BEŞİKTAŞ 0-0 ARSENAL

BEŞİKTAŞ 0-0 ARSENAL

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında Beşiktaş, Arsenal ile 0-0 berabere kaldı.

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında temsilcimiz Beşiktaş ile İngiliz ekibi Arsenal arasında oynanan maç 0-0 beraberlikle bitti. Arsenal'in 10 kişiyle tamamladığı maçta Beşiktaş birçok gol pozisyonunu değerlendiremedi.

Beşiktaş maça adeta golle başlıyordu.. Olimpiyat Stadı'nda Feyenoord karşısında şov yapan Demba Ba, Arsenal karşısında da Siyah-beyazlı taraftarı erken heyecanlandırdı.

Santradan direkt olarak kaleyi düşünen Senegalli yıldıza, önce Arsenal kalecisi Szczesny, daha sonra da üst direk izin vermedi ve henüz 5. saniyeden Beşiktaş adına mutlak bir gol kaçtı.

Dakikalar 9'u gösterirken, Demba Ba yine gole yaklaştı. Arsenal savunmasını fazlasıyla yıpratan Senegalli, sağ taraftan gelen ortaya sol ayağıyla çok güzel vurdu ancak bir kez daha kaleci Szczesny başarılıydı.

Beşiktaş'ın Demba Ba ile bulduğu fırsatların ardından konuk Arsenal, tempoyu düşürdü. Fransız golcü Giroud'nun bulduğu fırsatlarda ise Siyah-beyazlı savunma oyuncuları hata yapmadı ve gole izin vermedi.

Devrenin son dakikasında ise Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki binlerce Siyah-beyazlı taraftar 'gol' diye ayağa kalktı. Sol kanattan Ersan Gülüm'ün uzun topuna hareketlenen Demba Ba, iki rakibini geçerek kaleciyi ters köşeye yatırdı ancak top direğin hemen dibinden auta gitti.

Siyah-beyazlı temsilcimizin ezici üstünlüğü ile geçilen ilk 45 dakika, golsüz eşitlikle sona erdi.

İkinci yarıya da hızlı giren Beşiktaş oldu. 48. dakikada Orta sahadaki top kapma mücadelesinde son olarak top Oğuzhan'ın ayağında kaldı. O da güzel bir ara pasıyla sol kanattan Olcay Şahan'ı kaçırdı. Arsenal savunmasını dengesiz yakalayan Olcay, sağ ayağına çekip uzak köşeye vurdu ancak bu top da direk dibinden auta gitti.

Bu pozisyon ardından İngilizler, yine tempoyu düşürerek Beşiktaş'ın rüzgarını kesmek istedi. Bunda da başarılı olan konuk takım, temsilcimiz Beşiktaş'ın ilk yarıdaki etkili futbolunu bozdu.

Arsenal'de geçtiğimiz sezonun en formda ismi Aaron Ramsey, mücadelenin 80. dakikasında gördüğü kırmızı kartla oyundan atıldı.

Dakikalar 89'u gösterdiğinde ise Arsenal gole belki de ilk defa bu kadar yaklaştı. Oxlade Chamberlain, sağ taraftan Beşiktaş ceza sahasına girdi. Sol ayağıyla çok da düzgün vuran Chamberlain'in vuruşu, önce direğe, sonra da Tolga'nın sırtına çarptı ancak son anda Siyah-beyazlı savunma tarafından uzaklaştırıldı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Beşiktaş ile Arsenal, Şampiyonlar Ligi Play-off ilk maçında golsüz berabere kaldı. Bu mücadelenin rövanşı ise 27 Ağustos'ta Emirates'te oynanacak.

BEŞİKTAŞ: 0 - ARSENAL: 0
 
Stat: Atatürk Olimpiyat
Hakemler: Milorad Mazic, Milovan Ristic, Dalibor Djurdjevic, Vladimir Jovanovic (Sırbistan)

Beşiktaş: Tolga Zengin, İsmail Köybaşı, Pedro Franco, Ersan Adem Gülüm, Ramon Motta, Necip Uysal, Veli Kavlak, Olcay Şahan (Dk. 73 Gökhan Töre), Oğuzhan Özyakup (Dk. 81 Kerim Frei Koyunlu), Mustafa Pektemek (Dk. 88 Cenk Tosun), Demba Ba
Yedekler: Cenk Gönen, Serdar Kurtuluş, Tomas Sivok, Uğur Boral
Teknik Direktör: Slaven Bilic

