Beşiktaş 10 milyon Euro kar etti !

Beşiktaş 10 milyon Euro kar etti !

Beşiktaş transferin son gününde renklerine bağladığı Jose Sosa için 3 ay bekledi ve 9.6 milyon Euro daha az bonservis bedeli ödedi.

2013-2014  sezonunun bitmesiyle birlikte transfer listesinin en başına 10 numarayı yazan Slaven Biliç'in, transfer sezonunun başlamasıyla birlikte takıma kazandırılmasını istediği ilk isimlerden birisi Arjantin'li Jose Sosa idi.

Hırvat teknik direktörün Sosa konusundaki ısrarı ile Haziran ayının başında Metalist Kharkiv'in kapısını çalan siyah beyazlı yönetim Ukrayna ekibinin 13 milyon Euro istemesi sonrası bu transferden vazgeçerek diğer alternatiflere yöneldi.

METALİST KHARKİV JOSE SOSA İÇİN ÜÇ AY ÖNCE 13 MİLYON EURO İSTEMİŞTİ

Jose Sosa'nın Atletico Madrid ile Şampiyonlar Ligi finalinde oynamasının ardından piyasasının artacağını ve çok fazla teklif geleceğini düşünen Metalist Kharkiv yönetimi Beşiktaş'tan ilk etapta 13 milyon Euro gibi çok yüksek bonservis bedeli talep etti.

Ancak Metalist Kharkiv yönetiminin planları pek tutmadı ve sonunda Beşiktaş ile Jose Sosa'nın yolu transfer sezonunun bitmesine 14 gün kala yeniden kesişti.Aradan geçen 3 aylık sürede Marko Marin, Diego, Lanzini, Dany Miguel, Belhanda, Bryan Ruiz, Ben Arfa gibi isimlerle temas kuran siyah beyazlılar Bryan Ruiz ile anlaşmasına rağmen Hırvat hocanın ısrarı ile bir kez daha Metalist takımının kapısını çaldı.

13 MİLYON EURO'DAN 3.4 MİLYON EURO'YA

Bu kez Ukrayna ekibinden daha ılımlı tepkiler alan Beşiktaş yönetimi Jose Sosa için girişimlerini hızlandırdı. Oyuncunun sözleşmesinin bir yıl sonra biteceğini bilen Beşiktaş yönetimi iki hafta boyunca yaptığı sıkı pazarlıkların ardından Metalist Kharkiv'i 3.4 milyon Euro'ya ikna etti.

SLAVEN BİLİÇ: "MUTLAKA SOSA ALINMALI"

Bu süreçte teknik direktör Slaven Biliç'in transferin gerçekleşme ihtimalinin yeniden belirmesi üzerine Jose Sosa'yı tekrar ilk sıraya koyarak 'Mutlaka Sosa alınmalı" demesinin ardından yapılan pazarlıklar sonucu Arjantinli 10 numara Beşiktaş'a kazandırılmış oldu.

JOSE SOSA SADECE 10 NUMARA DEĞİL

Slaven Biliç'in Jose Sosa'yı ısrarla istemesindeki en büyük etken ise oyuncunun hem 10 numara hem de kanatlarda oynayabilme özelliğine sahip olması. Orta sahaya yapılacak transfer tanımında oyuncunun sadece 10 numara değil kanatlarda da oynaması kriterinin üstünde duran Slaven Biliç Sosa'nın gelmesi ile birlikte daha alternatifli bir kadroya sahip olmayı hedefliyordu. Gökhan Töre, Olcay Şahan, Oğuzahan Özyakup, Kerim Frei, Mustafa Pektemek ve hatta Cenk Tosun arasında sıkı bir rekabet yaratmak isteyen Biliç, Jose Sosa'nın gelmesiyle bu amacına da ulaşmış oldu.

YÖNETİM DOĞRU BİR STRATEJİ İZLEDİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR

Jose Ernesto Sosa için Metalist Kharkiv'e 3.4 milyon Euro ödeyecek olan siyah beyazlı yönetim ise Ukrayna ekibinin Haziran ayında istediği 13 milyon Euro'yu geri çevirip bu transferde acele etmemekle son derece doğru bir karar verdiğini ve doğru bir strateji izlediğini düşünüyor.

DHA