Beşiktaş Fatih Terim Stadyumu'nu istiyor

Beşiktaş Fatih Terim Stadyumu'nu istiyor

Beşiktaşlı futbolcular dolmayan, hava ve ulaşımı zor olan Atatürk Olimpiyat Stadı’ndan gitmek istiyor.

Beşiktaşlı futbolcular ve teknik heyet Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynamak istemediklerini yönetime bildirdi. Futbol şubesi başkanı Ahmet Nur Çebi, “Takımla mutabık kaldık. Başkan Fikret Orman, Başakşehir Fatih Terim Stadı’nı kullanmak için İstanbul Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ ile görüşeck” dedi.

ÇAYKUR Rizespor ardından Asteras Tripolis maçlarında sahadan beraberlikle ayrılan Beşiktaş’ın puan kayıplarının en büyük etkeni Atatürk Olimpiyat Stadı’nın zemini oldu. Yüksek pas yüzdesiyle oynayaya alışan siyah beyazlılar kötü zeminden ötürü tam ritmini bulamazken, özellikle hava koşulları ve ulaşım zorlukları nedeniyle de taraftar stadı boş bırakmaya başladı. Geçen sezon 80 bin seyirciye oynayarak rekorlar kıran Beşiktaş, Olimpiyat’taki Rize maçını 6 bin 474, Asteras 7 bin 800 kişi izledi. Seyirci düşüklüğünün en önemli sebeplerinden biri de e-bilet uygulamasıydı.


FİKRET ORMAN GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ GÖRÜŞECEK
Beşiktaş, son iki sezonda Olimpiyat’ta oynadığı toplam 16 maçta sadece 1 kez kaybetse de bir futbol atmosferi oluşmadığından futbolcusundan taraftarına kimse buradan memnun değil. Asteras maçından sonra Slaven Bilic ve futbolcuları yönetime “Burada taraftarla bütünleşemiyoruz. Zemin de çok kötü. Tesislerden de çok uzak ve trafik sorunu var” diyerek şikayette bulundu. Beşiktaş Futbol Şubesi Başkanı Ahmet Nur Çebi, “Takımın bu gerekçeleri konusunda biz de yönetim olarak mutabık kaldık. Başkanımız İstanbul Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ ile önümüzdeki günlerde biraraya gelecek ve Başakşehir Fatih Terim Stadı’nı ortaklaşa kullanmayı teklif edecek” dedi.

NEDEN BAŞAKŞEHİR?
1-Beşiktaş’ın başka bir seçeneği yok.
2-Tribünlerinin tamamının üstü kapalı
3-Tribünler sahaya çok daha etki ediyor.
4-Zemini futbol oynamaya daha elvirişli.
5-Metro ve otobüs ulaşımı daha kolay

NEDEN OLİMPİYAT DEĞİL?
1-Metro dışındaki ulaşım zor
2-Tribünlerin tamamı kapalı değil
3-Tribünler sahaya uzak, baskı oluşmuyor
4-Rüzgâr futbolu olumsuz etkiliyor
5-Zemin sert ve drenaj sistemi kötü

ÖZELLİKLERİ
Kapasitesi 17.319
34 yatak odalı kamp tesisi
3 adet nizami idman sahası
1 adet sporcu sağlık merkezi
350 araçlık kapalı otopark
1671 araçlık açık otopark
31 adet sosyal ticaret alanı
170 kişilik basın merkezi

OLİMPİYAT KARNESİ
Sezon O G M B
2013-14 14 9 1 4
2014-15 2 - - 2
TOPLAM 16 9 1 6

Hürriyet