BEŞİKTAŞ 1-1 FENERBAHÇE

BEŞİKTAŞ 1-1 FENERBAHÇE

Spor Toto Süper Lig'in 30.haftasında Beşiktaş, Olimpiyat Stadı'nda Fenerbahçe'yi konuk etti.

Beşiktaş ile Fenerbahçe, sarı lacivertli takım için şampiyonluk, siyah beyazlı takım için ise Şampiyonlar Ligi sınavına çıktı, Sow ve Motta'nın golleriyle kazanan olmadı Fenerbahçe şampiyonluk için, 9 kişi maçı bitiren Beşiktaş ise Devler Ligi için Aslan'la farkı açamasa da istediğini aldı....

MAÇTAN MÜTHİŞ GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYIN

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Beşiktaş ile Fenerbahçe, ligin zirvesini yakından ilgilendiren derbide karşı karşıya geldi. Fenerbahçe'nin kazanması durumunda şampiyonluğu garantileyeği, Beşiktaş'ın da ikincilik için mutlak puan parolasıyla çıktığı, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan mücadele 1-1 sona erdi.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Fenerbahçe, mücadelenin 24. dakikasında Moussa Sow ile öne geçti. Gol sonrasında ataklarını sıklaştıran Beşiktaş, 44. dakikada Motta ile golü buldu ve ilk yarı 1-1 sona erdi. Mücadeleninikinci yarısında iki ekip de yakaladığı pozisyonlardan yararlanamadı ve sahadan 1 puanla ayrıldı.

Öte yandan Beşiktaş'ta golün sahibi Ramon Motta, 30. ve 58. dakikalarda gördüğü sarı kartların ardından kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı ve siyah-beyazlılar 32 dakika 10 kişi oynamak zorunda kaldı. Siyah-beyazlılarda son dakikada İsmail Köybaşı da ikinci sarı kartı sonrasında oyun dışında kaldı ve Beşiktaş maçı 9 kişi tamamladı.

Bu skorun ardından Fenerbahçe puanını 67 yaptı ve Beşiktaş ile arasındaki 12 puanlık farkı da korudu. Beşiktaş ise 55 puanla 2. sırada yer aldı. Süper Lig'in 31. haftasında evinde Çaykur Rizespor ile karşılaşacak olan sarı-lacivertliler, mücadeleden en az 1 puan çıkarması durumunda şampiyonluğunu resmen ilan edecek. Beşiktaş ise gelecek hafta deplasmanda Sivasspor ile karşı karşıya gelecek.

ALMEIDA ORTA SAHADA ALDI, GÖTÜRDÜ AMA...

İki ekip de karşılaşmaya durgun tempoda başlarken, orta sahada üst düzey mücadele ve bos pas hataları göze çarptı. Karşılaşmadaki ilk net gol pozisyonunu, 9. dakikada Beşiktaş yakaladı.

Ramon Motta'nın uzun pasında savunma arkasına koşu yapan Hugo Almeida Fenerbahçe yarı sahasının hemen başında topla buluştu ve kademeye gelen Raul Meireles'i ekarte ettikten sonra önündeki boş alanı hızla kat ederek ceza sahasına kadar girdi. Ceza sahası içerisine girdikten sonra Volkan ile karşı karşıya kalan Portekizli'nin vuruşu, yandan dışarıya gitti. 
 
SOW YAKALADI VE AFFETMEDİ!

Beşiktaş'ın yakaladığı net pozisyon sonrasında toparlanan ve rakip yarı alanda daha etkili olan Fenerbahçe, aradığı golü de güzel bir atak sonrasında, 24. dakikada buldu.

Orta alanda topla buluşan Dirk Kuyt, sol kanattan savunma arkasına koşu yapan arkadaşı Moussa Sow'u gördü ve derinlemesine atılan pasla buluşan Moussa Sow ceza sahası içerisine doğru hareketlendi. Çaprazda kaleci ile karşı karşıya kalan Senegalli, sağ ayağı ile yakın direğe doğru vuruşunu yaptı ve Tolga Zengin'in yanından yuvarlanan meşin yuvarlak ağlarla buluştu. Fenerbahçe yakaladığı ilk net pozisyonda golü buldu.

MOTTA BERABERLİĞİ GETİRDİ!

