Beşiktaş tarih yazdı !

Beşiktaş tarih yazdı !

Siyah beyazlılar normal süresi 1-0 biten maçta seri penaltılarla İngiliz devi Liverpoool'u 5-4 mağlup ederek adını bir üst tura yazdırdı.

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu rövanş maçında Beşiktaş, 1-0'ın rövanşında Liverpool'u 1-0 mağlup etti. 15'er dakikalık iki uzatma bölümünde de skor değişmedi. Penaltı atışları sonunda ise Beşiktaş, Liverpool'a 5-4 genelde de 6-4 üstünlük sağlayarak turu geçen taraf oldu.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan ve Slovenya Futbol Federasyonu'ndan hakem Damir Skomina'nın düdük çaldığı maçta Beşiktaş, 72. dakikada Tolgay Arslan'ın golüyle öne geçti. Bir hafta önce oynanan maçı da Liverpool 1-0 kazandığı için maç uzatmaya gitti.

15'er dakikalık iki uzatma bölümünde de sonuç değişmeyince penaltı atışlarına geçildi. Beşiktaş'ta penaltı atışlarında Demba Ba, Gökhan Töre, Veli Kavlak, Atiba Hutchinson ve Tolgay Arslan vuruşları gol yaptı.

Liverpool'da ise Lambert, Lallana, Emre Can ve Allen penaltı vuruşlarını gol yaparken, 5. penaltı vuruşunda Lovren topu dışarıya atarken Liverpool'un da elenmesine neden oldu.

46. dakikada gelişen Beşiktaş atağında Serdar Kurtuluş'un cezasahası dışından sert şutunda meşin yuvarlak kalecide kaldı.

62. dakikada Gökhan Töre'nin cezaalanı dışından sert şutunda top az farkla üstten auta gitti.

70. dakikada Tolgay Arslan'ın uzak mesafeden sert şutunda top yandan az farkla oyun alanı dışına gitti.

72. dakikada Beşiktaş öne geçti. Bu dakikada Gökhan Töre'nin pasında Demba Ba, topuğu ile indirdi. Meşin yuvarlağı önünde bulan Tolgay Arslan, sert bir vuruşla kaleciyi mağlup etti. 1-0.

90. dakikada Beşiktaş mutlak bir golden oldu. Bu dakikada Gökhan Töre'nin kullandığı köşe atışında Necip'in kafayla indirdiği top savunmaya çarpıp Demba Ba'nın önünde kaldı. Golcü oyuncunun yakın mesafeden sert vuruşunda top üst direkten oyun alanına geri döndü.

Karşılaşmanın normal süresi 1-0 Beşiktaş'ın üstünlüğü ile sona erince mücadele uzatmalara kaldı.

99. dakikada Demba Ba'nın çaprazdan sert şutunda top kaleciden döndü. Sonrasında Skertel, tehlikeyi rövaşata ile uzaklaştırdı.

PENALTI ATIŞLARI

Karşılaşmanın uzatmaları da 1-0 Beşiktaş'ın üstünlüğü ile tamamlandı. İngiltere'deki karşılaşmada Liverpool'un 1-0 üstünlüğü ile bittiği için penaltı atışlarına geçildi.

Penaltı atışları sonucunda Beşiktaş, Liverpool'a 6-4 üstünlük sağlayarak turu geçen taraf oldu.

Beşiktaş'ta Demba Ba, Gökhan Töre, Veli, Atiba, Tolgay ilk 5 penaltıyı gole çevirirken Liverpool da Lambert, Lallana, Emre Can, Allen penaltı vuruşlarını gol yaptı. Konuk ekipte son penaltıyı Lovren kaçırınca Beşiktaş, Liverpool'u eleyerek adını son 16 turuna yazdıran taraf oldu.

Maçtan notlar...

DEMBA BA VE GÖKHAN TÖRE İLK 11'DE

Beşiktaş'ta sakatlıkları geçen Demba Ba ve Gökhan Töre, Liverpool karşısında sahaya ilk 11'de çıktı.

