Beşiktaş farkı açıyor !

Beşiktaş farkı açıyor !

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş, Vodafone Arena'da Çaykur Rizespor'u 1-0 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Beşiktaş, alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Çaykur Rizespor'u konuk etti. 90 dakika sonunda Beşiktaş, Çaykur Rizespor'u 1-0 mağlup etmeyi başardı.

Vodafone Arena'da Beşiktaş'a galibiyeti getiren golü 41. dakikada Gökhan Gönül kaydetti.

Beşiktaş bu galibiyetle Spor Toto Süper Lig'de puanını 53'e çıkardı. Çaykur Rizespor ise bu sonucun ardından 20 puanda kaldı.

Çaykur Rizespor ligde gelecek hafta sahasında Antalyaspor'u konuk edecek. Beşiktaş ise taraftarı önünde Kayserispor ile karşı karşıya gelecek.

Çaykur Rizespor'u konuk eden lider Beşiktaş, sahaya Galatasaray'ı yendiği derbi maçın ilk 11'i ile çıktı. Teknik direktör Şenol Güneş, UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda 9 Mart Perşembe günü deplasmanda Yunanistan ekibi Olympiakos ile yapılacak ilk maç öncesinde rotasyona gitmedi.

CENK TOSUN'A MAÇ ÖNCESİ 50. GOL İÇİN PLAKET VERİLDİ

Karşılaşma öncesinde Beşiktaş'ın golcü futbolcusu Cenk Tosun'a plaket verildi. Siyah-beyazlıların, Vodafone Arena'da oynadığı resmi maçlardaki 50. golünü Hapoel Beer-Sheva karşısında atan Cenk Tosun'a müsabaka öncesinde saha kenarında düzenlenen törende, plaketini Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Ahmet Ürkmezgil ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy verdi.

Mücadeleye ev sahibi Beşiktaş daha etkili başlayan taraf oldu. Seyircisinin de desteğini arkasına alan siyah-beyazlılar ilk 10 dakikada rakibi üzerine başkı kurarken, Çaykur Rizespor oyunu daha fazla kendi sahasında kabul etti ve hızlı hücumlarla etkili olmaya çalıştı.

25. dakikada gelişen Beşiktaş atağında Talisca, orta alanda topla buluştu. Talisca ceza sahasının dışında bekleyen Ryan Babel'e pasını çıkardı. Babel, topu çekip önünü boşalttıktan sonra ceza sahası dışından çok sert bir şut çıkardı ancak top az farkla auta gitti.

BEŞİKTAŞ'TA YOĞUN İTİRAZLAR! GÖKHAN'DAN SONRA Q7'DE CEZALI...

Gelişen Beşiktaş atağında Quaresma sağ kanatta topla buluştu. Quaresma'nın ortasında top savunmadan dışarı çıktı ve Beşiktaşlı oyuncular korner bekledi ancak hakemin kararı aut oldu. Beşiktaşlı oyuncular bu pozisyonda hakeme itirazlarda bulundu. Quaresma da hakeme tepkisini alkışlayarak gösterince hakem Portekizli oyuncuya sarı kartını çıkardı. Quaresma böylece cezalı duruma düştü. Quaresma'dan önce 16. dakikada Gökhan Gönül de sarı kart görmüş ve cezalı duruma düşmüştü. İki oyuncu da gelecek hafta oynanacak Kayserispor maçında forma giyemeyecek.

Çaykur Rizespor, 38. dakiakda hızlı bir şekilde hücuma çıktı. Edomwonyi, sol kanattan topla hızlı bir şekilde rakips ahaya geçti. Edomwonyi, daha sonra pasını yardıma gelen Recep Niyaz'a çıktı. Recep Niyaz topla ilerledikten sonra ceza sahası dışından şutunu çekti. Savunmaya çarpan top havalandı ve üst filelerde kaldı. Rizespor bir korner kazandı. Kullanılan korner sonrasında Beşiktaş savunması topu uzaklaştırdı.

