Beşiktaş sonunu getiremedi !

Beşiktaş sonunu getiremedi !

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 2. Hafta mücadelesinde temsilcimiz Beşiktaş, Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev ile 1-1 berabere kaldı.

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'nun 2. hafta maçında temsilcimiz Beşiktaş sahasında Ukrayna ekibi Dinamo Kiev ile 1-1 berabere kaldı. Bu sonucun ardından grupta Beşiktaş 2 puana yükselirken, Dinamo Kiev de ilk puanını aldı.

Goller: Dk. 29 Ricardo Quaresma (Beşiktaş); Dk. 65 Viktor Tsigankov (Dinamo Kiev)

Beşiktaş 2 bin 483 gün sonra

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 2. haftasında Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımıyla yaptığı maçla uzun bir aradan sonra Dolmabahçe'deki Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonunda taraftarlarının önüne çıktı. Şampiyonlar Ligi'nde son olarak 2009-2010 sezonunda mücadele eden ve bu organizasyonda mücadele edebilmek için ligde istediği sonuçları alamayan siyah-beyazlı takım, 2 bin 483 gün sonra Dolmabahçe'de bir Şampiyonlar Ligi karşılaşması oynadı. Beşiktaş, Dolmabahçe'deki son Şampiyonlar Ligi mücadelesini 8 Aralık 2009'da Rusya'nın CSKA Moskova ekibi karşısında verdi. BJK İnönü Stadı'ndaki mücadelede siyah-beyazlı takım rakibine 2-1 mağlup olmuştu.

Vodafone Arena'daki ilk Avrupa mücadelesi

Siyah-beyazlı ekip, Dinamo Kiev mücadelesiyle Vodafone Arena'da bir ilki daha yaşadı. Beşiktaş, Dolmabahçe'deki yeni stadı Vodafone Arena, Avrupa kupalarındaki ilk ev sahipliğini futbolun en büyük organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi'nde Dinamo Kiev ile yaptı.

Stat tamamen doldu

Beşiktaş'ın Vodafone Arena'daki ilk Avrupa kupası maçına taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Tribünlerin tamamı dolarken, mücadeleyi 42 bine yakın taraftar izledi. Siyah-beyazlı taraftarlar, maç öncesi takımı tribünlere çağırarak moral verdi. Karşılaşmayı 30 kadar Dinamo Kiev taraftarı da kendilerine ayrılan bölümden takip etti.

Şenol Güneş'ten 5 değişiklik

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Dinamo Kiev karşısında Galatasaray mücadelesine göre 5 değişiklik yaptı. Galatasaray maçında ilk 11'de yer alan oyunculardan Oğuzhan Özyakup ve Gökhan Gönül, yaşadıkları sakatlık nedeniyle bugünkü mücadelede kadroda yer almadı. Savunmanın sağında Gökhan Gönül'ün yerine Andreas Beck, Oğuzhan Özyakup'un yokluğunda hücuma dönük orta sahada Anderson Talisca şans buldu. Derbi maçında forma giyen Gökhan İnler, yedek soyunurken, savunmanın önünde bu oyuncunun yerine Tolgay Arslan, Atiba Hutchinson ile görev aldı. Tecrübeli teknik adam, derbi maçta ilk 11'de oynattığı Olcay Şahan'ın yerine Adriano Correia'ya şans verirken, forvette ise Cenk Tosun'u yedek soyundurup Vincent Aboubakar'ı sahaya sürdü.

Kale yine Fabricio'nun

Beşiktaş'ın kalesinde son maçlarda olduğu gibi Fabricio Agosto Ramirez görev aldı. Benfica maçında ilk 11'de şans bulan ancak Akhisar Belediyespor ve Galatasaray maçlarında yedekler arasında yer alan Tolga Zengin, Şampiyonlar Ligi'nin 2. haftasındaki maçta da aynı durumu yaşadı. Akhisar Belediyespor ve Galatasaray maçlarında kalede görev yapan Fabricio, Dinamo Kiev maçıyla siyah-beyazlı forma altında ilk Avrupa maçına çıktı.