Yoğun bir tedavi programının ardından maça yetiştirilen iki futbolcu, Liverpoolile yapılan önemli karşılaşmada takımlarını yalnız bırakmadı. Demba Ba forvette görev alırken, Gökhan Töre ise orta alanın sağında forma giydi.

SAVUNMANIN SOLUNDA OPARE

Beşiktaş'a devre arasında sağ bek olarak alınan Daniel Opare, Ramon Motta'nın cezalı olması nedeniyle Liverpool karşısında savunmanın solunda görev yaptı. Opare, siyah-beyazlı formayla bu sezon ilk kez Avrupa kupalarında ilk 11'de sahaya çıktı. Geldiğinden bu yana Spor Toto Süper Lig'de şans bulamayan Ganalı futbolcu, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 2 maçta görev yaptı..  

ERSAN'IN YERİNE NECİP

Beşiktaş'ta sarı kart cezalısı Ersan Gülüm'ün yerine savunmanın göbeğinde Pedro Franco ile birlikte Necip Uysal forma giydi. Ön liberoda Veli Kavlak-Atiba Hutchinson ikilisi görev yaparken, orta alanın sağında Gökhan Töre, solunda Olcay Şahan oynadı. Jose Sosa ise Demba Ba'nın arkasında forma giydi. Bu arada Beşiktaş yedek kulübesinde Enes Fidayeo, Mustafa Pektemek, Oğuzhan Özyakup, Tolgay Arslan, Kerim Frei Koyunlu, Uğur Boral ve Atınç Nukan yer aldı.

LİVERPOOL'DA 4 DEĞİŞİKLİK

Beşiktaş'ın rakibi Liverpool, Anfield Road'da oynanan ilk karşılaşmanın kadrosundan 4 değişiklik yaparak sahaya çıktı. "Kırmızılar"da Anfield Road'daki maçta ilk 11'de sahaya çıkan Cautinho, Henderson, Sakho ve Lallana'nın yerine Kolo Toure, Lovren, Sterling ve Balotelli forma giydi. 

Liverpool'da sakatlıkları bulunan Steven Gerrard, Jordan Henderson, Glen Johnson, Lucas ve Mamadou Sakho ile kart cezalısı Lazar Markovic kadroda yer almadı.

9 YIL SONRA OLİMPİYAT'TA

Beşiktaş'ın rakibi Liverpool, 9 yıl sonra Atatürk Olimpiyat Stadı'nda maça çıktı. Bu statta 2005 yılında UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını kaldıran İngiliz ekibi, 2006'da da"Devler Ligi"nde Galatasaray ile karşı karşıya gelmiş ve sahadan 3-2 mağlup ayrılmıştı.

BEŞİKTAŞ - LIVERPOOL

Beşiktaş

Cenk Gönen, Serdar Kurtuluş, Necip Uysal, Franco, Opare, Veli Kavlak, Atiba Hutchinson, Gökhan Töre, Sosa (Dk. 61 Tolgay Arslan), Olcay Şahan (Dk. 106 Kerim Frei), Demba Ba

Liverpool

Mignolet, Toure, Skrtel, Lovren, Moreno, Allen, Emre Can, İbe (Dk. 76 Javi Manquillo), Sterling, Sturridge (Dk. 106 Lambert), Balotelli (Dk. 82 Lallana)

Gol: Dk. 72 Tolgay Arslan (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 11 Balotelli, Dk. 102 Emre Can (Liverpool)

İŞTE MAÇIN ÖZETİ

Dİğer sayfada...

[PAGE]

120.DK: KAÇIRDI !!!! Liverpool'da Dejan Lovren penaltı vuruşunda topu dışarı gönderiyor ve temsilcimiz üst tura yükseliyor!

120.DK: GOOOOOLLL!! Temsilcimiz Tolgay'ın golü ile penaltılarda durumu 5-4'e getiriyor.

120.DK: GOL... Liverpool'da Joe Allen durumu 4-4'e getiriyor.

120.DK: GOOOOOLLL!! Temsilcimiz Atiba'nın golü ile penaltılarda durumu 4-3'e getiriyor.

