Beşiktaş'a evinde büyük şok !

Beşiktaş'a evinde büyük şok !

Haftaya lider giren Kartal, ligin flaş takımı Akhisar'a boyun eğdi, liderlik koltuğunu tehlikeye attı.

Ligin en etkili futbolunu oynayan Beşiktaş, Akhisarı'konuk ettiği maçta şok yaşadı. Ligin flaş takımı Akhisar, performansını manşete taşıyacak şekilde akılcı oynadı, Güray ve Sami ile Beşiktaş'ı 10 maç sonra deviren takım oldu...

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında lider Beşiktaş evinde Akhisar Belediyespor'a 2-0 yenildi. Cihat Arslan yönetimindeki Akhisar'a galibiyeti getiren golleri 4. dakikada Güray Vural ve 40. dakikada Sami kaydetti. Öte yandan 56'da Rodallega'nın şutu üst direkten döndü.

Bu sonucun ardından Beşiktaş 29 puanda kalırken, ligin flaş ekibi Akhisar 25 puana yükseldi. Öte yandan Beşiktaş ligde 10 maç aradan sonra kaybetti. 14. haftadaki Kayserispor maçı öncesi Oğuzhan ve Quaresma cezalı duruma düştü.

Beşiktaş: 0 - Akhisar Belediyespor: 2

Beşiktaş: Tolga Zengin, Beck, Rhodolfo, Tosic, İsmail Köybaşı, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Quaresma, Sosa (Dk. 64 Gökhan Töre), Olcay Şahan (Dk. 46 Cenk Tosun), Gomez (Dk. 86 Kerim Frei)
Akhisar Belediyespor: Lukac, Ahmet Cebe, Douglao, Caner Osmanpaşa, Kadir Keleş, Merter Yüce, Sami (Dk. 81 Bruno), Nguemo, Custodio (Dk. 57 Aykut Çeviker), Güray Vural (Dk. 63 Onur Ayık), Rodallega

Goller: Dk. 4 Güray Vural, Dk. 40 Sami (Akhisar Belediyespor)

Sarı kartlar: Dk. 41 Olcay Şahan, Dk. 65 Oğuzhan Özyakup, Dk. 74 Cenk Tosun, Dk. 90 Quaresma (Beşiktaş), Dk. 41 Güray Vural, Dk. 54 Douglao, Dk. 58 Ahmet Cebe (Akhisar Belediyespor)

İŞTE MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada...

[PAGE]

90.DK: Hakem Barış Şimşek müsabakanın bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.

90.DK: Akhisar Bld.Spor'da Kadir Keleş kısa süreli sakatlık geçiriyor.

90.DK: Ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Gökhan Töre bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak savunmada Douglas Ferreira bu topun kaleye ulaşmasına engel oluyor.

90.DK: Dördüncü hakemin işaretiyle müsabakanın sonuna en az 4 dakikalık oynanmamış süre bölümü ekleniyor.

90.DK: Siyah beyazlılarda Ricardo Quaresma, topu rakibine doğru fırlattığı gerekçesi ile hakem Barış Şimşek tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

88.DK: Ceza sahası sağ çaprazının hemen gerisinden kullanılan serbest vuruşta Ricardo Quaresma ortasını ceza sahası sol tarafına doğru gönderiyor. Dusko Tosic gelen topu kafa ile penaltı noktasına doğru indiriyor. Bu noktada bulunan Atiba Hutchinson'ın kafa vuruşu zayıf kalıyor ve kaleci Milan Lukac rakiplerinden önce çıkarak bu topa sahip oluyor.

86.DK: Beşiktaş cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Mario Gomez oyundan alınırken yerine Kerim Frei oyuna dahil oluyor.

85.DK: Sağ kanattan paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunda Ricardo Quaresma ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Gelen topa savunma ile birlikte yükselen Atiba Hutchinson kafa vuruşunu yapıyor ancak top sol kale direğinin hemen yanından dışarı gidiyor.

84.DK: Hugo Rodallega'nın pası ile ceza yayı gerisinde topla buluşan Bruno Mezenga yerden vuruşunu yapıyor ancak sağ köşeye uzanan Tolga bu topu kontrol ediyor.

81.DK: Akhisar Bld.Spor cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Leocisio Sami oyundan alınırken yerine Bruno Mezenga oyuna dahil oluyor.

