Beşiktaş, UEFA'da 7 basamak çıktı

Beşiktaş, UEFA'da 7 basamak çıktı

UEFA Avrupa Ligi'nde Liverpool'u eleyen Beşiktaş, Avrupa'nın en iyi kulüpleri sıralamasında 7 basamak birden yükseldi.

UEFA'nın internet sitesinde güncellenen bu sezonun en iyi kulüpleri  sıralamasında en büyük çıkışı, Liverpool'u eleyerek UEFA Avrupa Ligi'nde son 16  takım arasında kalan Beşiktaş gösterdi. 
Listede 5 Türk takımı yer alırken, siyah-beyazlılar Liverpool  karşısında aldığı galibiyetle 41'incilikten 34'üncülüğe çıktı. İngiliz temsilcisi  ise 24'üncülükten 32'inci sıraya geriledi. 
 
İlk iki sırasında Real Madrid ve Barcelona'nın yer aldığı listede,  Napoli'ye elenerek Avrupa arenasına veda eden Trabzonspor ise 48. sıradaki yerini  korudu. 
 
Listede yer alan diğer Türk takımları ise Galatasaray (63), Kardemir  Karabükspor (89) ve Bursaspor (129) oldu. Fenerbahçe ise listede yer almadı. 
 
Türkiye, 12. sırada kalmayı garantiledi 

 
Beşiktaş'ın Avrupa arenasındaki başarılı performansı, ülke puanına da  önemli katkı sağladı. 
 
Yunanistan'ı Avrupa kupalarında bu sezon temsil eden son takım  Olympiakos'un, Ukrayna'nın Dnipro takımına elenmesiyle Türkiye, 32 bin 600 puanla  12. sıradaki yerini korumayı garantiledi. 
 
Bu sonuçların ardından, 2016-2017 sezonuna da Süper Lig şampiyonu,  UEFA Şampiyonlar Ligi'ne, Türkiye Kupası'nı kazanan takım da UEFA Avrupa Ligi'ne  direkt grup aşamasından başlayacak.