120.DK: GOL... Liverpool'da Emre Can ile durumu 3-3'e getiriyor.

120.DK: GOOOOOLLL!! Temsilcimiz Veli'nin golü ile penaltılarda durumu 3-2'ye getiriyor.

120.DK: GOL... Liverpool'da Adam Lallana durumu 2-2'ye getiriyor.

120.DK: GOL... Liverpool'da Rickie Lambert durumu 1-1'e getiriyor.

120.DK: GOOOOOLLL!! Temsilcimiz Demba Ba'nın golü ile penaltılarda durumu 1-0'a getiriyor.

120.DK: GOOOOOLLL!! Temsilcimiz Demba Ba'nın golü ile penaltılarda durumu 1-0'a getiriyor.

MAÇ PENALTILARA GİDİYOR

120.DK: Hakem Damir Skomina'nın son düdüğü ile uzatma bölümü bitiyor ve maç penaltılara gidiyor.

118.DK: Sol kanat taç çizgisinin hemen önünden kullanılan serbest vuruşta Emre Can ortasını ceza sahasına gönderiyor ancak savunmada Daniel Opare bu topu karşılıyor ve tehlikeyi uzaklaştırıyor.

116.DK: Ceza sahası dışı sol çaprazında topla buluşan Demba Ba yerden sert vuruyor ancak top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

115.DK: Hızlı gelişen atağımızda Kerim Frei'ın pası ile ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Demba Ba çok sert vuruyor ancak top kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

114.DK: Sol kanattan kullanılan köşe vuruşumuzda Gökhan Töre ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu kafa ile karşılıyor.

111.DK: Temsilcimiz bu dakikalarda kısa paslarla rakibini üzerine çekmeye çalışıyor.

109.DK: Ceza sahası sağ çaprazının hemen gerisinden kullanılan serbest vuruşta Adam Lallana ortasını arka direğe doğru gönderiyor ancak savunmamız bu topu kafa ile karşılıyor.

108.DK: Demba Ba'nın pası ile Gökhan Töre sol çaprazda topla buluşuyor ancak oyuncumuzun pozisyonu ofsayt.

106.DK: Liverpool cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Daniel Sturridge oyundan alınırken yerine Rickie Lambert oyuna dahil oluyor.

106.DK: Temsilcimizde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Olcay Şahan oyundan alınırken yerine Kerim Frei oyuna dahil oluyor.

106.DK: Müsabakanın uzatma bölümünün ikinci devresi temsilcimizin vuruşuyla başlıyor.

105.DK: Hakem Damir Skomina uzatma bölümünün ilk yarısının bittiğini belirten düdüğünü çalıyor.

105.DK: Dördüncü hakemin işaretiyle uzatma bölümünün ilk devresinin sonuna en az 1 dakikalık oynanmamış süre bölümü ekleniyor.

103.DK: Liverpool'da Emre Can, hakemi aldatmaya yönelik yaptığı davranıştan dolayı sarı kart görüyor.

101.DK: Demba Ba'nın pası ile ceza yayı gerisinde topla buluşan Gökhan Töre yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Simon Mignolet sağ köşeye uzanarak bu topu kontrol ediyor.

100.DK: Savunma arkasına atılan pas ile ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Demba Ba sert vuruyor ancak kaleci Simon Mignolet gole izin vermiyor.

99.DK: Olcay'ın pası ile ceza sahası içi sağ çaprazında Demba Ba topla buluşuyor ancak golcü oyuncunun pozisyonu ofsayt.

97.DK: Konuk ekip Liverpool kısa paslarla pozisyon üretmeye çalışıyor.

95.DK: Ceza yayına sokulan Daniel Opare yerden vuruşunu yapıyor ancak top sağ kale direğinin hemen yanından dışarı gidiyor.

93.DK: Sol kanattan gelişen atakta Raheem Sterling ortasını altıpas alanına doğru gönderiyor ancak kaleci Cenk Gönen yükseliyor ve bu topa sahip oluyor.

