Beşiktaş Avrupa yorgunu !

Beşiktaş Avrupa yorgunu !

Beşiktaş, Tüm rakiplerinin puan kaybettiği haftada Antalyaspor'la 0-0 berabere kaldı.

Spor Toto Süper Lig'de 25. hafta mücadelesinde lider Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Başakşehir'in puan kaybettiği kaldığı haftada deplasmanda Antalyaspor ile golsüz berabere kaldı.

ABOUBAKAR BEŞİKTAŞ'I YAKTI

Mücadelenin 60. dakikasında Vincent Aboubakar, orta sahada ayağından açtığı top sonrası Zeki Yıldırım'a yaptığı faul sonrası ilk sarı kartını görmüştü. Bu pozisyondan sadece 4 dakika sonra Vincent Aboubakar, Antalyaspor kalecisi Ferhat Kaplan'a degaj sırasında yaptığı hareket nedeniyle hakem Mete Kalkavan'dan ikinci sarı kartını gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

Beşiktaş 2 puan kaybetmekle kalmayıp, Gençlerbirliği mücadelesi için 2 fire verdi. Aboubakar’ın kırmızı kartının yanı sıra, Adriano da ikinci yarıda sakatlanarak yerini Mitrovic’e bıraktı.

YORGUN KARTAL

UEFA Avrupa Ligi’nde Olympiakos zaferi alan Beşiktaş, bu maçın yorgunluğunu Antalya’da hissettirdi. Takım her zamanki coşkusundan uzak bir futbol ortaya koydu.

25 bine yakın Antalyaspor taraftarının doldurduğu statta, ev sahibi ekip önemli fırsatlardan yararlanamadı. Beşiktaş’ın 10 kişi oynadığı son 30 dakika tek kale oynayan Antalyaspor, Fabri’nin eldivenlerini geçemedi.

CEZASI BİTEN QUARESMA VE MARCELO OYNADI

Beşiktaş'ta sarı kart cezaları nedeniyle Kayserispor maçında forma giyemeyen Ricardo Quaresma ile Gökhan Gönül, forma giydi. Siyah beyazlı takımda Atiba Hutchinson sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

42'NCİ KARŞILAŞMA

Beşiktaş ile Antalyaspor, bugünkü maçla Süper Lig tarihinde 42’nci defa karşı karşıya geldi. İki takım arasında ligdeki rekabet, 11 Eylül 1982’de İstanbul’da yapılan ve Beşiktaş’ın 6-0 üstünlüğüyle sonuçlanan maçla başladı. O tarihten bu yana yapılan 41 lig maçının 29’unu Beşiktaş, 4’ünü Antalyaspor kazandı, 8 karşılaşmada da taraflar birbirlerine üstünlük kuramadı. Siyah beyazlıların attıkları 90 gole karşılık, kırmızı-beyazlılar 34 gol kaydetti.

ETO'O'YA ÖZEL TEZAHÜRAT

Antalyaspor taraftarları, karşılaşma öncesi Kamerunlu futbolcuları Samuel Eto'o lehine tezahüratlarda bulundu.

Öte yandan tribünlere, Antalyaspor'un yeni tesislerinin açılışı sırasında çekilen, kulüp başkanı Ali Şafak Öztürk ile Eto'o'nun yer aldığı fotoğrafın asıldığı görüldü.

Kulüp başkanı Öztürk, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın da yer aldığı açılışta Eto'o'yu satmayacaklarını açıklamıştı.

İŞTE MÜTHİŞ MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada...

[PAGE]

90. DK: Hakem Mete Kalkavan maçın son düdüğünü çalıyor ve mücadele golsüz sona eriyor.

90. DK: Antalyaspor son oyuncu değişikliği hakkını da kullanıyor. Samuel Eto'o oyundan alınırken, Serdar Özkan oyuna dahil oluyor.

90. DK: Necip Uysal'ın pasıyla ceza sahası dışı sol çaprazında topu önüne alan Cenk Tosun şutunu çekiyor fakat savunmaya çarpan kornere gidiyor.

90. DK: Maçın sonuna oynanmamış süre olarak en az 4 dakika ilave ediliyor.

90. DK: Samuel Eto'o, ceza yayının hemen gerisinden sağ ayağıyla çok sert bir şut çekiyor fakat bu şut kaleci Fabricio Agosto'da kalıyor.

