Kasımpaşa'yı Demba Ba yıktı !

Kasımpaşa'yı Demba Ba yıktı !

Kara Kartal ligin dişli ekiplerinden Kasımpaşa'yı Demba Ba golleriyle yıktı, maç fazlasıyla zirveye çıktı.

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında bu akşam Kasımpaşa'yı konuk etti.  Sakat ve cezalı isimler nedeniyle 5 futbolcusundan yoksun çıkan Beşiktaş Demba Ba'nın biri penaltıdan 2 golüyle karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan mücadelede Kara Kartal, Demba Ba'nın 28. dakikada penaltıdan ve 45. dakikada attığı gollerle Kasımpaşa'yı 2-0 mağlup etti. Bu sonucun ardından ligde Kasımpaşa 13 puanda kalırken, Beşiktaş 20 puana ulaştı ve maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Beşiktaş aynı zamanda topladığı 20 puanla son 6 sezonun en iyi ilk 10 haftalık performansını göstermiş oldu.

Kasımpaşa ise 13 puanda kaldı. Ligin 11. haftasında Beşiktaş deplasmanda Kardemir Karabükspor'la karşılaşacak. Kasımpaşa ise sahasında Çaykur Rizespor'u ağırlayacak.

MAÇTAN NOTLAR

Beşiktaş, Kasımpaşa ile oynadığı Spor Toto Süper Lig maçına sakatlıklar ve cezalar nedeniyle 5 futbolcusundan yoksun çıktı. Siyah-beyazlılarda, kırmızı kart cezalıları Pedro Franco, İsmail Köybaşı ile sakatlıkları bulunan Tomas Sivok, Tolga Zengin ve Uğur Boral, Kasımpaşa karşısında forma giyemedi. Bu arada, kart cezaları biten Gökhan Töre, Veli Kavlak ve Olcay Şahan ile sakatlığı geçen Mustafa Pektemek ise kadroda yer aldı.

Savunmanın göbeğinde Ersan-Necip ikilisi oynadı

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Franco ve Sivok'un yokluğunda savunmanın göbeğinde Ersan Gülüm-Necip Uysal ikilisine görev verdi. Savunmanın sağında son maçta olduğu gibi Serdar Kurtuluş oynadı, solda ise Ramon Motta forma giydi. Atiba Hutchinson ile Veli Kavlak'ı savunmanın önünde oynatan Bilic, Kerim Frei, Gökhan Töre ve Jose Sosa'ya orta alanda şans tanıdı. Demba Ba ise tek forvet olarak görev aldı. Tolga Zengin ve Tomas Sivok'un yokluğunda sahaya kaptan olarak Necip Uysal çıktı.

Oğuzhan ve Olcay yedek

Son yapılan İstanbul Başakşehir maçında ilk 11'de sahaya çıkan Oğuzhan Özyakup, Kasımpaşa karşısında yedek soyundu. Oğuzhan'ın yanı sıra cezası biten Olcay Şahan da yedek kulübesinde yer aldı. Bu iki futbolcunun yanı sıra Emre Metin, Atınç Nukan, Ümit Karaal, Cenk Tosun ve Mustafa Pektemek, yedek soyunan futbolcular oldu.

Kadroda 5 değişiklik

Slaven Bilic, son oynanan İstanbul Başakşehir maçının kadrosundan 5 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü. Franco ve İsmail Köybaşı cezaları, Sivok sakatlığı, Oğuzhan Özyakup ile Cenk Tosun ise teknik direktör tercihi nedeniyle ilk 11'de yer alamadı. Bu futbolcuların yerine Ramon Motta, Ersan Gülüm, Necip Uysal, Veli Kavlak ve Gökhan Töre oynadı.

Kasımpaşa'da 6 eksik

Kasımpaşa, Beşiktaş karşısına 6 futbolcusundan yoksun çıkmak zorunda kaldı. Lacivert-beyazlılarda, sezon başından bu yana defansın ortasında görev alan Ryan Donk ile Barış Başdaş, Beşiktaş karşısında sarı kart cezalısı oldukları için oynayamadı. Gençlerbirliği maçında gördükleri sarı kartla cezalı duruma düşen bu iki oyuncunun yerine, savunmanın göbeğinde İlhan Eker ile Mert Kula forma giydi. Lacivert-beyazlılarda ayrıca sakatlıkları bulunan Tabare Viudez, Orhan Şam, Eren Derdiyok ve Sanharib Malki de Beşiktaş karşısında takımdaki yerlerini alamadı.