91.DK: Müsabakanın uzatma bölümünün ilk devresi Liverpoollu oyuncuların vuruşuyla başlıyor.

MAÇ UZATMAYA GİDİYOR

90.DK: Hakem Damir Skomina 90 dakikalık normal sürenin bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor ve maç uzatmalara gidiyor.

90.DK: Temsilcimiz gole çok yaklaştı. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Gökhan Töre ortasını altıpas sol çaprazına doğru gönderiyor. Bu noktada bululanan Necip kafa ile pasını altıpas alanına indiriyor. Martin Skrtel'dan seken top Demba Ba'nın önünde kalıyor. Demba Ba bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak top üst direkten oyun alanına geri geliyor.

90.DK: Dördüncü hakemin işaretiyle müsabakanın sonuna en az 3 dakikalık oynanmamış süre bölümü ekleniyor.

87.DK: Ceza yayı gerisinde topla buluşan Demba Ba dönerek yerden vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

84.DK: Bu dakikalarda orta alanda yapılan karşılıklı top kayıpları ile mücadele devam ediyor.

82.DK: Liverpool cephesinde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Mario Balotelli oyundan alınırken yerine Adam Lallana oyuna dahil oluyor.

81.DK: Bulduğu golden sonra moral avantajını da ele geçiren temsilcimiz rakip yarı alandaki ataklarını sıklaştırıyor.

78.DK: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Gökhan Töre ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.

76.DK: Liverpool cephesinde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Jordan Ibe oyundan alınırken yerine Javier Manquillo oyuna dahil oluyor.

72.DK: GOOOOOOOOOOLLLLL!! Temsilcimiz Tolgay Arslan'ın golü ile öne geçiyor. Sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Gökhan Töre pasını ceza sahası sol çaprazı çizgisi üzerindeki Demba Ba'ya gönderiyor. Demba Ba bekletmeden topuk pasını Tolgay Arslan'ın önüne bırakıyor. Tolgay ceza sahası içi sol çaprazı üzerinden harika vuruyor ve topu sol üst köşeden filelerle buluşturuyor.

70.DK: Beşiktaş gole çok yaklaştı. Necip'in pası ile topla buluşan Tolgay Arslan ceza yayı sağ çaprazına çok uzak bir noktadan sert vuruyor ancak top sağ kale direğinin hemen yanından dışarı gidiyor.

69.DK: Temsilcimiz Beşiktaş bu dakikalarda rakibini kendi yarı sahasına hapsediyor.

67.DK: Sol kanattan kullanılan köşe vuruşumuzda Gökhan Töre ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.

66.DK: Beşiktaşlı futbolseverlerin takımlarına olan desteği yoğun bir şekilde devam ediyor.

63.DK: Sol çaprazdan ceza alanına sokulan Gökhan Töre çok sert vuruyor ancak top kalenin hemen üzerinden dışarı gidiyor.

63.DK: Müsabakanın üçte ikilik bölümü geride kalırken temsilcimiz Beşiktaş'ın topla oynamadaki üstünlüğü devam ediyor.

61.DK: Temsilcimizde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Jose Sosa oyundan alınırken yerine Tolgay Arslan oyuna dahil oluyor.

59.DK: Liverpool'da Mario Balotelli kısa süreli sakatlık geçiriyor.

58.DK: Sol kanatta rakibine yaptığı baskı sonucu topu çalan Olcay Şahan pasını Atiba Hutchinson'a çıkartıyor. Atiba Hutchinson bekletmeden tekrar Olcay'a oynuyor ancak oyuncumuzun pozisyonu ofsayt.

56.DK: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Joe Allen ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Dejan Lovren kafa vuruşunu yapıyor ancak vuruşu zayıf kalıyor ve kaleci Cenk Gönen bu topu rahatlıkla kontrol ediyor.

55.DK: Temsilcimizde Veli Kavlak, rakibi Balotelli ile girdiği ikili mücadele sonrasında kısa süreli sakatlık geçiriyor.

53.DK: Sol çaprazdan ceza alanına sokulan Jose Sosa çizgi üzerinden yerden sert vuruyor ancak kaleci Simon Mignolet bu kez sol köşeye uzanarak bu topun gol olarak değer kazanmasına izin vermiyor.

