''Beşiktaş maçı bittiğinde...''

''Beşiktaş maçı bittiğinde...''

Şenol Güneş, Beşiktaş maçı öncesi Özlüce Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Beşiktaş maçı öncesi Özlüce Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı. Güneş, "Maç bittiğinde mutlu olan bir Bursaspor arzuluyorum" dedi.
 

"DAHA İYİ DURUMDAYIZ"
Takımın son durumu hakkında bilgi veren Güneş, "Ligin üçüncü maçı için hazırlanıyoruz. 3 puanımız var. İlk beş maçımızın önemli olduğunu söylemiştik. Kendi sahamızda üçüncü maçta Beşiktaş ile oynayacağız. Sezona iyi başladılar. Hem oyun olarak, hem skor olarak iyi görünmesine rağmen son iki maçta hem ligde hem Avrupa Kupası'nda düşündüğü sonuçları alamadı. Rakibe karşı üstünlük sağlayan bir takım. İyi bir takım olduğunu görüyoruz. Biz de iyi bir takımız. Galatasaray yenilgisi, Gençlerbirliği galibiyeti ile başladık. Şamil'in cezası devam ediyor. Ozan antrenmanlara katıldı ama ayrı çalıştı. Ferhat'ın ise durumu iyi. Moral olarak takım iyi görünüyor. Oyun olarak başlangıca göre daha iyi durumdayız. Ama gidecek çok mesafemiz var. Savunma ve hücumda mesafe aldık. Ama zaman zaman beklenmeyen hatalarımız oluyor. Hataları aza indirebilirsek futbol zenginliği artar. Yetenekli oyuncularımız var. Koşu temposu olarak takım geçmişe göre daha iyi durumda" diye konuştu.

"BİZİM BÜYÜKLÜĞÜMÜZE YAKIŞMALI"
"Büyük camialarla yarışan takım görüntüsü sürekli vermek isityoruz" diyen tecrübeli teknik adam, "Oynadığımız futbol ve davranışlarımız bizim büyüklüğümüze yakışmalı. Sadece kazanmayı düşünüyoruz. Taraftarımızın bugün de önemi artmıştır. Taraftarımızın desteği, oyuncularımızın kazanma hırsıyla bütünleşeceğini göreceğiz. Maç bittiğinde mutlu olan bir Bursaspor arzuluyorum. İlk müsabakamızda seyircimiz cezalı olduğu için bir kısmı tribünde yoktu ve boşluk vardı. Taraftarı arkasına alan Bursaspor'un ne kadar iyi sonuçlar aldığını biliyorum ve bunu bir kez daha görüyorum. Kazanan ve kaybeden olacaktır. Biz kaybeden olmak istemiyoruz, kazanmak ve mutluluğumuzu devam ettirmek istiyoruz. Yukarıda olabilmek için önemli bir maç. Ligde puan kaybetmeyen takım yok. Bu maçı kazandığımızda neleri kazanacağımızı ben ve oyuncularım biliyor."

"OZAN'IN HEYECAN VE HIRSINI DAHA FAZLA GÖRÜYORUM"
Gençlerbirliği maçında burnu kırılan Ozan İpek'in durumuyla ilgili bilgi veren Şenol Güneş, "Ozan İpek'in sakatlığı tabii ki şanssızlık. Maskeyle oynama şansı olabileceği için onu da aşacağını düşünüyorum. Futbol oynamasına mani bir şey yok. Daha önce de sakatlık geçirdi. Çalışması her geçen gün iyiye gidiyor. Heyecan ve hırsını daha fazla gördüm sakatlık sonrası. Ameliyattan yeni dönmesine rağmen hemen çalışmak istemesi sevindirici. Belki bu maçta düşünmem ama ondan sonrası için düşünebilirim. Sezon başından beri her geçen gün üzerine koyuyor ama son aşamada sadece futbol oynamayı düşünen Ozan var. Bu ona başarı getirir ve bize de katkı yapar" şeklinde konuştu.

"GEÇMİŞİN HESABINI GÖRMEK YERİNE BUGÜNÜ DÜŞÜNMELİYİZ"
Bursaspor ile Beşiktaş taraftarları arasındaki husumetle ilgili de yorumda bulunan Güneş şöyle konuştu:
"Geçmişi açmak istemiyorum ama bu hadiselere takılıp kalmak doğru değil. Hatalar, sıkıntılar olmuştur. Başarı, başarısızlıklarımız, doğrular, yanlışlar, borç ödemek düşüncesi yerine bugünü yaşayıp yarınları planlamak zorundayız. Ama bugün Beşiktaş camiasıyla yarışıyoruz. Hem orada hem bizde insanlar değişebiliyor. Geçmişin hesabını görmek yerine, bugün ne yapabileceğimizi düşünmeliyiz. Yarış yaparak daha büyük bir Bursaspor'u yaratmak istiyoruz. Spekülasyonlar olduğunu biliyorum. Her camiada, her insanın hayatında haksızlığa uğradığı görülebilir. Bunların üzerine takılı kalırsak bu bizi ileriye götürmez."

"BURSASPOR TARAFTARI SAYESİNDE VAR"
Bursaspor taraftarlarına da seslenen Güneş, "Bursaspor varsa taraftarı sayesinde var. Onların sevgisi ve sahiplenmesiyle olmuştur. Yönetimler, teknik heyet ve oyuncular hep değişir. Taraftar sürekli vardır, olacaktır da. Dünyaya gösteren taraftar olgusudur. Sahanın dolması gerekir, davranış olarak da örnek olması gerekir. Passolig çok etkisi olmuştur doğru. Ben burada Konyaspor'un örnek gösterildiği yerde Bursaspor'un örnek gösterilmesini isterim. Sebepler ne olursa olsun taraftarıyla bütünleşen bir Bursaspor olmalı. İnşallah öyle olacaktır" dedi.

"İSİM VERMEYİ DOĞRU BULMUYORUM"
Bir gazetecinin, "Sol kanatta sakatlıklar var. Bakambu'yu bu maçta değerlendirmeyi düşünüyor musunuz?" sorusuna Güneş, "Sakatlıklar, formsuzluklar, tercihler olacaktır. Bunlar gayet normaldir. Biz de sahaya sürdüğümüz futbolculardan en fazla verimi almak istiyoruz. Bu maçta elimizdeki oyuncuların durumuna göre 11 çıkaracağız. İsim vermeyi doğru bulmuyorum" yanıtını verdi.