Fenerbahçe'nin golü sonrasında Beşitkaş gol için saldırırken, iki takımın da orta sahalarında ciddi bir düşüş gözlendi. Pas hatalarının ardından iki ekip de kontra atak şansları yakalamasına rağmen, son paslarda başarıya ulaşamadı. Devrenin sonunda Beşiktaş aradığı golü buldu.

44. dakikada ceza yayı gerisinde topla buluşan Veli Kavlak kaleye uzak bir mesafe olmasına karşın sol ayağı ile vuruşunu yaptı. Sert şutunda top direğe çarptı ve direkten dönen top ceza sahası içerisinde bekleyen Ramon Motta'da kalıyor. Önüne düşen meşin yuvarlağa bekletmeden vuran Brezilyalı, takımına beraberliği getirdi. POzisyonun ardından Fenerbahçeli oyuncuların ofsayt itirazı sonuç vermezken, ilk yarı 1-1 sona erdi.

TOP, OLCAY'IN SOL AYAĞINA OTURMADI!

Mücadelenin ikinci yarısına Fenerbahçe'de Ersun Yanal değişiklikle başlama kararı aldı. Sarı-lacivertlilerde, Emre Belözoğlu oyundan çıkarken, Alper Potuk oyuna dahil oldu. İkinci 45 dakikaya daha etkili başlayan Beşiktaş oldu.

49. dakikada Oğuzhan Özyakup'ın pasında topla buluşan Olcay Şahan, önündeki boş alanı hızla katederek ceza sahası içerisine girdi ve Volkan ile karşı karşıya geldi. Gurbetçi oyuncu, çaprazda vuruşunu yapacağı sırada dengesini kaybederek yerde kaldı ve Beşiktaş önemli bir fırsattan oldu.

BEŞİKTAŞ'TA KIRMIZI ŞOKU!

Beşiktaş ve Fenerbahçe, Olcay'ın yakaladığı pozisyon sonrasında tehlike yaratamazken, 58. dakikada siyah-beyazlılar büyük bir şok yaşadı. 30. dakikada ilk sarı kartını gören Motta, 58. dakikada ikinci sarı kartı görerek, kırmızı kart ile oyun dışında kaldı.

Mehmet Topal'ın kafa pasında savunma arkasına koşu yapan Emmanuel Emenike'yi Ramon Motta formasından çekti ve hakem Halis Özkahya Ramon Motta'ya ikinci sarıdan kırmızı kartını gösterdi. 
 
SOW VURDU, EMENIKE YETİŞEMEDİ!

Bu dakikadan sonra 10 kişi kalan Beşiktaş'ta kısa süre defansın solunda Olcay şahan görev alırken, 65. dakikada Gökhan Töre oyundan çıktı ve İsmail Köybaşı sol bekte görev başı yaptı. Fenerbahçe 70. dakikada bir tehlike daha yakaladı.

Raul Meireles'in uzun pasında savunma arkasına koşu yapan Moussa Sow, ceza sahası içerisinde topla buluştu. Bekletmeden sol ayağı ile vuruşunu yaptı ve yavaş giden şutunda arka direkte Emenike topa yetişemeyince pozisyon aut ile sonuçlandı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve iki ekip de mücadeleden 1 puanla ayrıldı.
 
Beşiktaş: 1 - Fenerbahçe: 1

Beşiktaş

Tolga Zengin, Hutchinson, Franco, Dany, Motta, Gökhan Töre, Jones, Veli Kavlak, Olcay Şahan, Oğuzhan Özyakup, Almeida

Fenerbahçe

Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Alves, Kadlec, Caner Erkin, Mehmet Topal, Meireles, Kuyt, Emre Belözoğlu, Sow, Emenike

Goller: Dk. 24 Sow (Fenerbahçe), Dk. 44 Motta (Beşiktaş)

Kırmızı Kartlar: Motta, İsmail (Beşiktaş)

İŞTE MAÇIN ÖZETİ

Diğer sayfada...

[PAGE]

90.DK: Halis Özkahya maçın son düdüğünü çalıyor. Ve maç 1-1 eşitlik ile son buluyor.

90.DK: Caner Erkin'in ceza sahasına ortası sonrasında savunmanın uzaklaştıramadığı top ceza yayı üzerinde Bruno Alves'de kalıyor. Sağ ayağı ile sert vuruşunda top savunmaya çarparak kornere çıkıyor.

