Beşiktaş istedi, Galatasaray kaptı

Beşiktaş istedi, Galatasaray kaptı

Yabancı sınırının 14'e yükselmesi Aslan'ın iştahını artırdı İtalyanlar, Maxi Pereira'nın G.Saray'a yakın olduğunu yazdı.

Sarı-kırmızılılar önümüzdeki sezonun transfer haritasını netleştirdi. TFF'nin aldığı yabancı kararı sonrası pahalı yıldızları takip etmeyi bırakan Cimbom, mali gerçekleri de dikkate alacak. UEFA'nın Finansal Fair-Play kriterlerini olumsuz anlamda zorlayanGalatasaray, yabancı sayısını bonservisi elinde futbolculara katmayı düşündüğü isimlernden biri deMaxi Pereira. 2007'den beri Benfica forması giyen Uruguaylı oyuncunun yolları bu sezon Portekiz kulübüyle ayrılıyor. Bonservisi elinde olan futbolcuyla sarı-kırmızılılar da yakından ilgileniyor. Öyle ki devre arası transfer yapmayan Duygun Yarsuvat ve ekibi Maxi Pereira'yı Galatasaray'a kazandırmak bir anlamda yeni başkana hediye etmek için çalışmalarına erken başladı. 31 yaşındaki sağ bek oyuncusuyla temasa geçildi. Görüşmelerin olumlu yönde ilerlediği haberleri İtalya'ya kadar yansıdı. Çizme basını "Galatasaray, Benficalı Maxi Pereira'yı transfer etmeye çok yakın. Onu isteyen İtalyan ekipleri yavaş davranırlarsa Maxi'yi seneye Galatasaray forması ile izlerler" yazdı. 

Dünya Kupası'nda oynadı 
Galatasaray'ın yakından ilgilendiği Maxi Pereira, 2014 Dünya Kupası'nda da boy gösterdi. Tecrübeli sağ bekKosta Rika ve Kolombiya maçlarında 90'ar dakikasahada kaldı. İtalyan karşılaşmasında ise 45 dakika forma giydi. Kariyerinin başında orta sahanın sağında görev alan Pereira ardından sağ beke çekildi. Kısa boyu hava toplarında ona dezavantaj getirse de hızlı ve isabetli ortalarıyla tanınıyor. 

19 GOL ATTI 43 ASiST YAPTI 
Maxi Pereira, Defensor'da oynadıktan transfer oldu. Portekiz devinde 321 kez forma giyen Maxi Pereira 19 kez ve isabetli ortalarla tanınan Uruguaylı sağ bekin 43 de asisti bulunuyor. kartla cezalandırıldı. Kariyerinde hiç direkt kırmızı kart görmeyen 31 yaşındaki oyuncu iki kez çift sarı karttan atıldı. 

Kartal'da istemişti
Maxı Pereira'nın adı ilk olarak Besiktas'la anılmıstı. Devre arasında bu oyuncuyu kadrosuna katmaya çalısan Kartal basarılı olamayınca Opare'yi transfer etmisti. Pereira ile sadece Galatasaray ilgilenmiyor. Italya'dan Inter ve Juventus da bu oyuncunun pesinde. Cimbom'un eski hocası Mancini Pereira'yı kadrosunda görmek istiyor. Ancak transfer yarısında Aslan önde..

Fotomaç