''Beşiktaş açık ara favori''

''Beşiktaş açık ara favori''

Galatasaray-Beşiktaş derbisi öncesi sarı-kırmızılı takımın eski isimleri açıklamalarda bulundular.

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında 8 Mayıs Pazar günü yapılacak Galatasaray-Beşiktaş derbisi öncesinde sarı-kırmızılı takımda görev almış teknik direktör ve eski futbolcular, önemli müsabaka hakkında Anadolu Ajansı'na (AA) yorumda bulundu.

Eski Galatasaray Teknik Direktörü Cevap Güler, AA'ya yaptığı  açıklamada, sarı-kırmızılı takımın iyi savunma yapması durumunda derbiden puan  alabileceğini söyledi.
 
Güler, Galatasaray'ın UEFA'dan gelen 1 yıl Avrupa kupalarından men  cezasını gelecek sezon çekmek için ilk 5'e girmek isteyeceğini vurgulayarak, "Çok  kolay bir maç olmayacak. Derbilerin, kendine ait stresi ve mücadelesi olacak.  Kamuoyunda o kadar büyük ilgi oluşturmadı ama önemli bir maç. Beşiktaş için  şampiyonluk yolunda önemli bir müsabaka ama Galatasaray da 5. olup, her ihtimale  karşı Avrupa kupalarına katılım hakkı elde etmek istiyor. Osmanlıspor'un haftaya  Beşiktaş ile karşılaşacağı düşünüldüğünde Galatasaray'ın derbiden puan alması  lazım. Puan alırsa, beşincilik şansı artacak. Galatasaray, bu durumdan  faydalanmak isteyecektir." diye konuştu.
 
Şampiyonluk yarışının Galatasaray'ı çok fazla ilgilendirmediğini  aktaran Cevat Güler, "Galatasaray'ın birincilik veya ikincilik şansı yok ama  tutunabileceği her yerde tutunabilmeli. Altıncı bitirmekle, beşinci bitirmek  arasında çok büyük fark var. Kendi içinde stresli ve iyi bir maç olacağını  düşünüyorum." ifadelerini kullandı.
 
Deneyimli futbol adamı, Beşiktaş'ın ileride oynayan futbolcularının  formda olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
 
"Beşiktaş'ta Gomez ve Quaresma, oldukça formda. Oğuzhan, Hutchinson ve  Sosa, iyi performans sergiliyor. Beşiktaş'ın ileri altılısı çok iyi.  Galatasaray'ın savunması sıkıntılı ama bir arada oynadıklarında bunu  halledeceklerdir. Her maçın kendine göre havası var. Kimin hangi taktikle  oynayacağını, ön plana çıkan oyuncuları belirleyecek. Beşiktaş'ın ilerideki 6  oyuncusu, skora etki edebilecek futbolcular. Galatasaray'da da Podolski, Yasin,  Selçuk ve Sneijder önemli oyuncular. Derbide ön plana çıkacaklardır.  Galatasaray'da Muslera'nın da önemi büyük. Sarı-kırmızılıların topu ayağında  tutma ve gol atmada sıkıntısı yok. Öncelikli problemleri savunma. Savunmayı bütün  takım yaparsa, bu karşılaşmadan puan alacaklardır."
 
Ayhan Akman: "En ufak hataları, Beşiktaş'ı şampiyonluktan edebilir"
Galatasaray ve Beşiktaş'ta forma giyen eski milli futbolcu Ayhan  Akman, en ufak hatanın siyah-beyazlı takımı şampiyonluktan edebileceğini dile  getirdi.
 
Beşiktaş'ın konum itibarıyla puan kaybına tahammülü olmadığını ifade  eden Akman, "Beşiktaş için çok daha önemli ve 3 puana ihtiyaç duyduğu bir maç.  Bir müsabaka kredisi var gibi gözüküyor ama bunu Galatasaray karşılaşmasında  doldurmak isteyeceklerini zannetmiyorum. En ufak hataları, Beşiktaş'ı şampiyonluktan edebilir." şeklinde görüş belirtti.
 
Kamuoyunda Galatasaraylıların, Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını  istemeyeceği yönünde yorumlar yapıldığını hatırlatan Ayhan Akman, şöyle devam  etti:
 
"Herkes, 'Galatasaray, Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istemez.'  diyor ama futbolcu öyle düşünmez. Futbolcular, oynadığı her maçı kazanmak için  sahaya çıkar. Konuşulan şeyin gerçeği yansıtmadığını düşünüyorum. Galatasaraylı  futbolcular, kötü giden sezonda kendini affettirme maçı olarak düşünebilir. Çok  zor bir maç Beşiktaş'ı bekliyor. Galatasaray, ilk 5'e girmeyi kovalıyor ama  stresi daha az hissedecekler."
 