Necip Uysal ve Kerim Frei kadroda

Siyah-beyazlı ekipte sakat oyuncuların bulunması sonrası Necip Uysal ve Kerim Frei, maç kadrosunda kendilerine yer bulabildi. Necip Uysal, 3 maç sonra 18 kişilik kadroda yer aldı. Spor Toto Süper Lig'de Atiker Konyaspor ile oynanan maçta kırmızı kart gören ve Kardemir Karabükspor karşılaşmasında cezası nedeniyle oynamayan Necip, Şampiyonlar Ligi'ndeki Benfica maçının yanı sıra Süper Lig'deki Akhisar Belediyespor ve Galatasaray karşılaşmalarında da teknik direktör Güneş tarafından kadroya alınmadı. Benfica, Akhisar Belediyespor ve Galatasaray maçlarında kadroda tercih edilmeyen Kerim Frei de Dinamo Kiev mücadelesinde yedek soyundu. Beşiktaş'ta ayrıca savunma oyuncusu Luiz Rhodolfo yedekler arasında yer aldı.

Kaptan Atiba Hutchinson

Beşiktaş'a geldiği ilk günden itibaren istikrarlı futboluyla dikkati çeken Atiba Hutchinson, Dinamo Kiev maçında sahaya takım kaptanı olarak çıktı. Kaptanlardan Tolgay Zengin ile Necip Uysal'ın yedek, Oğuzhan Özyakup'un da sakatlığı nedeniyle kadroda bulunmaması sonrası bu görevi Hutchinson üstlendi.

Kadro yabancı ağırlıklı oldu

Siyah-beyazlı takım, Dinamo Kiev karşısında yabancı ağırlıklı bir kadroyla mücadele etti. Türk oyunculardan sadece Tolgay Arslan ve Caner Erkin ilk 11'de şans bulurken, 9 yabancı futbolcu da forma giydi.

BEŞİKTAŞ: 1 - DINAMO KIEV: 1

Stat: Vodafone Arena
Hakemler: Felix Zwayer, Markus Hacker, Claude Runavot (Almanya)

Beşiktaş: Fabricio, Beck, Marcelo, Tosic, Caner Erkin, Tolgay Arslan, Hutchinson, Quaresma, Talisca, Adriano, Aboubakar
Teknik Direktör: Şenol Güneş

Dinamo Kiev: Rudko, Morozyuk, Khacheridi, Vida, Antunes, Garmash, Rybalka, Buyalskiy (Dk. 22 Korzun), Yarmolenko, Gonzalez, Moraes
Teknik Direktör: Sergiy Rebrov

Goller: Dk. 29 Ricardo Quaresma (Beşiktaş); Dk. 65 Viktor Tsigankov (Dinamo Kiev)
Sarı Kartlar: Dk. 40 Adriano Correia, Dk. 55 Tolgay Arslan (Beşiktaş); Dk. 27 Nikita Korzun, Dk. 65 Denis Garmash, Dk. 70 Domagoj Vida (Dinamo Kiev)

İŞTE MÜTHİŞ MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada...

[PAGE]

 

90. DK: Hakem Felix Zwayer müsabakanın bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.

90. DK: Dördüncü hakemin işareti ile müsabakanın sonuna en az 3 dakikalık oynanmamış süre bölümü ilave ediliyor.

89. DK: Ceza sahası sol çaprazının hemen gerisinden kullandığımız serbest vuruşta Ricardo Quaresma ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Savunmadan seken top kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

88. DK: Kullanılan serbest vuruşta Anderson Talisca doğrudan kaleyi düşünüyor ancak top barajdan sekerek kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

78. DK: Dinamo Kiev cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Junior Moraes oyundan alınırken yerine Oleksandr Gladky oyuna dahil oluyor.

78. DK: Temsilcimizde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Tolgay Arslan oyundan alınırken yerine Gökhan İnler oyuna dahil oluyor.

76. DK: Bu dakikalarda kendi yarı sahamızdan çıkmakta güçlük çekiyoruz.

71. DK: Sol kanattan gelişen atağımızda Caner havadan uzun pasını ceza sahası içi sol çaprazına doğru hareketlenen Cenk Tosun'a doğru gönderiyor. Cenk topu göğsü ile kontrol ediyor ancak hakem Felix Zwayer golcü oyuncunun pozisyonunun ofsayt olduğunu işaret ediyor.

70. DK: Ukrayna ekibinde Domagoj Vida orta alanda Cenk Tosun'a yaptığı sert müdahale sonrasında sarı kart görüyor.

68. DK: Temsilcimizde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Adriano Correia oyundan alınıken yerine Cenk Tosun oyuna dahil oluyor.