SOL BEK ADRIANO ORTALADI, SAĞ BEK GÖKHAN GÖNÜL GOLÜ ATTI!

Baskısını arttıran ev sahibi ekipte Talisca, pasın sol çizgideki Quaresma'ya çıkardı. Quaresma da şık bir pasla koşu yapan Adriano'ya pasını verdi. Adriano, sol ayağıyla ceza sahasına çok etkili bir orta açtı. Arka direğe yerden açılan topa Gökhan Gönül vurdu ve 41. dakikada Gökhan Gönül'ün vuruşunda top ağlarla buluştu. 41. dakikada siyah-beyazlı ekip bu golle Çaykur Rizespor karşısında 1-0 öne geçti.

İki takım teknik direktörü de ikinci yarıya, ilk 45 dakikadaki 11'leriyle çıkmayı tercih etti.

İkinci yarıda Beşiktaş daha fazla topa sahip olan taraf oldu. İkinci yarının ilk 15 dakikasında topla oynama oranlarında Beşiktaş'ın %71'e %29'luk üstünlüğü vardı. Siyah-beyazlı takım 57. dakikada ceza yayına yakın noktada bir serbest vuruş kazandı. 57. dakikada serbest vuruş için topun başına Talisca geçti. Talisca doğrudan kaleyi düşündü ancak top kaleci Diallo'da kaldı.

RICARDO QUARESMA DEĞİŞİKLİKTEN MEMNUN OLMADI!

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, oyuna ilk müdahalesini 64. dakikada yaptı. Beşiktaş'ta 64. dakikada Ricardo Quaresma kenara gelirken oyuna Tolgay girdi. Siyah-beyazlı takımın yıldız ismi Quaresma oyundan çıkarken, bu değişikliğe sinirlendi. Portekizli oyuncunun çıkarken sinirli ve üzgün tavırları dikkat çekti.

Karşılaşmanın 74. dakikasında Beşiktaş'ta Cenk Tosun çıkarken yerine Vincent Aboubakar dahil oldu. Aboubakar oyuna girer girmez önemli bir pozisyon yakaladı. Rizespor savunmasının yaptıoğı hatada kaleciye geri pası gönderildi. Ancak Aboubakar bir anda topa hareketlendi. Diallo da kalesini terk etti. Diallo Aboubakar'dan önce kayarak topu uzaklaştırdı. Pozisyonun devamında top Talisca'da kaldı ancak Talisca'da rakibiyle girdiği mücadeleyi kaybetti ve top Rizespor'a geçti.

ÇAYKUR RİZESPOR ETKİLİ GELDİ! PENALTI İTİRAZLARI...

1-0 geride olan Çaykur Rizespor son 10 dakikada biraz daha baskı kurmaya çalıştı. 88. dakikada Çaykur Rizespor Kweuke ile çok önemli bir gol pozisyonuna girdi. Savunmanın arkasına sarkan Kweuke kaleci Fabri ile karşı karşıya kaldı. Kweuke topu çekince geriden gelen Atınç vuruşa engel oldu. Çaykur Rizesporlu oyuncular bu pozisyon sırasında topun yerdeki Atınç'ın eline çarptığını iddia ederek itirazlarda bulundu ancak hakem pozisyonu devam ettirdi.

Çaykur Rizespor, 90+4. dakikada bir korner kazandı. Özgür'ün ortasında arka direkte bomboş pozisyonda Godfrey Oboabona kafa vurdu ve top Fabri'de kaldı.

Mücadelenin kalan kısmında her iki ekip de skoru edğiştirecek golü bulamadı. 90 dakika sonunda Beşiktaş, Çaykur Rizespor'u 1-0 mağlup etmeyi başardı.

İŞTE MÜTHİŞ MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada...