51.DK: Sol çaprazdan ceza alanı çizgisine paralel topu süren Jose Sosa pasını sağ çaprazdaki arkadaşı Serdar Kurtuluş'a gönderiyor. Serdar bekletmeden gelişine vuruşunu yapıyor ancak kaleci Simon Mignolet sağ köşeye uzanarak bu topu kontrol ediyor.

48.DK: Sağ kanattan gelişen atağımızda Atiba Hutchinson son çizgiye inerek ortasını ceza alanına doğru göndermek istiyor ancak top kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

46.DK: Müsabakanın ikinci yarısı temsilcimizin vuruşuyla başlıyor.


DEVRE ARASI


45.DK: İlk yarıda uzatma bölümü olmuyor ve hakem Damir Skomina ilk yarının bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.

43.DK: Konuk ekip Liverpool bu dakikalarda kendi yarı sahasından çıkmakta güçlük çekiyor.

41.DK: Temsilcimiz önemli bir fırsattan yararlanamıyor. Sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Olcay Şahan rakibini geçerek çizgi üzerinden çok sert vuruyor ancak kaleci Simon Mignolet'nin yumrukladığı topu savunma uzaklaştırıyor.

40.DK: Ceza sahası sağ çaprazının hemen gerisinden kullanılan serbest vuruşta Mario Balotelli ortasını arka direğe doğru gönderiyor ancak bu noktada hiç bir arkadaşı bulunmuyor ve top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

37.DK: Bu dakikalarda karşılıklı top kayıpları ile mücadele devam ediyor.

35.DK: Sol kanattan gelişen Liverpool atağında Daniel Sturridge'ın pası ile ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Alberto Moreno bekletmeden yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Cenk üzerine gelen bu topu rahatlıkla kontrol ediyor.

34.DK: Ceza sahası sol çaprazına yakın bir noktadan kullanılan serbest vuruşta Jose Sosa ortasını arka direğe doğru gönderiyor ancak kaleci Simon Mignolet çıkıyor ve bu topa sahip oluyor.

33.DK: Liverpool gole çok yaklaştı. Hızlı gelişen atakta Balotelli'nin pası ile ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Daniel Sturridge rakibini geçiyor ve topu sol tarafına çekerek yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Cenk gole izin vermiyor.

32.DK: Müsabakanın üçte birlik bölümü geride kalırken temsilcimiz Beşiktaş'ın topla oynamadaki üstünlüğü devam ediyor.

29.DK: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Joe Allen ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Gelen topa savunma ile birlikte yükselen Martin Skrtel kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin hemen üzerinden dışarı gidiyor.

29.DK: Savunma arkasına atılan uzun topa hareketlenen Daniel Sturridge ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşuyor ve bekletmeden pasını sağ çaprazdaki arkadaşı Raheem Sterling'e gönderiyor. Sterling dönerek yerden vuruşunu yapıyor ancak top savunmamızda Necip'den sekerek dışarı gidiyor.

27.DK: Bu dakikalarda temsilcimiz Beşiktaş rakip yarı alanda daha fazla gözüküyor.

24.DK: Mario Balotelli'nin ara pası ile ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Daniel Sturridge topu kontrol ediyor ve pasını altıpas alanına gönderiyor ancak bu noktada hiç bir arkadaşı bulunmuyor.

22.DK: Liverpool savunmasının yaptığı hata ile topu çalan Daniel Opare sol çaprazdan ceza sahasına girmeden yerden vuruşunu yapıyor ancak bu top çok zayıf kalıyor ve kaleci Simon Mignolet uzanarak topu kontrol ediyor.

20.DK: Sol kanattan gelişen Liverpool atağında Mario Balotelli'nin pası ile topla buluşan Alberto Moreno rakibinden sıyrılarak pasını açmak istiyor ancak savunmadan seken top yay içerisindeki Raheem Sterling'in önünde kalıyor. Raheem Sterling gelişine çok sert vuruyor ancak kaleci Cenk Gönen sağ köşeye uzanarak bu topun gol olarak değer kazanmasını önlüyor.