67. DK: Dinamo Kiev'de Denis Garmash itirazlarını yoğunlaştırınca hakem Felix Zwayer tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

65. DK: GOL... Malesef oyuna yeni dahil olan Victor Tsygankov'un golü ile Dinamo Kiev beraberliği yakalıyor. Sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta Sergiy Rybalka ortasını uzak direğe doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Victor Tsygankov altıpas alanı içerisinden vuruşunu yapıyor ve topu filelere gönderiyor.

63. DK: Temsilcimiz gole çok yaklaşıyor. Sol çaprazdan ceza sahasına giren Ricardo Quaresma topu sağ tarafına çekerek sağ ayağının içi ile vuruşunu yapıyor ancak top sağ kale direğinin hemen üzerinden dışarı gidiyor.

62. DK: Dinamo Kiev cephesinde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Derlis Gonzalez oyundan alınırken yerine Victor Tsygankov oyuna dahil oluyor.

61. DK: Vincent Aboubakar'ın havadan pası ile ceza sahası içinde kaleci ile karşı karşıya kalan Anderson Talisca kaleciden önce kafa vuruşunu yapıyor ancak bu top istediği gibi gitmiyor.

59. DK: Ceza sahası sol çaprazına hareketlenen Ricardo Quaresma yerden vuruşunu yapıyor ancak top savunmadan geri geliyor.

54. DK: Kara kartallarda Tolgay Arslan, rakibi Nikita Korzun'a yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

53. DK: Sol kanattan kullandığımız serbest vuruşta Caner ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Savunmadan seken top ceza sahası içi sağ çaprazında Anderson Talisca'nın önüne düşüyor. Anderson Talisca bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak bu top savunmadan sekerek kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

49. DK: Ukrayna ekibi kısa paslarla pozisyon üretmeye çalışıyor.

46. DK: Müsabakanın ikinci yarısı konuk ekip Dinamo Kiev'in vuruşu ile başlıyor.


45. DK: Hakem Felix Zwayer ilk yarının bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.

45. DK: Anderson Talisca'nın pası ile sol kanatta Ricardo Quaresma topla buluşuyor ancak golcü oyuncunun pozisyonu ofsayt.

45. DK: Dördüncü hakemin işaretiyle ilk yarının sonuna en az 2 dakikalık oynanmamış süre bölümü ilave ediliyor.

43. DK İlk yarıda son dakikalara girilirken karşılıklı top kayıpları ile mücadele devam ediyor.

40. DK: Temsilcimizde Adriano Correia, rakibi Mykola Morozyuk'a yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

34. DK: Gelişen Dinamo Kiev atağında Denis Garmash'ın ara pası ile Andriy Yarmolenko kaleci ile karşı karşıya kalıyor ancak tecrübeli oyuncunun pozisyonu ofsayt.

32. DK: Ceza sahası sağ çaprazının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Mykola Morozyuk ortasını arka direğe doğru gönderiyor. Bu noktada savunmamızın ters vuruşu ile top sol kanada doğru açılıyor.

29. DK: GOOOOOOOOOOOOOOLLLLLL!!!!!!!!!!!!!!! Temsilcimiz Ricardo Quaresma'nın serbest vuruştan kaydettiği gol ile öne geçiyor!!! Serbest vuruşta topun başına geçen Ricardo Quaresma sağ ayağının içi ile harika bir vuruş çıkartıyor ve topu sağ üst köşeden filelerle buluşturuyor.

27. DK: Hızlı gelişen atağımızda Vincent Aboubakar ceza yayının hemen gerisinde Nikita Korzun tarafından düşürülüyor. Pozisyon sonrasında Nikita Korzun sarı kart ile cezalandırılıyor. Temsilcimiz tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kullanacak.

25. DK: Atiba Hutchinson'nın kaptırdığı top sonrasında ceza sahamızda karambol oluşuyor. Top son olarak Andriy Yarmolenko'nun ayağında kalıyor ve tecrübeli oyuncu pasını altıpas sağ çaprazına hareketlenen Junior Moraes'e gönderiyor. Junior Moraes dönerek yerden vuruşunu yapıyor ancak hakem Felix Zwayer, Junior Moraes'in pozisyonunun ofsayt olduğunu işaret ediyor.