Mert Kula, ilk kez Süper Lig'de forma giydi

Kasımpaşa'nın 19 yaşındaki savunma oyuncusu Mert Kula, ilk kez Süper Lig maçında oynadı. Kasımpaşa Teknik Direktörü Shota Arveladze, savunmadaki eksikler nedeniyle genç oyuncusuna Beşiktaş karşısında ilk 11'de forma verdi. Mert, bu sezon sadece Tuzlaspor ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası 3. tur maçında A takım forması giydi ve Kasımpaşa, bu maçı 3-1 kaybetti.

Tribünler dolmadı

Beşiktaşlı taraftarlar, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan karşılaşmada tribünleri dolduramadı. Özellikle kale arkası tribünlerde boşluklar gözlenirken, 17 bin kapasiteli statta 7 bine yakın sporsever yer aldı. Yaklaşık 100 Kasımpaşa taraftarı da kendilerine ayrılan tribünden takımlarını destekledi.

BEŞİKTAŞ: 2 - KASIMPAŞA: 0

Beşiktaş

Cenk Gönen, Serdar Kurtuluş, Ersan Adem Gülüm, Necip Uysal, Motta, Veli Kavlak, Hutchinson, Gökhan Töre, Sosa, Kerim Frei Koyunlu, Demba Ba

Kasımpaşa

Isaksson, Erhan Kartal, İlhan Eker, Mert Kula, Sancak Kaplan, Castro, Kerem Şeras, Tunay Torun, Scarione, Babel, Adem Büyük

Goller: Dk. 28 (penaltıdan) ve 45 Demba Ba (Beşiktaş)
Sarı Kartlar: Dk. 8 Ramon Motta (Beşiktaş); Dk. 9 Kerem Şeras, Dk. 26 Mert Kula, Dk. 26 İlhan Eker, Dk. 31 Tunay Torun (Kasımpaşa)

İŞTE MAÇIN ÖZETİ

Diğer sayfada..

[PAGE]

90.DK: Özgür Yankaya'nın son düdüğü ile karşılaşma Beşiktaş'ın 2-0 üstünlüğüyle sona eriyor. Bu sonuçla ligde puanını 20'ye yükselten Beşiktaş maç fazlası ile liderlik koltuğuna otururken, 13 puanda kalan Kasımpaşa averajla 11. sıraya geriliyor.

90.DK: Mustafa Pektemek'in uzaklaştırmak istediği top sol kanatta bulunan Atilla Turan'a geliyor. Atilla Turan'ın ortası ile arka direkte buluşan Adem Büyük'ün kafa vuruşu farklı şekilde yandan dışarı çıkıyor.

90.DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Atilla Turan geçiyor. Atilla'nın ortasını ön direkte Mustafa Pektemek kafayla uzaklaştırıyor.

90.DK: Ryan Babel'in pası ile ceza sahası yayı dışında topla buluşan Oscar Scarione'nin çektiği şut savunmadan sekip kornere çıkıyor.

90.DK: Beşiktaş bu dakikada karşılaşmadaki son oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Demba Ba alkışlarla oyundan çıkarken yerine Mustafa Pektemek giriyor.

90.DK: Karşılaşmanın sonuna en az 3 dakika ekleniyor.

86.DK: Ceza sahası yayı dışında sağ çaprazda topla buluşan Oğuzhan Özyakup rakibinden sıyrıldıktan sonra şutunu çekiyor ancak top az farkla yandan dışarı çıkıyor.

85.DK: Jose Sosa'nın pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda buluşan Demba Ba topu göğsüyle kontrol edip rakibinden sıyrıldıktan sonra şutunu çekiyor ancak top az farkla üstten dışarı çıkıyor.

84.DK: Ramon Motta'nın pası ile sol kanatta topla buluşan Olcay Şahan için ofsayt bayrağı kalkıyor.

82.DK: Kasımpaşa karşılaşmadaki son oyuncu değişikliği hakkını Sancak Kaplan'ın yerine Atilla Turan'ı oyuna alarak kullanıyor.