90.DK: Sağ kanatta topla buluşan Gökhan Gönül'e İsmail Köybaşı arkadan sert bir müdahale yapıyor. Ve hakem İsmail Köybaşı'na ikinci sarı karttan kırmızı kartını gösteriyor.

90.DK: Alper Potuk Mustafa Pektemek'in hızlı hücuma çıkmasını engellemek için faul yapıyor. Ve Halis Özkahya Alper Potuk'a sarı kartını gösteriyor.

90.DK: Sağ kanatta topla buluşan Gökhan Gönül ceza sahası içerisine doğru ortasını yapıyor. Ortasında top savunmadan sekiyor ve Emmanuel Emenike'nin önünde kalıyor. Kaleci ile karşı karşıya kalan Emmanuel Emenike bekletmeden vuruşunu yapıyor. Şutunda kaleci Tolga Zengin gole izin vermiyor.

90.DK: Halis Özkahya maçın sonuna 3 dakika ilave ediyor.

87.DK: Dany Nounkeu Halis Özkahya tarafından sarı kart ile uyarılıyor.

87.DK: Beşiktaş son oyuncu değişikliği hakkınıda kullanıyor. Oyuna Uğur Boral girerken Oğuzhan Özyakup oyundan çıkan isim oluyor.

86.DK: Fenerbahçe'de oyuncu değişikliği; Mehmet Topuz oyuna girerken Raul Meireles oyundan çıkan isim oluyor.

86.DK: Pedro Franco topu uzaklaştırmak isterken top Jermaine Jones'un suratına isabet ediyor. Ve bu pozisyon sonrasında Jermaine Jones kısa süreli bir sakatlık geçiriyor.

84.DK: Beşiktaş net bir gol pozisyonundan yararlanamıyor. Michal Kadlec'in uzaklaştıramadığı top Jermaine Jones'da kalıyor. Savunma arkasına koşu yapan Mustafa Pektemek'i görüyor. Topla buluşan Mustafa Pektemek ceza sahası içerisinde kaleci ile karşı karşıya kalıyor. Vuruşunda kaleci Volkan Demirel gole izin vermiyor.

81.DK: Kaleye uzak bir mesafe olmasına karşın sol çaprazda topla buluşan Mehmet Topal, sol ayağı ile vuruşunu yapıyor. Şutunda top az farkla auta çıkıyor.

79.DK: Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşun başına Caner Erkin geçiyor. Penaltı noktasına doğru ortasında Bruno Alves kafa vuruşunu yapıyor. Şutunda top kaleci Tolga Zengin'de kalıyor.

79.DK: İsmail Köybaşı ve Moussa Sow topsuz alan girdikleri tartışma sonrasında sarı kart görüyor.

77.DK: Sol kanatta topla buluşan İsmail Köybaşı, son çizgiye kadar iniyor. Arka direğe doğru ortasında Hugo Almeida kafa pasıyla topu Jermaine Jones'a indiriyor. Topla buluşan Jermaine Jones, müsait pozisyonda bulunan Atiba Hutchinson'a pasını aktarıyor. Topla buluşan Atiba Hutchinson bekletmeden vuruşunu yapıyor. Şutunda top savunmada Bruno Alves'e çarparak kornere çıkıyor.

76.DK: Caner Erkin sol kanattan kazanılan korneri paslaşarak kullanıyor. Pasında topla buluşan Gökhan Gönül, müsait pozisyonda bulunan arkadaşı Alper Potuk'u görüyor. Pasında topla buluşan Alper Potuk bekletmeden yakın direğe doğru vuruşunu yapıyor. Şutunda top üstten az farkla auta çıkıyor.

74.DK: Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşun başına Caner Erkin geçiyor. Ceza sahası dışında bekleyen arkadaşı Raul Meireles'e pasını çıkartıyor. Pasında topla buluşan Raul Meireles doğrudan vuruşunu yapıyor. Şutunda top doğrudan auta çıkıyor.

72.DK: Beşiktaş'da oyuncu değişikliği; Mustafa Pektemek oyuna girerken Olcay Şahan oyundan çıkan isim oluyor.

