''Beşiktaş en iyi takım değil''

''Beşiktaş en iyi takım değil''

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, hafta sonu karşı karşıya gelecekleri rakipleri Beşiktaş'ı analiz etti.

Fenerbahçe’nin hocası, siyah-beyazlıların coşkulu futbol oynadığına dikkat çekti, “Ancak ben ligin en iyisi oldukları görüşüne katılmıyorum. Türkiye’nin en iyi futbol oynayan takımlarından bir tanesi benim takımım. Derbiyi kazanırsak lider olabiliriz. Daha sonra önümüz açılacak” dedi.

Teknik Direktör İsmail Kartal, Can Bartu Tesisleri’nde gazetecilerle gerçekleştirdiği sohbet toplantısında başta pazar günü oynayacakları Beşiktaş derbisi olmak üzere birçok konuda çarpıcı ifadeler kullandı. Beşiktaş’ın ligin en iyi futbol oynayan takımı olduğu görüşüne katılmadığını vurgulayan sarı-lacivertli hocanın açıklamalarından satır başları şöyle:

- Gençlerbirliği maçında hırsımdan, inancımdan, sinirimden dolayı gözlerim doldu. Ben bugün Fenerbahçeli olmadım. Uzun yıllar futbolculuk, antrenörlük hayatımda, Fenerbahçe’nin en kötü günlerinde, 3 Temmuz sürecinde ve güzel günlerinde yer aldım. Bu takım ligin son şampiyonu. Bir grup tarafından bu oyuncuların protesto edilmesi bana karşı olumsuzluklarla başka bir hocanın isminin tezahürat edilmesi, bu tarz şeyler antrenörü üzecek şeyler.

- Ben burayı sahiplenmişim, Fenerbahçeliyim. Dışarıdan bir antrenör olsa bunları kafasına takmayabilir. Arada fark var. Ben neredeyse hayatımı verdim. Yaşananlar var, 3 Temmuz süreci, şampiyonluklar. Belki arka plandaydım ama yaşananların kalbinde olan bendim ve her zaman vardım. Ben bugün Fenerbahçeli olmadım.

- Mağlubiyeti kabul etmeyen hırslı bir insanım. Hepimiz insanız rol yapan politik bir insan değilim. Son maçta öyle bir şey oldu. Çok farklı politik bir şekilde engelleyebilirdim ama olmadı. Ben net bir insanım. Bu oyuncular şampiyon olan takım. 3-4 ayda ne değişti protesto ediyorsunuz. Bu tarz tezahürat yaparsanız bunlar takımı aşağı çeker.

- Sezon başından beri hiçbir maçta 2-0 öne geçemedik. Ya penaltı oluyor ya kendi kalemize gol atıyoruz ya da gol atamıyoruz mutlaka bir şey oluyor. Fatih Terim bir şey söyledi. Biz de o coşkuyu yakalamadık. 2. golü atamadık. Coşkuyu yakalasak pozisyonlar da çoğalır, daha farklı olabilir.

- Takımda bazı şeyleri yerine oturtmak için fazla mesai harcıyorum, doğrudur. Pas sayısı, topla oynama yüzdesi ve teknik verilerde ligdeki birçok takımdan üstünüz. Ama skor olarak bunu kendi üstümüze çevirmekte sıkıntı yaşıyoruz.

- Beşiktaş iyi durumda ve coşkulu oynuyorlar. Saha sonuçları da onlara yardım etti. Ligin en iyi takımı mı? Kişiden kişiye değişir ama ben buna katılmıyorum. Türkiye’nin en iyi oynayan takımlarından bir tanesi, benim takımım. Beşiktaş’a kaybedersek hiçbir şey olmaz. Yolumuza devam ederiz.

- Beşiktaş maçı bizim için çok önemli. Yenersek lider olabiliriz. Ondan sonra 8 lig maçının 5’ini evimizde oynayacağız. Derbiyi kazanırsak diğer maçları da göz önünde bulundurduğumuzda normal şartlarda önümüz açılıyor.

- Gökhan Töre, 3. bölgede topu tutan, ters ayakla içeri girerek, rakibin dengesini bozan bir oyuncu. Hafta sonu kimin oynayacağını bilmiyoruz. Kerim Frei’ın oynayacağı söyleniyor. Neyle karşılaşacağımızı göreceğiz.

‘6 stoperimizin 2’si cezalı, 3’ü sakattı’

“Geçen sene ilk 7 haftalık döneme baktığınız zaman, Sivas ve Elazığ maçları haricinde son anda çevirdiğimiz maçlardı. Net konuşuyorum biz 6 maç çok iyi oynadık. Ligde 1 maç kötü oynadık Akhisar’a mağlup olduk. Geçen sezon ilk 7 haftada tam kadro oynuyorduk, bu sene Akhisar maçında Emre, Volkan, Meireles, Egemen yoktu. Geçen hafta 6 stoperimizin 2’si cezalı 3’ü sakattı. Hakan Çinemre’yi oynatmayı düşündük, milli takımdan sakat döndü. Tam Serdar’ı oynatmak istiyoruz, antrenmanda dizi dönüyor. Hepsi üst üste geldi. Alt yapıdan Mehdi’yi çağırmak istiyorduk, o da zehirlendi hastaneye yattı. Bir terslik de var. Mehmet Topal’ı mecburen stopere aldık. Bir şey daha olsa Gökhan’ı mı Selçuk’u oynatırız diye düşündük, Allah’tan olmadı.”

‘Galatasaray’la sıkıntımız aynı’

“Başakşehir duran, kontratak yapan bir takım. Galatasaray oynadı ama üretken değildi. Biz de aynı sıkıntıyı çekiyoruz. Kapanan boş alan yakalıyor, hızlı hücuma gitmeye çalışıyor. Bu böyle gitmez. Her zaman da tutmaz. Bir şeyler de üretmek zorundasınız. Bu tip takımlar bekler, gelsin üstüme derler kazandığı toplarla hızlı hücum ederler. Peki kazanmak gerektiği zaman, öne çıktığın zaman ne olacak?”

‘Diego’nun maç alması lazım’

“Diego iyi ve kariyerli bir oyuncu. Şimdiye kadar 5 maç oynattık. Baktığımızda biz de eşikteyiz, o da tam eşikte. Diego’nun oynadığı zaman bize maç alması lazım. Daha tam o kıvama gelmedi. Bu lige adapte olması lazım. Yoksa Diego’yu oynatmak için oynatıp, hem futbolcuyu hem de maçı kaybetmek olmaz. İstek ve çalışma konusunda hiçbir kaprisi yok.”

‘Kuyt da oturabilir’

“Takımda Kuyt da yedek oturabilir. Kuyt her antrenmanda her maçta olağanüstü çalışan, istikrar ve maç açısından yapabileceğinin en iyisini yapan bir oyuncu. Bazı oyuncular sakatlandığı zaman düşüş yaşayabiliyor. Kuyt her zaman her yerde her şeyini verebilen joker oyuncu. Bu tip oyuncular çok azdır.”

‘1 saniye...’

“Benim buradan ayrılmam 1 saniye sürer. Ne tazminat alırım ne başka bir şey. Ben, Fenerbahçe’nin çocuğuyum. Boş sözleşmeyi imzaladım. Yardımcı antrenör ve futbolcuyken boş kağıda imza attım. Ne tazminat, ne şampiyonluk primi var. Bu sezon sonunda da mukavelem bitiyor. Bir yıllık anlaştık.”

Milliyet