80.DK: Necip Uysal'ın Adem Büyük'e yaptığı faulün ardından sol kanattan korner direğine yakın bir noktadan kazanılan serbest vuruşta topun başına Tunay Torun geçiyor. Tunay Torun'un ortasına Adem Büyük arka direkte istediği gibi dokunamıyor ve top oyun alanının dışına çıkıyor.

78.DK: Taçtan gelen topla ceza sahası içerisinde sağ çaprazda buluşan Demba Ba son çizgiye indikten sonra şutunu çekiyor ancak top yan ağlarda kalıyor.

78.DK: Beşiktaş karşılaşmadaki ikinci oyuncu değişikliği hakkını Gökhan Töre'nin yerine Oğuzhan Özyakup'u oyuna alarak kullanıyor.

77.DK: Necip Uysal'ın Adem Büyük'e yaptığı faulün ardından ceza sahası yayı dışından hafif sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına Ryan Babel geçiyor. Babel'in çektiği şut yan direğe çarpıp oyun alanına geri dönüyor.

75.DK: Kasımpaşa karşılaşmadaki ikinci oyuncu değişikliği hakkını Kerem Şeras'ın yerine Halil Çolak'ı oyuna alarak kullanıyor.

72.DK: Ceza sahası dışında sol çaprazda topla buluşan Oscar Scarione'nin çektiği şut az farkla yandan dışarı çıkıyor.

70.DK: Bu dakikalarda karşılaşma yapılan faullerle sık sık duruyor.

67.DK: Kasımpaşa karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliği hakkını zorunlu olarak kullanıyor. Sakatlanarak oyuna devam edemeyen Erhan Kartal'ın yerine İdris Cengiz karşılaşmaya dahil oluyor.

66.DK: Beşiktaş karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliği hakkını Kerim Frei'ın yerine Olcay Şahan'ı oyuna alarak kullanıyor.

62.DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Tunay Torun geçiyor. Tunay'ın ortasını Cenk Gönen yumruklayarak uzaklaştırıyor.

58.DK: Veli Kavlak'ın Adem Büyük'e yaptığı faulün ardından ceza sahası yayı dışından hafif sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına Adem Büyük geçiyor. Adem'in çektiği şut az farkla üstten dışarı çıkıyor.

54.DK: Tunay Torun'un kullandığı serbest vuruş barajdan sekip altıpas çizgisi üzerinde bomboş pozisyonda bulunan Oscar Scarione'ye geliyor. Scarione'nin gelişine çektiği şut az farkla üstten dışarı çıkıyor.

51.DK: Veli Kavlak'ın pası ile sağ kanatta topla buluşan Serdar Kurtuluş için ofsayt bayrağı kalkıyor.

49.DK: Erhan Kartal'ın sağ kanattan yaptığı ortaya penaltı noktası üzerinde iyi yükselen Adem Büyük'ün kafa vuruşu kaleci Cenk Gönen'de kalıyor.

48.DK: Andre Castro'nun pası ile ceza sahasının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Tunay Torun'un çektiği şut Beşiktaş savunmasından dönüyor.

47.DK: Gökhan Töre'nin ara pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Kerim Frei'ın ortası kaleci Andreas Isaksson'da kalıyor.

46.DK: İkinci yarı Kasımpaşalı futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.


DEVRE ARASI


45.DK: Hakem Özgür Yankaya'nın düdüğüyle ilk yarı Beşiktaş'ın 2-0'lık üstünlüğü ile sona eriyor.

45.DK: Serbest vuruşu kullanmak için topun başına Jose Sosa geçiyor.

45.DK: Tunay Torun'un Ramon Motta'ya yaptığı faul sonrasında Beşiktaş sol çaprazdan serbest vuruş kazanıyor.

45.DK: Maçın ilk yarısına en az 1 dakika ilave ediliyor.

45.DK: GOOOLLL!! Beşiktaş, Demba Ba'nın attığı golle farkı 2'ye çıkarıyor.

43.DK: İki oyuncunun tedavisi tamamlandıktan sonra karşılaşma kaldığı yerden devam ediyor.

42.DK: Gökhan Töre ile Sancak Kaplan ikili mücadele sonrası çarpışıyor ve oyun durmuş durumda.