89. DK: Antalyaspor'da oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Yekta Kurtuluş, Charles Fernando'nun yerine oyuna dahil oluyor.

89. DK: Zeki Yıldırım'ın ara pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Mostapha El Kabir ofsayta yakalanıyor.

86. DK: Samuel Eto'o'nun pasıyla ceza yayı sağ tarafında topla buluşan Mostapha El Kabir, çok sert bir şut çekiyor fakat top kalenin üstünden dışarı çıkıyor.

84. DK: Bu sefer sağ taraftan köşe vuruşunu kullanan Charles Fernando, ortasını ön direğe gönderiyor. O noktada Atiba Hutchinson'dan seken top arka tarafa açılıyor. Ceza sahası sol çaprazında Deniz Kadah topun gelişine şutunu çekiyor fakat bu şut kalenin üstünden auta çıkıyor.

79. DK: Oğuzhan Özyakup'un sol kanada yerden attığı pasa hareketlenmek isteyen Cenk Tosun ofsayta yakalanıyor.

78. DK: Zeki Yıldırım'ın sol kanattan arka direğe yaptığı ortasını Marcelo Guedes uzaklaştıran isim oluyor.

75. DK: Beşiktaş gole çok yaklaşıyor ! Antalyaspor yarı alanından kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen Oğuzhan Özyakup, ortasını altıpasın önüne doğru gönderiyor. O noktada Atiba Hutchinson kafa vuruşunu yapıyor ancak top üst direğe çarpıp auta çıkıyor.

74. DK: Sakıb Aytaç, sol kanatta Gökhan Gönül'den sıyrıldıktan sonra ceza sahasına giriyor. Ceza sahası içi sol çaprazdan Sakıb'ın çektiği sert şut kaleci Fabricio Agosto'da kalıyor.

66. DK: Ondrej Celustka'nın sağ kanattan Beşiktaş ceza sahasına gönderdiği ortasını penaltı noktası üzerinde kaleci Fabricio Agosto kontrol ediyor.

64. DK: Beşiktaş 10 kişi kalıyor ! Vincent Aboubakar, kaleci Ferhat Kaplan'ın degajını engellediği için ikinci sarı kartı görüyor ve kırmızı kart ile oyun dışı kalıyor.

61. DK: Beşiktaş yarı alanın sol kanadında Oğuzhan Özyakup, rakibi Chico'ya yaptığı sert faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılan bir başka isim oluyor.

60. DK: Beşiktaş'da oyuncu değişikliği; Necip Uysal, Anderson Talisca'nın yerine oyuna dahil oluyor.

60. DK: Vincent Aboubakar, rakibi Sakıb Aytaç'a yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

59. DK: Samuel Eto'o'nun ara pasıyla sağ kanada attığı pasa hareketlenen Mostapha El Kabir ofsayta yakalanıyor.

58. DK: Beşiktaş, maçta ilk oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Ricardo Quaresma oyundan alınırken, Cenk Tosun yerine oyuna dahil oluyor.

50. DK: Ceza sahası dışı sağ çaprazdan Charles Fernando'nun çektiği şut kalenin üstünden farklı bir şekilde auta çıkıyor.

47. DK: Zeki Yıldırım'ın sol kanada attığı pasa hareketlenen Serge Mbilla Etame ofsayta yakalanıyor.

46. DK: Antalyaspor ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başlıyor. Danilo Campos oyundan alınırken, Mostapha El Kabir yerine oyuna dahil oluyor.

46. DK: İkinci yarı için herşey hazır ve ikinci devre Samuel Eto'o'nun santra vuruşuyla başlıyor.

45. DK: Hakem Mete Kalkavan maçın ilk yarısını bitiren düdüğünü çalıyor ve mücadelenin ilk devresi golsüz sona eriyor.

45. DK: Maçın ilk yarısına oynanmamış süre olarak en az 2 dakika ilave ediliyor.

45. DK: Ricardo Quaresma'nun sağ taraftan köşe vuruşundan arka direğe yaptığı ortasını Salih Dursun uzaklaştırıyor.

45. DK: Anderson Talisca'nun ceza sahası dışı sağ çaprazdan kaleye çektiği şut Chico'ya çarpıp kornere gidiyor.

44. DK: Vincent Aboubakar'ın pasıyla ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Ricardo Quaresma, topu sağına çektikten sonraş şutunu çekiyor fakat kaleci Ferhat Kaplan bu şutu kurtarmayı başarıyor.

