Beşiktaş Avrupa'da farklı

Beşiktaş Avrupa'da farklı

Beşiktaş, bu sezon Avrupa kupalarında başarılı bir grafik çiziyor.

Siyah-beyazlılar, bu sezon Avrupa kupalarında oynadığı 8 maçta sadece 1 kez yenildi, 4 kez galip geldi. UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda liderliği paylaşan "Kara Kartallar", bu sezon 13 gol atıp, 6 gol yedi.

UEFA Avrupa Ligi C Grubu 5. hafta  maçında yarın deplasmanda Yunanistan'ın Asteras takımıyla karşılaşacak Beşiktaş,  bu sezon Avrupa kupalarında başarılı bir grafik çiziyor.
 
Siyah-beyazlılar, UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemeleri ve UEFA Avrupa  Ligi'nde bu sezon 8 maça çıkarken, bunların 4'ünü kazandı, 3'ünde berabere kaldı,  sadece 1 kez yenildi.
 
Tek yenilgisini UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda deplasmanda  İngiltere'nin güçlü takımlarından Arsenal karşısında 1-0'lık sonuçla alan "Kara  Kartallar", diğer 7 maçta ise mağlubiyet yüzü görmedi.
 
Avrupa kupalarına 2-1'lik Feyenoord galibiyetiyle başlayan Beşiktaş,  UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunun rövanşında aynı takımı İstanbul'da 3-1  yenmeyi başardı. Play-off turunda İstanbul'da Arsenal'ı elinden kaçıran  siyah-beyazlılar, Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki karşılaşmadan golsüz berabere  ayrıldı. Rövanşta Arsenal'a 1-0 mağlup olup, yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam  eden Beşiktaş, Asteras ve Tottenham ile 1-1 berabere kaldıktan sonra Partizan'ı  dış sahada 4-0, İstanbul'da ise 2-1 yenmeyi başardı.
 
"Kara Kartallar", bu sezon Avrupa'da oynadığı 8 maçta 13 gol atıp,  kalesinde 6 gol gördü.
 
Siyah-beyazlıların, bu sezon Avrupa kupalarında oynadığı maçlar ve  sonuçları şöyle:  

Maç Sonuç
Feyenoord-Beşiktaş 1 - 2
Beşiktaş-Feyenoord 3 - 1
Beşiktaş-Arsenal 0 - 0
Arsenal-Beşiktaş 1 - 0
Beşiktaş-Asteras 1 - 1
Tottenham-Beşiktaş 1 - 1
Partizan-Beşiktaş 0 - 4
Beşiktaş-Partizan 2 - 1
 
Asteras evinde zor kaybediyor

Beşiktaş'ın rakibi Asteras, bu sezon evindeki maçlarda başarılı bir performans sergiliyor. Yunan ekibi, Yunanistan Süper Ligi, Yunanistan Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde iç sahada toplam 10 maç yaptı ve sadece 1 kez mağlup oldu. Yunanistan Süper Ligi'nde evinde maç kaybetmeyen Asteras, 4 maçta 2 galibiyet, 2 de beraberlik aldı. Asteras, Yunanistan Kupası'nda ise evinde oynadığı tek maçı kazandı. UEFA Avrupa Ligi'nde ön elemede Rovaneime'yi 4-2, Mainz'ı 3-1 ve Maccabi Tel Aviv'i 2-0 mağlup eden Yunanistan temsilcisi, C Grubu'nda ise Partizan'ı 2-0 yendi. Asteras, son maçında ise Tottenham'a 2-1 mağlup oldu.