39.DK: Erhan Kartal'ın uzaklaştırdığı topu Oscar Scarione rakip yarı alanda sahip oluyor ancak yan hakemin bayrağı havaya kalkıyor.

38.DK: Tunay Torun'un pasıyla ceza alanı sağ çaprazında topla buluşan Andre Castro sağa ayağıyla şutunu çekiyor ancak kaleci Cenk Gönen gole izin vermiyor.

37.DK: Atiba Hutchinson'un pasıyla sağ kanattan çok iyi bindiren Serdar Kurtuluş rakibinden sıyrıldıktan sonra ceza sahası içine giriyor ve sol ayağıyla şutunu çekiyor ancak kaleci Andreas Isaksson topu kurtarıyor. Öncesinde de topa hamle yapan Demba Ba için bayrak havaya kalkıyor.

33.DK: İlhan Eker'in uzun pasında Ryan Babel savunmanın arkasında topla buluşuyor ancak ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

31.DK: Sol taç çizgisi yakınlarında Tunay Torun, Ramon Motta'ya yaptığı sert müdahale sonrası sarı kart görüyor.

28.DK: GOOOLLL!! Beşiktaş, Demba Ba'nın penaltıdan attığı golle maçta öne geçiyor. Demba Ba, sağ ayağıyla rahat bir vuruş yaparak kaleci ve topu ayrı köşelere gönderiyor.

28.DK: Penaltı vuruşunu kullanmak için topun başına Demba Ba geçiyor.

26.DK: Faul sonrasında Mert Kula sarı kart görüyor.

26.DK: Beşiktaş, penaltı kazanıyor ! Sol kanattan Gökhan Töre'nin kullandığı köşe vuruşunda Mert Kula, Ersan Gülüm'e hava topu mücadelesinde dirseğiyle yaptığı faul sonrasında hakem Özgür Yankaya penaltı noktasını gösteriyor.

26.DK: Verilen penaltıya aşırı itiraz eden İlhan Eker sarı kart görüyor.

22.DK: Kasımpaşa, net bir fırsattan yararlanamıyor ! Savunmadan uzun gönderilen topu Ryan Babel ceza sahası içinde rakibinden kurtarıyor. Ryan Babel, kale çizgisi üzerinde topu geriye doğru çıkarıyor. Tunay Torun, bekletmeden sağ ayağıyla şutunu çekiyor ancak kaleci Cenk Gönen'i geçen topu çizgi üzerinde Necip Uysal kafayla çıkarmayı başarıyor.

21.DK: Tunay Torun'un kullandığı serbest vuruşu ön tarafta Demba Ba kafayla karşılıyor.

21.DK: Hava topu mücadelesinde Ersan Gülüm, Adem Büyük'e faul yapıyor ve Kasımpaşa sağ kanattan serbest vuruş kazanıyor.

18.DK: Beşiktaş, sol kanattan bir kez daha Jose Sosa ile köşe vuruşu kullanıyor. Sosa'nın ön direğe ortasında savunma uzaklaştırıyor.

17.DK: Beşiktaş, Jose Sosa ile sol kanattan korneri kullanıyor. Altıpas önüne gelen topu savunmada Mert Kula uzaklaştırıyor.

15.DK: Adem Büyük'ün uzak mesafeden şutunda top kaleyi bulmuyor.

14.DK: Kasımpaşa, sol kanattan kazandığı serbest vuruşu Tunay Torun ile kullanıyor. Tunay'ın ortasında Demba Ba topu kafayla karşılıyor.

11.DK: Andre Castro'nun sağ çaprazdan şutunda top savunmadan geri dönüyor.

10.DK: Erhan Kartal'ın Kerim Frei'a yaptığı faul sonrasında Beşiktaş, Jose Sosa ile sol kanattan serbest vuruşu kullanıyor ancak top doğrudan oyun alanının dışına gidiyor.

9.DK: Beşiktaş, Veli Kavlak ile hızla atağa çıkmak istiyor ancak Kerem Şeras, Veli'yi kayarak düşürüyor ve hakem Özgür Yankaya sarı kartını Kerem'e çıkarıyor.

