmin olursanız gelişemezsiniz” yorumunu yaptı. Maç önü toplantılarının 5 dakika sürdüğünü dile getiren Igor Tudor, “10-15 dakikalık konuşmalara inanmıyorum. Oyuncular konsantrasyonlarını kaybediyorlar. Sözler toz olup uçup gidiyor. Gerçekler daha önemli” dedi.

 ‘Sadece kendiniz olmalısınız’

Lippi, Ancelotti ve Capello gibi üst düzey teknik direktörlerle çalıştığını ve onlardan kendine bir şeyler kattığını dile getiren Tudor, sözlerine şöyle devam etti: “Fakat onlardan biri olamazsınız. Kendiniz olmalısınız. Güzel bir atmosfer yaratıp iyi bir enerjiyle çalışan bir takım yaratmalısınız. Kilit nokta bu. Bunun için de zamana ihtiyaç var. Bunun için de buradayız.”

Skorer