81.DK: Ceza yayı gerisinde topla buluşan Mario Gomez dönerek vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üzerinden dışarı gidiyo

80.DK: Gökhan'ın pası ile ceza yayı sağ çaprazında topla buluşan Atiba Hutchinson bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

79.DK: Sol kanattan gelişen atakta Ricardo Quaresma son çizgiye inerek ortasını altıpas alanına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.

77.DK: Bu dakikalarda karşılıklı pas hataları ile mücadele devam ediyor.

74.DK: Ev sahibi siyah beyazlılarda Cenk Tosun, rakibi Leocisio Sami'ye yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

72.DK: Ceza yayı sağ çaprazının biraz gerisinde topla buluşan Onur Ayık doğrudan kaleyi düşünüyor ancak kaleci Tolga üzerine gelen bu topu rahatlıkla kontrol ediyor.

70.DK: Oğuzhan Özyakup'un havadan pası ile ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Cenk Tosun yerden vuruşunu yapıyor ancak savunmada Douglas Ferreira son anda araya girerek bu topun kaleye ulaşmasını engelliyor.

68.DK: Kısa paslarla ceza sahasına sokulan siyah beyazlılarda Cenk'in pası ile ceza yayı içerisinde topla buluşan Oğuzhan Özyakup yerden vuruşunu yapıyor ancak son olarak savunmaya çarpan top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

65.DK: Siyah beyazlılarda Oğuzhan Özyakup rakibi Leocisio Sami'ye yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

64.DK: Beşiktaş cephesinde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Jose Sosa oyundan alınırken yerine Gökhan Töre oyuna dahil oluyor.

63.DK: Akhisar Bld.Spor cephesinde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Güray Vural oyundan alınırken yerine Onur Ayık oyuna dahil oluyor.

60.DK: Müsabakanın üçte ikilik bölümü geride kalırken ev sahibi Beşiktaş'ın topla oynamadaki üstünlüğü devam ediyor.

58.DK: Ceza yayı sağ çaprazından kullanılan serbest vuruşta Hugo Rodallega doğrudan kaleyi düşünüyor ancak top barajdan geri geliyor.

58.DK: Akhisar Bld.Spor'da Ahmet Cebe, rakibi Oğuzhan Özyakup'a yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

57.DK: Akhisar Bld.Spor cephesinde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Custodio oyundan alınırken yerine Aykut Çeviker oyuna dahil oluyor.

56.DK: Bu kez gole yaklaşan taraf Akhisar ekibi oluyor. Sol kanatta topla buluşan Hugo Rodallega rakibini geçerek sol taraftan ceza sahasına giriyor ve sağ ayağı ile çok sert vuruyor ancak top üst direğe çarparak oyun alanına geri geliyor.

55.DK: Beşiktaş bir kez daha gole çok yaklaştı. Jose Sosa'nın ara pası ile ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Oğuzhan Özyakup son çizgiye inmeden topu altıpas alanına doğru çeviriyor ancak bu noktaya hareketlenen Mario Gomez vuruşunu yapamıyor.

54.DK: Akhisar Bld.Spor'da Douglas Ferreira, rakibi Cenk Tosun'a yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

54.DK: Topla birlikte sağ kanattan son çizgiye yönelen Ricardo Quaresma ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Gelen topa savunma ile birlikte yükselen Cenk Tosun kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

53.DK: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Jose Sosa ortasını arka direğe doğru gönderiyor ancak savunma bu topu kafa ile karşılıyor

50.DK: Akhisar Bld.Spor'da Ahmet Cebe kısa süreli sakatlık geçiriyor.

48.DK: Sol kanattan gelişen atakta İsmail Köybaşı ortasını yerden penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunmada Douglas Ferreira bu topu karşılıyor.

46.DK: Beşiktaş cephesinde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Olcay Şahan oyundan alınırken yerine Cenk Tosun oyuna dahil oluyor.

46.DK: Müsabakanın ikinci yarısı Beşiktaşlı futbolcuların vuruşuyla başlıyor.

DEVRE ARASI

45.DK: Hakem Barış Şimşek ilk yarının bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.

45.DK: Topla birlikte ceza yayı sağ çaprazına sokulan Oğuzhan Özyakup doğrudan kaleyi düşünüyor ancak kaleci Milan Lukac tek yumruğu ile bu topu çıkartıyor.

45.DK: Dördüncü hakemin işaretiyle müsabakanın ilk yarısının sonuna en az 2 dakikalık oynanmamış süre bölümü ekleniyor.