 

22. DK: Dinamo Kiev'de ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Sakatlanan Vitaliy Buyalskyi oyundan alınırken yerine Nikita Korzun oyuna dahil oluyor.

21. DK: Ukrayna ekibinde Vitaliy Buyalskyi orta alanda kendini tekrar yere bırakıyor ve sağlık ekibinin müdahalesi sonrasında sahayı sedye ile terkediyor. Muhtemelen oyuna devam edemeyecek.

19. DK: Dinamo Kiev'de Vitaliy Buyalskyi, rakibi Marcelo Guedes ile girdiği ikili mücadele sonrasında kısa süreli sakatlık geçiriyor.

17. DK: Junior Moraes'in ara pası ile ceza yayı sol tarafında topla buluşan Derlis Gonzalez ceza sahasına girmek istiyor ancak tecrübeli oyuncunun pozisyonu ofsayt.

14. DK: Ricardo Quaresma'nın ara pası ile sağ kanatta topla buluşan Andreas Beck son çizgiye inmeden pasını yerden penaltı noktasının sağ tarafına doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Anderson Talisca yerden vuruşunu yapıyor ancak top savunmadan sekerek kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

11. DK: Kara kartallar ilk köşe vuruşunu sağ kanattan kullanıyor. Caner Erkin ortasını arka direğe doğru gönderiyor ve bu bölgede oluşan kısa süreli karambolden sonra savunma tehlikeyi uzaklaştırıyor.

10. DK: Adriano Correia'nın pası ile sol kanatta topla buluşan Caner rakibini geçerek ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Anderson Talisca yarım vole vuruşunu yapıyor ancak top yerden sekerek kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

7. DK: Sağ kanatta topla buluşan Ricardo Quaresma ceza yayı sol çaprazına doğru havadan uzun oynuyor. Bu noktada topla buluşan Vincent Aboubakar sağ ayağının içi ile vuruşunu yapıyor ancak bu top doğrudan kaleci Artur Rudko'nun üzerine gidiyor.

6. DK: Temsilcimizde Anderson Talisca kısa süreli sakatlık geçiriyor.

4. DK: Hızlı gelişen atağımızda sağ kanatta topla birlikte hareketlenen Anderson Talisca rakibini geçerek ceza yayı sağ çaprazından yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Artur Rudko üzerine gelen bu topu rahatlıkla kontrol ediyor.

3. DK: Savunmadan gelişen atağımızda Caner ileri uca doğru uzun oynuyor. Defans oyuncusundan sıyrılmak isteyen Vincent Aboubakar topu kontrol ediyor ancak hakem Felix Zwayer, Vincent Aboubakar'ın topu elle kontrol ettiğini işaret ediyor.

1. DK: Müsabaka temsilcimizin vuruşuyla başlıyor.

-Beşiktaş'ta hafif sakatlıkları bulunan Oğuzhan Özyakup ve Gökhan Gönül bu akşam forma giyemeyecek.

-Konuk ekip Dinamo Kiev ise Ukrayna Premier Liginde 9. hafta sonunda topladığı 19 puan ile 3. sırada yer alıyor.

-Spor Toto Süper ligde 5. haftayı geride bırakırken kara kartallar topladığı 11 puan ile 3. sırada bulunuyor.

-Rakibi ile daha önce 8 kez karşı karşıya gelen kara kartallar bu maçlarda 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 5 mağlubiyet elde etti. Ukrayna ekibinin filelerine gönderdiği 5 gole karşılık kendi kalesinde 17 gol gördü.

-Geçtiğimiz hafta deplasmanda Benfica ile karşılaşan temsilcimiz 12. dakikada Franco Cervi'nin golü ile üstünlüğü rakibine kaptırmasına rağmen 90. dakikada kazandığı serbest vuruşu Anderson Talisca ile gole çevirdi ve sahadan 1-1 beraberlikle ayrıldı.

-B Grubunda ilk hafta sonunda Beşiktaş topladığı 1 puan ile 2. sırada yer alırken Dinamo Kiev'in ise henüz puanı bulunmuyor.

-Vodafone Arena'da oynanacak müsabakada Almanya Futbol Federasyonu'ndan hakem Felix Zwayer düdük çalacak.

-UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 2. Hafta mücadelesinde temsilcimiz Beşiktaş, Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev'i konuk ediyor.