70.DK: Raul Meireles'in uzun pasında savunma arkasına koşu yapan Moussa Sow, ceza sahası içerisinde topla buluşuyor. Bekletmeden sol ayağı ile vuruşunu yapıyor. Şutunda top yandan auta çıkıyor.

68.DK: Sol kanattan kazanılan kornerin başına Oğuzhan Özyakup geçiyor. Ön direğe doğru ortasında savunma topu tehlike bölgesinden tek hamlede uzaklaştırıyor.

67.DK: Hugo Almeida'nın pasında Jermaine Jones ofsayt pozisyonunda kalıyor.

65.DK: Beşiktaş ilk oyuncu değişikliği hakkını kullnıyor. İsmail Köybaşı oyuna girerken Gökhan Töre oyundan çıkan isim oluyor.

64.DK: Beşiktaş yarı sahasının hemen başında topla buluşan Emmanuel Emenike'ye Veli Kavlak arkadan sert bir müdahalede bulunuyor. Ve hakem Veli Kavlak'a sarı kartını gösteriyor.

61.DK: Sol kanattan kazanılan kornerin başına Caner Erkin geçiyor. Arka direğe doğru ortasında kalabalık savunmanın arasından iyi yükselen Michal Kadlec kafa vuruşunu yapıyor. Vuruşunda top üstten auta çıkıyor.

61.DK: Raul Meireles'in pasında topla buluşan Gökhan Gönül, önündeki boş alanı kullanmak yerine arka direğe doğru ortasını yapıyor. Ortasında savunmada Atiba Hutchinson zamanında kademeye girerek topu kornere atıyor.

58.DK: Mehmet Topal'ın kafa pasında savunma arkasına koşu yapan Emmanuel Emenike'yi Ramon Motta formasından çekiyor. Ve hakem Halis Özkahya Ramon Motta'ya ikinci sarıdan kırmızı kartını gösteriyor.

57.DK: Alper Potuk'un pasında sağ çaprazda topla buluşan Emmanuel Emenike, yerden ön direğe doğru ortasını yapıyor. Vuruşunda top rakip savunmada kalıyor.

54.DK: Sol kanat taç çizgisine yakın bir mesafeden kazanılan serbest vuruşun başına Caner Erkin geçiyor. Altı pasa doğru ortasında müsait pozisyonda topla buluşan Mehmet Topal vuruşunu yapmak istiyor. Ancak topa istediği gibi vuramıyor. Ve top ters kanatta doğru açılıyor.

51.DK: Yaşanan karambol sonrası orta alanda topla buluşan Hugo Almeida, önündeki boş alanı kullanıyor. Vuruş açısını yakaladıktan sonra sağ ayağı ile vuruşunu yapıyor. Şutunda top savunmaya çarparak kornere çıkıyor.

49.DK: Oğuzhan Özyakup'ın pasında topla buluşan Olcay Şahan, önündeki boş alanı hızla katederek ceza sahası içerisine giriyor. Kaleci ile karşı karşıya kalan Olcay Şahan, vuruşunu yapacağı sırada dengesini kaybederek yerde kalıyor. Ve önemli bir fırsattan yararlanamıyor.

46.DK: Fenerbahçe ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başlıyor. Alper Potuk oyuna girerken Emre Belözoğlu oyundan çıkan isim oluyor.

46.DK: Halis Özkahya'nın düdüğü ile ikinci yarıya Fenerbahçe başlıyor.


DEVRE ARASI


45.DK: Halis Özkahya ilk yarının son düdüğünü çalıyor. İlk yarı 1-1 eşitlik ile son buluyor.

45.DK: Halis Özkahya ilk yarının sonuna 3 dakika ilave ediyor.

44.DK: GOOOLL!! Beşiktaş Ramon Motta ile maçta dengeyi yakalıyor. Ceza yayı gerisinde topla buluşan Veli Kavlak kaleye uzak bir mesafe olmasına karşın sağ ayağı ile vuruşunu yapıyor. Sert şutunda top direğe çarpıyor. Ve direkten dönen top ceza sahası içerisinde Ramon Motta'da kalıyor. Topla buluşan Ramon Motta bekletmeden vuruşunu yapıyor. Şutunda top ağlarla buluşuyor.

43.DK: Sol çaprazda topla buluşan Ramon Motta, topu sol ayağına çektikten sonra vuruşunu yapıyor. Şutunda top savunmada Gökhan Gönül'de kalıyor.