43.DK: Ceza yayı sol çaprazından kullanılan serbest vuruşta Jose Sosa doğrudan kaleyi düşünüyor ancak sol köşeye giden bu topa kaleci Milan Lukac uzanıyor ve gole izin vermiyor.

41.DK: Akhisar Bld.Spor'da Güray Vural, rakibi Ricardo Quaresma'ya yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

41.DK: Golden sonraki santra vuruşunun zamanında yapılmadığına yönelik hakeme itiraz eden Olcay Şahan sarı kart görüyor.

40.DK: GOOOLL!! Akhisar Bld.Spor, Leocisio Sami ile farkı ikiye çıkartıyor! Orta alandan hızlı çıkan Leocisio Sami ceza yayı sol çaprazında Luiz Rhodolfo'yu geçiyor ve ceza sahasına girer girmez vuruşunu yapıyor. Sol köşeye yönelen bu topa Tolga'nın müdahalesi yetersiz kalıyor ve top filelerle buluşuyor.

38.DK: Sağ kanattan gelişen atakta Ricardo Quaresma ortasını ceza sahası içi sol tarafına doğru gönderiyor. Olcay Şahan kendisine gelen bu topu bekletmeden penaltı noktası sol tarafındaki arkadaşı Mario Gomez'e indiriyor. Gomez dönerek yerden vuruşunu yapıyor ancak top sağ kale direğinin hemen yanından dışarı gidiyor.

36.DK: Beşiktaş gole çok yaklaşıyor. Ceza sahası sol çaprazına sokulan Jose Sosa ara pasını savunma arkasına kaçan Olcay'a gönderiyor. Olcay ceza sahası içinde topu kontrol ediyor ve son çizgiye inerek pasını altıpas alanına gönderiyor. Bu bölgede yaşanan karambolden sonra topu önünde bulan Ricardo Quaresma altıpas çizgisinin gerisinden vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

34.DK: Konuk ekip Akhisar Bld.Spor bu dakikalarda kendi yarı sahasından çıkmakta güçlük çekiyor.

32.DK: Ceza yayı sağ çaprazının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Ricardo Quaresma ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.

30.DK: Müsabakanın üçte birlik bölümü geride kalırken ev sahibi Beşiktaş'ın topla oynamadaki üstünlüğü devam ediyor.

28.DK: Ceza yayı sağ çaprazında topla buluşan Andreas Beck yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Milan Lukac bu topu iki hamlede kontrol ediyor.

,27.DK: Kara Kartallar kısa paslarla organize olmaya çalışıyor.

24.DK: Ceza yayı sağ çaprazına sokulan Oğuzhan Özyakup pasını penaltı noktasına hareketlenen Mario Gomez'e gönderiyor. Mario Gomez bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak top savunmadan geri geliyor.

22.DK: Sağ kanatta topla buluşan Güray Vural ortasını uzak direğe doğru gönderiyor ancak kaleci Tolga çıkıyor ve bu topa sahip oluyor.

19.DK: Olcay ile duvar pası yapan Jose Sosa ceza yayı sol çaprazında topla buluşuyor ve yerden vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

16.DK: Ceza yayına topla birlikte sokulan Ricardo Quaresma yerden vuruşunu yapıyor ancak top sağ kale direğinin hemen yanından dışarı gidiyor.

13.DK: Oyunun bu bölümünde ev sahibi Beşiktaş rakip yarı alanda daha fazla gözüküyor.

10.DK: Bu dakikalarda karşılıklı top kayıpları ile mücadele devam ediyor.

7.DK: Ceza sahası sağ çaprazına yakın sayılabilecek bir noktadan kullanılan serbest vuruşta Ricardo Quaresma ortasını uzak direğe doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Mario Gomez kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin hemen üzerinden dışarı gidiyor.

6.DK: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Ricardo Quaresma ortasını ceza sahasına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.

4.DK: GOOOLL!! Akhisar Bld.Spor, Güray Vural ile öne geçiyor. Ceza sahası sağ çaprazına topla birlikte sokulan Ahmet Cebe ara pasını savunma arkasına sarkan Güray Vural'a gönderiyor. Kaleci ile karşı karşıya kalan Güray, Tolga'yı da geçerek topu filelere gönderiyor.

3.DK: Ev sahibi siyah beyazlılar kısa paslarla pozisyon üretmeye çalışıyor.