18.DK: Sol kanattan gelişen atağımızda Jose Sosa'nın pası ile topla buluşan Olcay Şahan son çizgiye inmeden yerden pasını ön direğe doğru gönderiyor ancak Demba Ba'dan önce savunma son anda araya giriyor ve tehlikeyi önlüyor.

17.DK: Beşiktaşlı futbolseverler takımlarına olan desteklerini yoğun tezahüratlarla sürdürüyorlar.

14.DK: Temsilcimiz Beşiktaş bu dakikalarda kısa paslarla pozisyon üretmeye çalışıyor.

12.DK: Ceza sahası sağ çaprazına yakın sayılabilecek bir noktadan kullanılan serbest vuruşumuzda Jose Sosa ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu kafa ile karşılıyor.

11.DK: Liverpool'da Mario Balotelli, rakibi Jose Sosa'yı sert bir faulle durduruyor ve pozisyon sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

10.DK: Savunma arkasına atılan uzun topa Daniel Sturridge hareketleniyor ancak oyuncunun pozisyonu ofsayt.

7.DK: Bu dakikalarda orta alanda yapılan karşılıklı faullerle mücadele devam ediyor.

5.DK: Konuk ekip Liverpool kısa paslarla kendi yarı alanında organize olmaya çalışıyor.

3.DK: Orta alandan gelişen Liverpool atağında Daniel Sturridge ileri doğru uzun oynuyor. Savunma arkasına hareketlenen Mario Balotelli, Necip'i geçmek istiyor ancak faul yapıyor.

1.DK: Müsabaka Liverpoollu oyuncuların vuruşuyla başlıyor.

- Oyuncular sahadaki yerlerini alıyorlar. Mücadele birazdan başlayacak.

- Liverpool’da ise sakatlkları bulunan Steven Gerrard, Lucas Leiva, John Flanagan, Jose Enrique, Jordan Henderson, Brad Jones, Glen Johnson ve Mamadou Sakho’nun yanı sıra kırmızı kart cezalısı Lazar Markovic bu akşam takımlarını yalnız bırakacak.

- Beşiktaş’da sakatlıkları bulunan Cenk Tosun, İsmail Köybaşı, Milosevic, Tolga Zengin’in yanı sıra sarı kart cezalısı olan Ersan Gülüm ve Ramon Motta bu akşam forma giyemeyecek.

- Siyah beyazlılar her türlü iki farklı galibiyette turu geçen taraf olurken Liverpool ise 2-1 Beşiktaş’ın kazanması durumunda, her türlü beraberliklerde ve galibiyetlerde üst tura yükselen ekip olacak. Eğer maç 1-0 temsilcimizin üstünlüğü ile biterse uzatma bölümüne geçilecek.

- Liverpool ise Türk takımlarına karşı bu zamana kadar 11 maça çıktı. Bu karşılaşmaların 6’sında sahadan galibiyetle ayrılırken 3’ünde ise yenilmekten kurtulamadı. Kalan 2 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Kırmızılar attıkları 22 gole karşılık 10 topun kendi filelerine gitmesine engel olamadı.

- Temsilcimiz Beşiktaş daha önce İngiliz takımlarına karşı oynadığı 19 maçın 5’ini kazanırken 9’unu kaybetti. 5 karşılaşmada ise taraflar birbirine üstünlük sağlayamadı. Siyah beyazlılar kaydettiği 13 gole karşılık kalesinde ise 30 gol gördü.

- Anfield’da oynanan ilk karşılaşmada İngiltere temsilcisi, 85. dakikada Mario Balotelli’nin penaltıdan kaydettiği gol ile mücadeleyi 1-0 önde tamamlamıştı.

- Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanacak müsabakada Slovenya Futbol Federasyonu’ndan hakem Damir Skomina düdük çalacak.

- UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu ikinci maçında temsilcimiz Beşiktaş, Liverpool’u konuk ediyor.

MAÇ ÖNCESİ

Diğer sayfada..