40.DK: Orta alana topla buluşan Emre Belözoğlu'na Veli Kavlak sert bir müdahalede bulunuyor. Ve Emre Belözoğlu bu müdahale sonrasında kısa süreli bir sakatlık geçiriyor.

38.DK: Sağ kanatta topla buluşan Gökhan Töre, önündeki boş alanı hızla katederek son çizgiye kadar iniyor. Ortasında top rakip savunmada kalıyor.

35.DK: Oğuzhan Özyakup'ın pasında ceza yayı biraz gerisinde topla buluşan Jermaine Jones sağ ayağı ile vuruşunu yapıyor. Şutunda top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

33.DK: Gökhan Töre'nin pasında sağ kanatta topla buluşan Olcay Şahan, arka direğe hareketlenen Hugo Almeida'ya doğru ortasını yapıyor. Ortasında savunmada Gökhan Gönül kafayı vuruyor. Gökhan Gönül'ün uzaklaştırmak istediği top ceza sahası içerisinde Ramon Motta'nın önünde kalıyor. Topla buluşan Ramon Motta bekletmeden sol ayağı ile uzak kale direğine doğru sert bir vuruş yapıyor. Şutunda top az farkla auta çıkıyor.

31.DK: Kaleyi cepheden gören pozisyondan kazanılan serbest vuruşun başına Caner Erkin geçiyor. Sol ayağı ile vuruşunda kaleci Tolga Zengin gole izin vermiyor.

30.DK: Fenerbahçe savunmadan Mehmet Topal ile hızlı çıkıyor. Beşiktaş yarı sahasına girdikten hemen sonra Ramon Motta'nın arkadan sert müdahalesi ile yerde kalıyor. Ve hake Ramon Motta'ya sarı kartını gösteriyor.

26.DK: Ramon Motta'nın pasında sol kanatta topla buluşan Olcay Şahan, ceza sahası içersinde top bekleyen Hugo Almeida'yı görüyor. İsabetli ortasında topla buluşan Hugo Almeida, topun kontrolünü sağlamaya çalışırken rakip savunma araya girerek topu kazanıyor.

24.DK: Dirk Kuyt pasıyla golde katkıda bulunuyor.

24.DK: GOOOLL!! Fenerbahçe Moussa Sow ile maçta öne geçiyor. Orta alanda topla buluşan Dirk Kuyt, sol kanattan savunma arkasına koşu yapan arkadaşı Moussa Sow'u düşünüyor. Derinlemesine pasında topla buluşan Moussa Sow ceza sahası içerisine doğru hareketleniyor. Çaprazda kaleci ile karşı karşıya kalan Moussa Sow, sağ ayağı ile yakın direğe doğru vuruşunu yapıyor. Net şutunda topu ağlarla buluşturuyor.

22.DK: Sağ kanattan kazanılan kornerin başına Gökhan Töre geçiyor. Ön direğe doğru ortasında top kaleci Volkan Demirel'de kalıyor.

21.DK: Hızlı gelişen Beşiktaş atağında sağ çaprazda topla buluşan Gökhan Töre, topu sol ayağına çektikten sonra arka direğe doğru koşu yapan arkadaşı Hugo Almeida'yı düşünüyor. Ortasında savunmada Gökhan Gönül son anda araya giriyor.

18.DK: Ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Dirk Kuyt, bekletmeden vuruşunu yapıyor. Şutunda top savunmada Atiba Hutchinson'a çarpıyor. Atiba Hutchinson'dan dönen top ceza sahası altı pas sol çapraz içinde Moussa Sow'un önünde kalıyor. Sol ayağı ile vuruşunda top savunmada kalıyor.

17.DK: Sol kanattan kazanılan korneri Caner Erkin arka direğe doğru ortasını yapıyor. Ortasında o bölgede top Gökhan Gönül'de kalıyor. Vuruş açısını yakaladıktan sonra vuruşunu yapıyor. Şutunda top savunmaya çarparak konrere çıkıyor.

15.DK: Emre Belözoğlu hakeme yaptığı yoğun itirazlar sonrasında sarı kart görüyor.

15.DK: Dirk Kuyt'ın pasında topla buluşan Emre Belözoğlu, kaleye uzak bir mesafe olmasına karşın sol ayağı ile yakın direğe doğru vuruşunu yapıyor. Şutunda top yandan az farkla auta çıkıyor.