1.DK: Hakem Barış Şimşek'in düdüğü ile müsabakaya Akhisar Bld.Spor başlıyor.

- Akhisar Bld.Spor’da ise eksik oyuncu bulunmuyor.

- Beşiktaş’ta sakatlıkları bulunan Tolgay Arslan ve Ersan Gülüm’ün yanı sıra antreman eksikliği bulunan Veli Kavlak ve sarı kart cezalısı olan Necip Uysal bugünkü mücadelede takımlarını yalnız bırakacak.

- Yeşil siyahlılar ise deplasmanda oynadığı son üç lig maçından dört puan ile ayrıldı.

- Kara Kartallar evinde oynadıkları son üç lig maçının ikisini kazanırken birinde berabere kaldı.

- Aralarında oynadıkları son 6 mücadelede Beşiktaş rakibi Akhisar Bld.Spor karşısında galibiyetlerde 3-1 önde bulunurken 2 müsabaka ise eşitlikle sonuçlandı. Beşiktaş’ın kaydettiği 14 gole karşılık Akhisar Bld.Spor ise attığı 10 gol ile cevap verdi.

- Geride bıraktığımız 12 hafta sonunda siyah beyazlı ekip topladığı 29 puan ile ligin zirvesinde yer alırken Akhisar ekibi ise topladığı 22 puan ile 5. sırada bulunuyor.

- Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda oynanacak müsabakada hakem Barış Şimşek düdük çalacak.

- Spor Toto Süper Ligin 13. Hafta mücadelesinde Beşiktaş ile Akhisar Bld.Spor karşı karşıya geliyor.

İlk 11'ler:

Beşiktaş: Tolga, Beck, Rhodolfo, Tosic, İsmail, Atiba, Sosa, Oğuzhan, Quaresma, Olcay, Gomez

Akhisar Belediyespor: Lukac, Ahmet Cebe, Douglao, Caner, Kadir, Merter, Custodio, Güray, N'Guemo, Sami, Rodallega

MAÇ ÖNCESİ
Diğer sayfada...

[PAGE]

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda saat 17.00'de başlayacak maçta, hakem Barış Şimşek düdük çalacak.

Ligdeki son iki maçından galibiyetle ayrılan siyah-beyazlı ekip, Ege temsilcisi karşısında da kazanarak hem liderliğini sürdürmek hem de galibiyet serisi yakalamak istiyor.

Beşiktaş, geride kalan 12 haftada aldığı 9 galibiyet ve 2 beraberlikle 29 puan topladı. Bir de yenilgisi bulunan siyah-beyazlılar, sıralamadaki en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 2 puan önünde zirvede yer aldı.

Ligde 10 maçtır kaybetmiyor
Beşiktaş, ligde yaptığı son 10 maçı kaybetmedi.

Bu sezonki tek yenilgisini 2. haftada Atatürk Olimpiyat Stadı'nda konuk ettiği Trabzonspor karşısında 2-1'lik skorla alan siyah-beyazlı ekip, daha sonra 10 lig karşılaşmasında 8 galibiyet elde etti, 2 beraberlik yaşadı. Beşiktaş, söz konusu maçlarda rakip fileleri 24 kez havalandırıp, kalesinde 8 gol gördü.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda yenilgisi yok
Beşiktaş, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda ev sahibi olarak çıktığı maçlarda yenilgi almadı.

Son iki sezonda bu statta 6 iç saha karşılaşmasına çıkan siyah-beyazlılar, 4 maçta rakiplerine üstünlük sağlarken, 2 maç berabere bitti.

Beşiktaş, Başakşehir'de son lig maçını geride kalan hafta oynamış ve Medicana Sivasspor'u 2-0 mağlup etmişti.

Beşiktaş ile Akhisar Belediyespor 7. randevuda
Beşiktaş ile Akhisar Belediyespor, Spor Toto Süper Lig'de bugün 7. kez karşı karşıya gelecek.

İki takım arasında geride kalan 6 maçtan 3'ünü siyah-beyazlılar, birini Ege temsilcisi kazandı, 2 maç da berabere bitti.

Beşiktaş'ın 14 golüne, Akhisar Belediyespor 10 golle yanıt verdi.

Taraflar arasındaki 6 karşılaşmada toplam 24 gol atıldı, maç başına gol ortalaması 4 oldu.

Beşiktaş, evinde oynadığı 3 maçı da üçer golle kazandı.