Arsenal: Wojciech Szczesny, Mathieu Debuchy, Calum Chambers, Laurent Koscielny, Nacho Monreal, Jack Wilshere, Mikel Arteta (Dk. 50 Mathieu Flamini), Aaron Ramsey, Alexis Sanchez (Dk. 73 Alex Oxlade Chamberlain), Olivier Giroud, Santi Cazorla

Yedekler: Damian Martinez, Hector Bellerin, Tomas Rosicky, Joel Campbell, Ignasi Miquel
Teknik Direktör: Arsene Wenger

Kırmızı Kart: Dk. 80 Aaron Ramsey (Arsenal)
Sarı Kartlar: Ramon Motta, Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş); Aaron Ramsey, Mathieu Flamini, Nacho Monreal (Arsenal)

SÜLEYMAN SEBA UNUTULMADI
Beşiktaş-Arsenal maçı öncesinde, geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden Onursal Başkan Süleyman Seba için saygı duruşu yapıldı. UEFA'dan alınan özel izinle maç öncesi 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu esnasında efsane başkan Süleyman Seba'yı alkışlayan taraftarlar "Süleyman Seba'nın askerleriyiz" diye tezahüratta bulundular. Karşılaşmanın devre arasında da Süleyman Seba'nın en sevdiği şarkı okan 'eski dostlar' parçası çalındı.

48 YIL ÖNCEKİ MAÇ ANISINA PLAKET VERİLDİ
Şampiyonlar Ligi play-off turu elemesinde Beşiktaş ile Arsenal arasındaki mücadele iki takımın resmi olarak ilk maçıydı. Arsenal ile daha önce 3 kez özel maçta karşılaşan Beşiktaş, 48 yıl önce oynanan Recep Adanır'ın jübile maçını 2-0 kazanmıştı. 48 yıl önce oynanan bu ilk maçı unutmayan Beşiktaş yönetimi, o gün jübilesini yapan Recep Adanır ve takım arkadaşlarına maç öncesi plaket takdim etti. Onur konuğu olarak Arsenal maçına gelen Recep Adanır ve yine bu maçta oynayan Necmi Mutlu, Fehmi Sağınoğlu ve Sami Şenol plaketlerini genel sekreter Ahmet Ürkmezgil'in elinden aldı.

50 BİN SEYİRCİ İZLEDİ
Beşiktaş ile Arsenal arasında oynanan Şampiyonlar Ligi play-off turu eleme mücadelesini 50 bin futbolsever izledi. 150 kadar Arsenal taraftarı da kendilerine ayrılan tribünden karşılaşmayı seyretti.

İŞTE MÜTHİŞ MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada...

[PAGE]



90. DK: Milorad Mazic'in son düdüğüyle karşılaşma 0-0 eşitlikle sona eriyor. Müsabakanın rövanşı 27 Ağustos Çarşamba günü saat 21:45'te Emirates Stadyumu'nda oynanacak.

90. DK: Sol kanattan Kerim Frei'ın yaptığı ortayı Arsenal savunması uzaklaştırmak istiyor ancak top ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda bulunan İsmail Köybaşı'na geliyor. İsmail'in gelişine çektiği şut savunmadan dönüyor.

90. DK: Arsenal karşılaşmadaki son oyuncu değişikliği hakkını Santi Cazorla'nın yerine Tomas Rosicky'i oyuna alarak kullanıyor.

90. DK: Karşılaşmanın sonuna en az 4 dakika ekleniyor.

89. DK: Veli Kavlak'ın yaptığı pas hatası ile sağ çaprazda buluşan Alex Oxlade-Chamberlain topla birlikte ceza sahası içerisine girdikten sonra şutunu çekiyor, Tolga Zengin'ın parmaklarının ucuna çarpan top yan direğe çarpıp oyun alanına geri dönüyor. Pozisyonun devamında Ersan Gülüm kafayla tehlikeyi uzaklaştırıyor.

88. DK: Temsilcimiz Beşiktaş karşılaşmadaki son oyuncu değişikliği hakkını Mustafa Pektemek'in yerine Cenk Tosun'u oyuna alarak kullanıyor.

87. DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Alex Oxlade-Chamberlain geçiyor. Chamberlain'in ortası ile penaltı noktası üzerinde buluşan Calum Chambers'in kafa vuruşu farklı şekilde yandan dışarı çıkıyor.

84. DK: Ersan Gülüm'ün pası ile sol kanatta topla buluşan Ramon Motta'nın ortası çok yüksekten gidiyor ve top oyun alanının dışına çıkıyor.

81. DK: Bu dakikada temsilcimiz Beşiktaş karşılaşmadaki ikinci oyuncu değişikliği hakkını Oğuzhan Özyakup'un yerine Kerim Frei'ı oyuna alarak kullanıyor.

80. DK: Beşiktaş yarı alanının ilk metrelerinde atağa kalkmak isteyen Oğuzhan Özyakup'u arkadan formasından çekip yere düşüren Aaron Ramsey karşılaşmadaki ikinci sarı kartını görüyor ve oyundan ihraç ediliyor.

80. DK: İsmail Köybaşı'nın Nacho Monreal'e yaptığı faulün ardından ceza sahasının hemen dışından sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına Santi Cazorla geçiyor. Cazorla'nın yerden çektiği şuta kalecimiz Tolga Zengin iki hamlede sahip olmayı başarıyor.

77. DK: Beşiktaş yarı alanının ilk metrelerinde Necip Uysal'ın Calum Chambers'e yaptığı faulün ardından hakeme itirazlarda bulunan Oğuzhan Özyakup sarı kart görüyor.

73. DK: Aynı dakikada temsilcimiz Beşiktaş karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliği hakkını Olcay Şahan'ın yerine Gökhan Töre'yi oyuna alarak kullanıyor.

73. DK: Arsenal bu dakikada karşılaşmadaki ikinci oyuncu değişikliği hakkını Alexis Sanchez'in yerine Alex Oxlade-Chamberlain'i oyuna alarak kullanıyor.


70. DK: Sol kanattan kazandığımız köşe vuruşunda topun başına Oğuzhan Özyakup geçiyor. Oğuzhan'ın ortasını Wojciech Szczesny tek yumrukla uzaklaştırıyor ancak top ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda bulunan İsmail Köybaşı'na geliyor. İsmail'in gelişine çektiği şut az farkla yandan dışarı çıkıyor.

68. DK: Alexis Sanchez yerden pasını sağ çaprazdan ceza sahası içerisine giren Mathieu Debuchy'e veriyor. Son çizgide topla buluşan Mathieu Debuchy hiç bekletmeden pasını penaltı noktasına yakın bir bölgede bulunan Olivier Giroud'a veriyor. Giroud'nun gelişine çektiği şut savunmamızdan dönüyor.

66. DK:Arsenal yarı alanının ortasında Laurent Koscielny'nin yaptığı pas hatasının ardından topla buluşmak isteyen Mustafa Pektemek, Nacho Monreal'in yaptığı faulle yerde kalıyor ve pozisyonun devamında hakem Nacho Monreal'e sarı kart gösteriyor.

62. DK: Sağ çaprazda topla buluşan İsmail Köybaşı'nın şutu savunmadan dönüyor, topla ceza sahası yayı dışında buluşan Olcay Şahan'ın gelişine yerden çektiği şut bir kez daha Arsenal savunmasından dönüyor.

60. DK: Ceza sahası dışında sağ çaprazda topla buluşan İsmail Köybaşı kaleyi karşısına alır almaz şutunu çekiyor ancak top kaleci Wojciech Szczesny'de kalıyor.

55. DK: Beşiktaş yarı alanının ortalarında Necip Uysal'a sert müdahalede bulunan Mathieu Flamini sarı kart görüyor.

54. DK: Beşiktaş yarı alanının ilk metrelerinde sağ kanatta Oğuzhan Özyakup'a yaptığı faulün ardından Aaron Ramsey sarı kartla cezalandırılıyor.

53. DK: Sağ kanattan Alexis Sanchez hızlı bir şekilde atağa çıkmak istiyor ancak Ramon Motta yaptığı faulle Alexis Sanchez'i yere düşürüyor ve karşılaşmanın hakemi Ramon Motta'ya sarı kart gösteriyor.

50. DK: Arsenal bu dakikada karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliği hakkını zorunlu olarak kullanıyor. Sakatlanarak oyuna devam edemeyen Mikel Arteta'nın yerine Mathieu Flamini oyuna giriyor.