13.DK: Caner Erkin'in pasında Beşiktaş yarı sahasının içerisinde topla buluşmak isteyen Dirk Kuyt, kademeye gelen Atiba Hutchinson'a faul yapıyor.

9.DK: Beşiktaş maçtaki ilk net gol pozisyonundan yararlanamıyor. Ramon Motta'nın uzun pasında savunma arkasına koşu yapan Hugo Almeida Fenerbahçe yarı sahasının hemen başında topla buluşuyor. Kademeye gelen Raul Meireles'i ekarte ettikten sonra önündeki boş alanı hızla katediyor. Ceza sahası içerisine girdikten sonra kaleci ile karşı karşıya kalıyor. Uzak direğe doğru vuruşunda top doğrudan auta çıkıyor.

9.DK: Dirk Kuyt'ın pasında sağ kanatta topla buluşan Raul Meireles'e Olcay Şahan arkadan sert bir müdahalede bulunuyor. Ve Raul Meireles bu pozisyon sonrasında yerde kalıyor.

7.DK: Kendi yarı sahasında topla buluşan Mehmet Topal'a Jermaine Jones yatarak sert bir müdahalede bulunuyor. Ve hakem Halis Özkahya Jermaine Jones'a sarı kartını gösteriyor.

6.DK: Sağ kanattan kazanılan kornerin başına Emre Belözoğlu geçiyor. Emre Belözoğlu ceza sahası dışında bekleyen arkadaşı Gökhan Gönül'e pasını çıkartıyor. Sağ çaprazda topla buluşan Gökhan Gönül, bekletmeden vuruşunu yapıyor. Şutunda top rakip savunmaya çarparak kornere çıkıyor.

4.DK: Raul Meireles'in pasında orta sahada topla buluşan Emre Belözoğlu, sol kanattan savunma arkasına koşu yapan arkadaşı Moussa Sow'u görüyor. Uzun pasında Moussa Sow fosayt pozisyonunda kalıyor.

1.DK: Kullanılan taç atışı sonrasında sağ kanatta topla buluşan Dirk Kuyt, son çizgiye indikten sonra ceza sahası içerisinde pas bekleyen arkadaşı Moussa Sow'u düşünüyor. Ortasında top rakip savunmada kalıyor.

1.DK: Hakem Halis Özkahya'nın düdüğü ile maça Beşiktaş başlıyor.

- Her iki takımda sahadaki yerlerini alıyor. Ve maç birazdan başlayacak.

- Ligin ilk yarısında Şükrü Saraçoğlu stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Fenerbahçe kendi sahasında Beşiktaş ile 3-3 berabere kalmıştı. Fenerbahçe'de golleri Emmanuel Emenike, Moussa Sow ve Dirk Kuyt kaydederken Beşiktaş adına golleri ise Hugo Almeida'nın 2 golü ve Olcay Şahan kaydetmişti.

- 29 maçta bulduğu 66 golle ligin en çok gol atan takımı olan Fenerbahçe'de Moussa Sow ve Emmanuel Emenike'nin 12 gollü bulunurken, Dirk Kuyt'ın 10, Pierre Webo'nun ise 8 golü bulunuyor. Caner Erkin de yaptığı 9 asistle bu alanda takımının lideri.

- Hugo Almeida Beşiktaş adına attığı 12 golle takımının en golcü ismi konumunda. Portekiz'li oyuncuyu 8 golle Olcay Şahan izliyor.

- Ligin 30.haftasına 66 puanla, en yakın takipçileri ikinci sıradaki Beşiktaş'ın 12, üçüncü Galatasaray'ın da 13 puan önünde lider giren sarı lacivertliler, olası derbi galibiyetiyle puanını 69'a yükseltip, ligin bitimine 4 hafta kala şampiyonluğu garantileyecek.

- Beşiktaş kendi sahasında oynadığı 14 maçta 9 galibiyet, 4 beraberlik ve 1'de yenilgi aldı. Bu maçlarda 22 gol atarken kalesinde ise 9 gol gördü. Fenerbahçe ise deplasmanda oynadığı 14 karşılaşmada 8 galibiyet, 1 beraberlik ve 5 mağlubiyetlik performansıyla ligin en iyi dış saha performansını sergilemekte.