8.DK: Tunay Torun, rakip yarı alanının ilk metrelerinde Ramon Motta'nun arkadan müdahalesi sonrası sağ kanatta yerde kalıyor. Pozisyon sonrasında Ramon Motta maçtaki ilk sarı kartı gören isim oluyor.

5.DK: Sol kanatta topla buluşan Ryan Babel rakibinden sıyrıldıktan sonra ön direğe ortasını yapıyor ancak top kaleci Cenk Gönen'de kalıyor.

5.DK: Beşiktaş, mutlak bir golden yararlanamıyor ! Sağ kanattan çabuk kullanılan taç atışından sonra Jose Sosa bekletmeden topu ceza sahası içine doğru havalandırıyor. Topu çok iyi takip eden Demba Ba altıpas içinde kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Andreas Isaksson üzerine gelen topu çok iyi bir refleksle çıkarmayı başarıyor.

2.DK: Serdar Kurtuluş'un sağ kanattan ortasında Gökhan Töre penaltı noktasının yanından kafa vuruşunu yapıyor ancak öncesinde ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

1.DK: Maçın ilk dakikasında konuk Kasımpaşa önemli bir fırsattan yararlanamıyor ! Sol kanatta topla buluşan Ryan Babel, karşısında bulunan iki rakibi arasından yerden pasını penaltı noktası gerisine doğru Adem Büyük'e çıkarıyor. Adem Büyük, sağ ayağıyla bekletmeden şutunu çekiyor ancak top farklı şekilde yandan auta gidiyor.

1.DK: Hakem Özgür Yankaya'nın düdüğüyle karşılaşma başlıyor.

- Beşiktaş sahaya kırmızı forması ile çıkarken, Kasımpaşa ise beyaz forması ile sahada yer alıyor.

- İki takım oyuncuları oyun alanına geliyor.

- İki takım arasında geçen sezon ligde oynanılan 2 maçıda Beşiktaş 3-0 ve 2-1'lik skorlarla kazanmıştı.

- Kasımpaşa'da ise Adem Büyük ligde attığı 6 golle, gol krallığı yarışında 9 gollü Theofanis Gekas'ın ardından ikinci sırada yer alıyor.

- Olcay Şahan, ligde attığı 4 golle Beşiktaş adına en çok gol atan oyuncu olurken, kendisini 3 golle Demba Ba ile Kerim Frei izliyor.

- Kasımpaşa'da ise sarı kart cezalıları Ryan Donk ve Barış Başdaş ile sezon başında ön çapraz bağları kopan Eren Derdiyok takımdaki yerlerini alamıyorlar.

- Beşiktaş'ta kırmızı kart cezalıları Pedro Franco ile İsmail Köybaşı'nın yanı sıra sakatlıkları bulunan Tolga Zengin, Tomas Sivok ve Uğur Boral zorlu mücadelede yer almıyorlar.

- Beşiktaş, ligde topladığı 17 puanla 4. sırada yer alırken, Kasımpaşa ise 13 puanla 10. sırada yer alıyor.

- Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda saat 19:00'da başlayacak olan müsabakayı hakem Özgür Yankaya yönetecek.

- Spor Toto Süper Lig'in 10. hafta karşılaşmasında Beşiktaş ile Kasımpaşa karşı karşıya geliyor.


BEŞİKTAŞ

Cenk, Serdar, Necip, Ersan, Motta, Atiba, Veli, Gökhan Töre, Sosa, Kerim, Demba Ba

KASIMPAŞA

Isaksson, Erhan, Mert, İlhan, Sancak, Kerem, De Castro, Tunay, Babel, Scarione, Adem Büyük


MAÇ ÖNCESİ

Diğer sayfada...

[PAGE]

Spor Toto Süper Lig'de bu sezonda şampiyonluğa kilitlenen Beşiktaş, 10. hafta mücadelesinde bu akşam Kasımpaşa'yla karşı karşıya geliyor. Karşılaşma Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanıyor. 

Zorlu karşılaşmada; ilk 11'in önemli isimleri İsmail Köybaşı ve Pedro Franco'dan yararlanamayacak olan Slaven Bilic, sakatlığı bulunan bir diğer savunmacı Tomas Sivok'tan da yoksun. Kasımpaşa'da ise savunma göbeğindeki Barış-Donk ikilisi cezalı.