41. DK: Sağ kanattan Samuel Eto'o'nun ceza alanına gönderdiği ortası kaleye doğru yöneliyor ancak direk dibinde kaleci Fabricio Agosto topa hakim oluyor.

33. DK: Beşiktaş yarı alanın ortalarından serbest vuruşu kullanan Samuel Eto'o ortasını altıpasın önüne doğru gönderiyor. O noktada Danilo Campos'dan seken topa Ondrej Celustka kafa vuruşunu yapıyor ancak zayıf giden bu şutu kaleci Fabricio Agosto rahat bir şekilde kontrol ediyor.

29. DK: Oğuzhan Özyakup'un pasıyla ceza sahası dışı sol çaprazda topu önüne alan Ryan Babel, sağ ayağıyla yerden şutunu çekiyor fakat kaleci Ferhat Kaplan bu şutu kontrol etmeyi başarıyor.

27. DK: Antalyaspor yarı alanın sağ kanadından kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen Ricardo Quaresma, ceza alanına sert bir orta yapıyor fakat top kaleci Ferhat Kaplan'da kalıyor.

22. DK: Sağ taraftan kazanılan köşe vuruşu için topun geçen Charles Fernando ortasını ön direğe doğru yapıyor. O noktada kafalardan seken topu Beşiktaş savunması uzaklaştırıyor.

17. DK: Orta alanda Charles Fernando, rakibi Ricardo Quaresma'ya yaptığı faul sonrasında Quaresma kısa süreli bir sakatlık geçiriyor.

15. DK: Sol kanattan gelişen Antalyaspor atağında, Danilo Campos'un ceza alanına yaptığı ortası kaleci Fabricio Agosto'da kalıyor.

14. DK: Sağ kanatta Danilo Campos'dan topu çalan Gökhan Gönül, kaleye uzak mesafeden şansını deniyor fakat top kalenin üstünden farklı bir şekilde auta çıkıyor.

11. DK: Sağ köşe gönderine yakın bir noktadan serbest vuruşu kullanmak üzere topun başına Ricardo Quaresma geçiyor. Quaresma'nın, arka direğe yaptığı ortasına yükselen Vincent Aboubakar, rakibi Salih Dursun'a faul yapıyor.

8. DK: Sağ taraftan köşe vuruşunu kullanan Ricardo Quaresma, ortasını ön direğe gönderiyor ancak savunmada Sakıb Aytaç topu kafayla uzaklaştırıyor.

8. DK: Ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazdan Beşiktaş serbest vuruş kazanıyor. Serbest vuruş için topun başına geçen Anderson Talisca, kaleye şutunu gönderiyor fakat top baraja çarpıp kornere gidiyor.

4. DK: Sağ kanatta topla buluşan Danilo Campos, rakibi Adriano'dan sıyrılmak isterken rakibine faul yapıyor.

1. DK: Hakem Mete Kalkavan maçın ilk düdüğünü çalıyor ve mücadele Anderson Talisca'nın santra vuruşuyla başlıyor.

Spor Toto Süper Lig’de lider Beşiktaş, 25. hafta maçında Antalyaspor’a konuk oluyor. Antalya Stadyumu’ndaki mücadeleyi hakem Mete Kalkavan yönetiyor. Onun yardımcıları Kerem Ersoy ve Esat Sancaktar.

Olympiakos zaferi ile UEFA Avrupa Ligi’ndeki yürüyüşünü sürdüren siyah-beyazlılar zorlu Antalyaspor deplasmanından 3 puan çıkarmak istiyor.

Kadrolar:

Antalyaspor:  Ferhat, Celutska, Salih, Chico, Sakıb, Zeki, Charles, Danilo, Deniz, Mbilla, Eto’o

Beşiktaş: Fabri, Gökhan, Marcelo, Tosic, Adriano, Oğuzhan, Atiba, Quaresma, Talisca, Babel, Aboubakar