Beşiktaş'a elendi, City'i devirdi

Beşiktaş'a elendi, City'i devirdi
Güncelleme:

Liverpool sahasında şampiyonluk yarışı veren Manchester City'yi 2-1 mağlup etti.

Haftaiçi UEFA Avrupa Ligi'nde penaltılarla Beşiktaş'a elenen Liverpool ile Şampiyonlar Ligi'nde sahasında Barcelona'ya yenilen Mancester City karşılaşmasında gülen 2-1'lik skorla Liverpool oldu.

Anfield'deki mücadeleye hızlı başyalan taraf ev sahibi Liverpool oldu. Kırmızı beyazlılar, karşılaşmanın 11. dakikasında Jordan Henderson'ın harikulade vuruşuyla 1-0 öne geçti. Henderson'un jeneriklik golüne cevap 25. dakikada Edin Dzeko'dan geldi. Arjantin'li forvet Sergio Agüero'nun ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Dzeko, Mancester City'nin beraberlik golünü attı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca ilk yarı bu skorla sona erdi.

Sağanak yağış altında oynanan maçın ikinci yarısına daha etkili başlayan Liverpool oldu. City kalesinde etkili ataklar gerçekleştrien ev sahibi ekip aradığı golü 76. dakikada Brezilyalı orta saha oyuncusu Coutinho ile buldu. Rakip sahaya baskısını artıran kırmızı beyazlılar, City ceza sahasının dışında topu buluşturduğu Brezilyalı orta saha oyuncusu Coutinho'nun ceza sahası dışından yaptığı jeneriklik vuruş City kalecisi Joe Hart'ı bir kez daha çaresiz bıraktı. Gol sonrası baskılarını artıran Mancester City, Sergio Agüero ile 78. dakikada gole çok yaklaştı. Golü bulmak için baskıyı artıran City, zaman zaman kalesinde açıklar verdi. 86. dakikada Yaya Toure'nin hatalı pası sonrası topla buluşan Sterling'in vuruşu az farkla auta çıktı. Karşılaşmanın geride kalan dakikalarında başka gol olmayınca Liverpool sahadan 2-1'lik skorla galip ayrıldı.

Brendan Rodgers ve öğrencileri bu galibiyetle üst üstte 5. kez sahadan galibiyetle ayrıldı. Kırmızı beyazlılar, puanını 48'e yükselterek beşinci sırada yer alıyor. Mancester City ise 55 puanla ikinci sıradaki yerini koruyor.

LigTV