[PAGE]

UEFA Avrupa Lig 2. Tur rövanş maçında Beşiktaş ile Liverpool karşı karşıya gleecek. Siyah-beyazlılar, UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında 1-0 mağlup oldukları Liverpool'u Atatürk Olimpiyat Stadı'nda ağırlayacak. Liverpool maçının başlamasına saatler kala Beşiktaş'a bir iyi haber daha geldi ve Demba Ba ile Gökhan Töre'nin maça ilk 11'de başlayabilecek durumda olduğu kesinleşti.

Saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı Sloven hakem Damir Skomina yönetecek. Skomina'nın yardımcılıklarını Jure Praprotnik ile Robert Vukan yapacak. Andraz Kovacic ise dördüncü hakem olacak. Mücadeleyi Star TV naklen yayınlayacak.

"Kara Kartallar"ın bir üst tura yükselmesi için rakibini en az 2 farklı skorla yenmesi gerekiyor. Beşiktaş'ın 90 dakikayı 1-0 önde tamamlaması durumunda maç uzatmalara gidecek. Siyah-beyazlıların 1-0 dışındaki tek farklı galibiyeti ile mağlubiyeti durumunda ise Liverpool tur atlayan taraf olacak.

BEŞİKTAŞ - LİVERPOOL

MAÇININ CANLI ANLATIMINI SPOR3.COM'DAN VE SPOR3 IPHONE & ANDROID UYGULAMASINDAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ..

İŞTE İLK 11'LER

BEŞİKTAŞCenk,  Serdar, Franco, Necip, Opare, Atiba, Veli, Gökhan, Sosa, Olcay, Demba Ba

LIVERPOOL: Mignolet, Toure, Skrtel, Lovren, Allen, Emre Can, Moreno, Ibe, Sterling, Balotelli, Sturridge

SAAT: 20.00
STAT: OLİMPİYAT
HAKEM: DAMIR SKOMINA
YAYIN: STAR & SPOR3.COM

MOTTA VE ERSAN YOK

Beşiktaş'ta sarı kart cezalıları Ersan Adem Gülüm ile Ramon Motta, Liverpool karşısında forma giyemeyecek.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic'in Ersan'ın yokluğunda savunmanın göbeğinde Atınç Nukan'a, savunmanın solunda ise Uğur Boral veya yeni transfer Daniel Opare'ye şans vermesi bekleniyor.

VELİ KAVLAK SINIRDA

Beşiktaş'ta Veli Kavlak, yarınki maçta sarı kart görmesi halinde cezalı duruma düşecek. Veli, Beşiktaş'ın turu geçmesi halinde ilk maçta forma giyemeyecek.

Bu arada Liverpool'da ise Lazar Markovic cezası nedeniyle yarınki karşılaşmada takımdaki yerini alamayacak. "Kırmızılar"da Dejan Lovren ve Cautinho ise sarı kart cezası sınırında yer alıyor.

KAPALI GİŞE

Liverpool ile yapılacak maça siyah-beyazlı taraftarlar büyük ilgi gösterirken, karşılaşmanın biletleri günler öncesinden tükendi.

Satışa sunulan 49 bin 359 bilet tamamen tükenirken, kombine kartlar, sponsor biletleri ve konuk ekip taraftarlarıyla birlikte Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 70 bin seyircinin olması bekleniyor.

Toplam 79 bin 77 seyirci kapasiteli statta, bin 305 kişilik bölümü loca-protokol ve basın koltuklarından oluşuyor. 4 bin 400 kişilik bölüm konuk takım taraftarı için ayrılırken, 13 bin 856 koltuk ise kombine kartlı taraftarlara ait. Ayrıca sponsorlara 2 bin 199 bilet verildiği, güvenlik nedeniyle tribünlerin ilk 5 sıralarındaki toplam 4 bin 966 kişilik yerin boş bırakılacağı, iki takım taraftarı arasında güvenlik nedeniyle oluşturulacak tampon bölgenin de 2 bin 992 koltuktan oluştuğu belirtildi.