Ayhan Akman, Beşiktaş'ın şampiyonluk yarışında sonunu getirememe  sorunu yaşadığını kaydederek, şunları ifade etti:
 
"Beşiktaş'ın en büyük problemi, baskısı yoğun maçlarda sorun yaşaması.  Bu maçın altından kalkıp, kalkmayacakları merak konusu. Sonunu getiremiyorlar.  Onun için ilginç bir maç bizi bekliyor. Beşiktaş'ın bu kadar puana ihtiyaç  duyduğu haftada bu maçtan galibiyetle ayrılması ihtimalini yüksek görüyorum ama  Galatasaraylı oyuncuların da sonuna kadar asılmasını bekliyorum. Değişik bir maç  bizi bekliyor. Sneijder'in durumu belli değil. Galatasaray için büyük bir güç.  Sneijder'in oynayacağını tahmin ediyorum. Sneijder ve Podolski, Galatasaray'ın  ofansif gücünü etkileyen sporcular. Onların sahadaki performansı, Galatasaray'a  galibiyeti getirebilir."
 
Necati Ateş: "Beşiktaş, bu maça açık ara favori çıkıyor"
 
Eski Galatasaraylı futbolcu Necati Ateş, Beşiktaş'ın maça açık ara  favori çıktığını söylemesine rağmen, derbilerin favorisinin olmadığını vurguladı.
 
Karşılaşmanın iki takım için de önemli olduğunu aktaran Necati,  "Galatasaray, kötü giden sezonda böyle maçları kazanarak taraftarını mutlu etmeye  çalışacak. Beşiktaş, gerçekten çok iyi futbol oynuyor. Türk Telekom Arena'ya  formda bir Beşiktaş geliyor. Galatasaray için çok zor bir maç olacak ama ne olursa olsun bu bir derbi." diye görüş bildirdi.
 
Galatasaraylı futbolcuların, gelecek sezon takımda kalabilmek için  ellerinden geleni yapacaklarını kaydeden deneyimli golcü, sözlerini şöyle  sürdürdü:
 
"Rezil giden bir senenin ardından, bu kadar rahat 'Ben burada  kalırım.' düşüncesi olmaz. Önümüzdeki seneleri düşünerek oynayacaklar. Nasıl  Fenerbahçe karşılaşması, Fenerbahçeliler için zorlu geçtiyse Beşiktaşlılar için  de zorlu olacaktır ama bir de gerçek var; Beşiktaş, bu maça açık ara favori  çıkıyor. Aralarında 28 puan var. Çok ciddi bir fark."
 
Necati Ateş, Galatasaray'ın ilk 5'e girebilmesi için derbinin çok  önemli olduğunu belirterek, "Çok zor bir maç olacak. Mario Gomez, çok iyi  durumda. Beşiktaş, takım olarak şampiyon olmayı çok istemiş. Çok iyi oynuyorlar.  Vodafone Arena'nın açılmasıyla iyi bir hava yakaladı. Kim kazanır bilmiyorum ama  güzel bir maç olacağını düşünüyorum. Hem Galatasaray'ın hem de Beşiktaş'ın  kazanmaya ihtiyacı var. Galatasaray taraftarı ve futbolcular çok üzüldü. Bu sezon  çok yıprandılar. Ummadıkları anda aldıkları ceza, Burak Yılmaz'ın gitmesi, bu  sezonun kötü gitmesine neden oldu." değerlendirmesinde bulundu.
 
Gökhan Zan: "Beşiktaş, Galatasaray'ın çok önünde görünüyor"
İki takımın da formasını terleten eski futbolcu Gökhan Zan,  Beşiktaş'ın derbide Galatasaray'a göre çok önde gözüktüğünü söyledi.
 
Galatasaray'ın da sahaya galibiyet için çıkacağını belirten Gökhan  Zan, "Galatasaray'ın Türkiye Kupası finali öncesi sahasında son derbiye çıkacak  olması da kendi prestiji açısından önemli. Beşiktaş için de çok önemli bir viraj.  Bu virajı hasarsız kapatıp, son iki hafta öncesi rakibiyle arasındaki puan  farkını korumak isteyecek. Oyun anlayışı, oyuncu kaliteleri ve sezon  performanslarına baktığımızda Beşiktaş, Galatasaray'ın çok önünde görünüyor.  Beşiktaş orta saha ve forvet oyuncuları çok etkili olarak gözükürken, bir o kadar  da zaafı olduğunu düşünüyorum. Beşiktaş'ın en büyük zaafı, defans bloğu. Bu bölgedeki oyuncuların önünde Hutchinson'ın olması, defansı rahatlatıyor.  Hutchinson, Beşiktaş'ın omurgası durumunda. Ceza sahası içinde ve çevresinde çok  iyi organize oluyorlar." şeklinde konuştu.
 
Galatasaray'ın bu sezon sahanın her yerinde zaafı bulunduğunu dile  getiren Gökhan Zan, "Galatasaray'da sezon başından beri, hoca sorunları, transfer  politikası sorunu ve oyuncu istikrarsızlığı var. Beşiktaş'ı herkes favori  gösterebilir ama Galatasaray, sahasında ve seyircisi önündeki bu maçta camiasına  ve taraftarına 3 puan hediye etmek isteyecektir." ifadelerini kullandı.