- Beşiktaş 29 haftası geride kalan ligde topladığı 54 puanla 2.sırada yer alırken, konuk Fenerbahçe ise 66 puanla ligin zirvesinde yer alıyor.

- İki ezeli rakip ligde bu zamana kadar 115 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlardan 42'sini Fenerbahçe, 37'sini ise Beşiktaş kazandı. 36 maçta ise sahadan kazanan olmadı. Siyah beyazlılar 127 kez gol sevinci yaşarken, sarı lacivertli takım ise 125 gol atmayı başardı.

- Konuk Fenerbahçe'de ise Pierre Webo ve Egemen Korkmaz dışında eksik oyuncu bulunmuyor. Teknik sorumlu Ersun Yanal tarafından Samuel Holmen ve Cristian Baroni 18 kişilik maç kadrosuna alınmadı.

- Beşiktaş'da sakatlıkları bulunan Manuel Fernandes, Ersan Gülüm, Ömer Şişmanoğlu, Filip Holosko, Tomas Sivok ve Muhammed Demirci bu zorlu karşılaşmada forma giyemeyecekler.

- Atatürk Olimpiyat stadyumu'nda saat 19:00'da başlayacak müsabakayı hakem Halis Özkahya yönetecek.

- Spor Toto Süper Lig'in 30.hafta mücadelesinde Beşiktaş, kendi sahasında Fenerbahçe'yi konuk ediyor.


BEŞİKTAŞ

Tolga Zengin, Atiba Hutchinson, Dany Nounkeu, Pedro Franco, Ramon Motta, Veli Kavlak, Jermaine Jones, Gökhan Töre, Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan, Hugo Almeida

FENERBAHÇE

Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bruno Alves, Kadlec, Caner Erkin, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu, Raul Meireles, Dirk Kuyt, Moussa Sow, Emmanuel Emenike


MAÇ ÖNCESİ

Diğer sayfada...

[PAGE]

Spor Toto Süper Lig'de sezonunun son derbisinde Beşiktaş ile Fenerbahçe karşı karşıya geliyor. Fenerbbahçe'nin kazanırsa şampiyonluğunu matematiksel olarak garantileyeceği maçta Beşiktaş da puan kaybeden Galatasaray'la arasındaki puan farkını daha da arttırmayı istiyor.

Derbide taraftar desteğinden yoksun mücadele edecek Fenerbahçe, Beşiktaş karşısında eğer galibiyet alırsa aynı zamanda, kendisine ait, ligin en erken şampiyonu rekorunu geliştirecek. Lig tarihinde 1967-68 ve 1969-70 sezonlarında bitime 3 maç kala şampiyon olmayı garantileyen sarı-lacivertli ekip, derbi galibiyeti halinde bu kez 4 maç kala bu unvanı alacak.

Derbinin evsahibi Beşiktaş ise şampiyonluğa koşan rakibini yenerek, gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılım bileti olan lig ikinciliğini korumak amacında.

Siyah-beyazlı ekipte Fenerbahçe maçı öncesi 4 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Pedro Franco, Olcay Şahan, Veli Kavlak ve Jermain Jones, derbide sarı kart görmeleri halinde, deplasmandaki Sivasspor karşılaşmasında cezalı duruma düşecek.

Fenerbahçe'de ise Beşiktaş maçı öncesi Kuyt ve Caner Erkin sarı kart cezası sınırında bulunuyor. Ligde üçer sarı kartları bulunan iki futbolcu bugünkü maçta sarı kart görürse, 31. haftada Çaykur Rizespor maçında cezalı duruma düşecek.

Ev sahibi takım olan Beşiktaş'ta bu maçta cezalı futbolcu bulunumuyor. Manuel Fernandes, Ersan Adem Gülüm, Muhammed Demirci, Ömer Şişmanoğlu, Filip Holosko ve Tomas Sivok sakatlıkları sebebiyle bu maçta forma giyemeyecekler.

Konuk ekip Fenerbahçe'de de cezalı oyuncu yok. Pierre Webo, Egemen Korkmaz ve Serdar Kesimal ise sakatlıkları sebebiyle derbide takımlarının formasını giyemeyecekler.

Kritik maçta Halis Özkahya düdük çalacak. Onun ardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ve Ekrem Kan yapacak.