[PAGE]

 

 

 

90. DK: Hakem Yaşar Kemal Uğurlu maçı bitiren düdüğü çalıyor. Beşiktaş, Vodafone Arena Stadında çıktığı karşılaşmayı 1-0 kazanıyor, 23. haftayı 3 puanla kapatıyor ve puanını 53'e yükseltiyor.

90'Orta alandan gelişen atakta Anderson Talisca'nın kısa pası ile topla buluşan Vincent Aboubakar ceza sahası içinde penaltı noktasının hemen yanından şutunu çekiyor. Bu top kalenin yanından dışarı çıkıyor.

90'Ceza sahası dışı sol çaprazda kısa pasla topla buluşan Gökhan İnler kaleye şutunu çekiyor ancak bu top savunmadaki Robin Yalçın'dan geri dönüyor.

86'Ceza sahası dışı sol çaprazdan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Vincent Aboubakar sağ ayağı ile kaleye plase bir vuruş yapıyor. Bu vuruş kalenin yanından dışarı çıkıyor.

82'Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Jakob Jantscher bu duran topu paslaşarak kullanıyor.

80'Ceza sahası içi sol çaprazında Ryan Babel'in pası ile topla buluşan Anderson Talisca sol ayağı ile kaleye şık bir vuruş yapıyor ancak bu top yandan dışarı çıkıyor.

77'Maçın bu dakikalarında her iki takım oyuncuları orta alanda top kayıpları yaşıyor.

74'Beşiktaş ikinci oyuncu değişikliğini yapıyor. Cenk Tosun çıkıyor ve yerini Vincent Aboubakar'a bırakıyor.

71'Ceza sahası dışı sol çaprazdan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Oğuzhan Özyakup ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu top kaleci Abdoulaye Diallo'nun kontrolünde kalıyor.

68'Ceza sahası yayı içinde topla buluşan Adriano Correia kaleye şutunu çekiyor ancak bu top savunma oyuncularından sekiyor ve kalecinin kontrolünde kalıyor.

67'Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Anderson Talisca ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak arka direkte kaleci Abdoulaye Diallo bu topu kontrol ediyor.

66'Çaykur Rizespor ikinci oyuncu değişikliğini yapıyor. Nosa Igiebor çıkıyor ve yerini Patrik Tuszynski'ye bırakıyor.

55'Sağ kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Orhan Ovacıklı ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu top kaleci Fabricio Agosto'nun kontrolünde kalıyor.

52'Sağ kanattan gelişen atakta topun başına geçen Ricardo Quaresma ceza sahası içine ortasını yapıyor. Penaltı noktasının üzerinde topa hareketlenen Atınç Nukan kafa vuruşunu yapıyor ancak bu top üstten dışarı çıkıyor.

52'Marwane Saadane, Ricardo Quaresma'yı arkadan çekiyor ve yerde bırakıyor. Bu hareketi sonrasında Marwane Saadane sarı kart ile cezalandırılıyor.

49'Ceza sahası yayı önünden kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Ricardo Quaresma kaleyi düşünüyor ve şutunu çekiyor. Bu top barajdaki oyunculara çarpıyor ve seken top uzaklaştırılıyor.


45'Hakem Yaşar Kemal Uğurlu ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor. Beşiktaş 1-0'lık skor üstünlüğü ile soyunma odasına giden taraf oluyor.

45'Sol kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Recep Niyaz ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak ön direkte Gökhan Gönül bu topu kafa ile taça gönderiyor.

45'İlk yarının sonuna en az 1 dakikalık oynanmamış süre ekleniyor.

41'Golün pasını veren oyuncu Adriano Correia oluyor.

41'GOOOLL!! Orta alandan gelişen atakta Anderson Talisca kısa pasını Ricardo Quaresma ile buluşturuyor. Ricardo Quaresma bekletmeden şık pasıyla topu Adriano Correia'ya gönderiyor. Ceza sahası dışı sol kanattan yerden ortasını yapıyor. Cenk Tosun bu topa müdahalesini yapamıyor. Cenk Tosun'u geçen top Gökhan Gönül'e geliyor. Gökhan Gönül bekletmeden şutunu çekiyor ve ağlar ile buluşturuyor. Gökhan Gönül'ün golü ile Beşiktaş 1-0 öne geçiyor.

38'Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Recep Niyaz ceza sahası içine ortasını yapıyor. Ön direkte savunma oyuncularından Gökhan Gönül bu topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

38'Ceza sahası yayı önünde topla buluşan Recep Niyaz kaleye şutunu çekiyor ancak bu top Marcelo Guedes'e çarpıp havalanıyor ve üstten kornere gidiyor.

37'Sol kanattan gelişen atakta Anderson Talisca topu takip ediyor ve pasını Ricardo Quaresma ile buluşturuyor. Sol kanattan Ricardo Quaresma ceza sahası içine ortasını açmak istiyor ancak bu top savunma oyuncusuna da çarpıp kalecinin kontrolünde kalıyor.

33'Maçın üçte birlik bölümü geride kalırken. Ev sahibi Beşiktaş'ın topla oynama yüzdesinde büyük bir üstünlüğü bulunuyor.

25'Ceza sahası dışı sağ çaprazda kısa pasla topla buluşan Ryan Babel kaleyi düşünüyor ve kaleye şutunu çekiyor. Sert giden bu top üstten dışarı çıkıyor.

21'Ceza sahası içinde kısa pasla topla buluşan Ricardo Quaresma korner çizgisine inip altıpas önüne ortasını yapıyor ancak bu top kimseye temas etmiyor ve diğer kanattan uzaklaştırılıyor.

18'Atınç Nukan, Leonard Kweuke'yi çekiyor ve yerde bırakıyor. Bu hareketi sonrasında Atınç Nukan hakem Yaşar Kemal Uğurlu tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

16'Gökhan Gönül, Recep Niyaz'ı düşürüyor ve hızlı atağı engelliyor. Yapılan bu müdahale sonrasında Gökhan Gönül hakem Yaşar Kemal Uğurlu tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

16'Sağ kanatta savunmadan seken topla buluşan Ricardo Quaresma topla birlikte ceza sahası içine giriyor ve şutunu çekiyor. Bu top savunma oyuncusundan geri dönüyor ve tehlikeli bölgeden uzaklaştırılıyor.

14'Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Ricardo Quaresma ceza sahası
içine ortasını yapıyor. Ön direkte topa hareketlenen Atiba Hutchinson kafa vuruşunu yapıyor ancak bu top farklı şekilde dışarı çıkıyor.

13'Ceza sahası yayı sol çaprazından kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen oyuncu Ricardo Quaresma oluyor. Ricardo Quaresma kaleyi düşünüyor ve şutunu çekiyor. Bu top kalenin üzerinden dışarı çıkıyor.

8'Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Ricardo Quaresma ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak arka direkte Anderson Talisca rakibini yerde bırakıyor ve bu pozisyon faul gerekçesiyle duruyor.

5'Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Ricardo Quaresma ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak ön direkte savunma oyuncuları bu topu kafa ile tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

4'Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Ricardo Quaresma ceza sahası içine ortasını yapıyor. Ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Oğuzhan Özyakup kaleye şutunu çekiyor ancak bu top savunma oyuncularından geri dönüyor.

2'Sol kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Bright Edomwonyi son çizgiye inip pasını Leonard Kweuke'ye gönderiyor. Penaltı noktasına yakın bölgeden topa hareketlenen Leonard Kweuke vuruşunu yapıyor ancak bu top yandan dışarı çıkıyor.

1'Hakem Yaşar Kemal Uğurlu maçı başlatan düdüğünü çalıyor. Maç ev sahibi Beşiktaş'ın vuruşuyla başlıyor.