48. DK: Oğuzhan Özyakup'un müthiş pası ile sol çaprazda topla buluşan Olcay Şahan ceza sahası içerisine girdikten sonra topu sağına çekip kesme bir vuruşla şansını deniyor ancak top az farkla yandan dışarı çıkıyor.

46. DK: İkinci yarı Arsenalli futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.

45. DK: Milorad Mazic'in düdüğüyle karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 eşitlikle sona eriyor.

44. DK: Bu dakikada temsilcimiz Beşiktaş mutlak bir golden oluyor. Ersan Gülüm'ün kendi yarı alanından gönderdiği uzun pası Calum Chambers sektiriyor ve top sol çaprazda bulunan Demba Ba'ya geliyor. Demba Ba, Laurent Koscielny'i çalımlayıp ceza sahası içerisine girdikten sonra yerden şutunu çekiyor ancak top az farkla yandan dışarı çıkıyor.

41. DK: Savunmadan seken topla ceza sahası dışında sağ çaprazda topla buluşan İsmail Köybaşı'nın gelişine yerden çektiği şut kaleci Wojciech Szczesny'de kalıyor.

39. DK: Demba Ba'nın uzun pası ile ceza sahası yayının hemen dışında topla buluşan Veli Kavlak'ın gelişine çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

39. DK: Jack Wilshere, Santi Cazorla ile girdiği duvar pasının ardından ceza sahası yayının hemen dışında sağ çaprazda topla buluşuyor ve aşırtma bir vuruşla şansını deniyor ancak top kalecimiz Tolga Zengin'de kalıyor.

37. DK: Arsenal yarı alanının ortasında sağ kanatta topla buluşan Oğuzhan Özyakup'un ortası kaleci Wojciech Szczesny'de kalıyor.

32. DK: Mustafa Pektemek'in pası ile ceza sahasının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Veli Kavlak'ın gelişine çektiği şut kaleci Wojciech Szczesny'de kalıyor.

29. DK: Demba Ba'nın pası ile ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda topla buluşan Mustafa Pektemek hiç bekletmeden yerden pasını altıpasa hareketlenen Veli Kavlak'a veriyor. Veli Kavlak bu pası istediği şekilde kontrol edemiyor ve top kaleci Wojciech Szczesny'de kalıyor.

26. DK: Arsenal'in sağ kanattan kazandığı köşe vuruşunda topun başına Alexis Sanchez geçiyor. Alexis'in ortasını savunmamız kafayla uzaklaştırıyor.

22. DK: Mathieu Debuchy'nin pası ile sağ kanatta topla buluşan Alexis Sanchez'in yerden ortası Ramon Motta'ya çarpıp kornere çıkıyor.

18. DK: Mikel Arteta'nın pası ile sol kanatta topla buluşan Nacho Monreal'in ortasını savunmamız kafayla uzaklaştırıyor.

16. DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Alexis Sanchez geçiyor. Alexis'in ortası ile ceza sahası içerisinde buluşan Olivier Giroud'un kafa vuruşu farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

13. DK: Alexis Sanchez'in pası ile ceza sahası içerisinde topla buluşan Santi Cazorla'nın yerden çektiği şut az farkla yandan dışarı çıkıyor.

10. DK: Sağ kanattan topla birlikte hızlı bir şekilde atağa kalkan Alexis Sanchez ceza sahası içerisine girdikten sonra yerden pasını altıpas içerisinde bulunan Olivier Giroud'a veriyor. Giroud yüzünü kaleye döner dönmez şutunu çekiyor, top Pedro Franco'dan dönüyor.

9. DK: Sağ kanatta topla buluşan Oğuzhan Özyakup'un uzun pasında top ceza sahası içerisinde sol çaprazda bomboş pozisyonda bulunan Demba Ba'ya geliyor. Demba Ba'nın gelişine çektiği şut kaleci Wojciech Szczesny'den dönüyor.

7. DK: Oğuzhan Özyakup'un pası ile sol kanatta topla buluşan Ramon Motta'nun ortasını Calum Chambers kafayla uzaklaştırıyor.

5. DK: Mustafa Pektemek'in pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Olcay Şahan topu Demba Ba'ya aktarmak isterken Arsenal savunması araya girerek tehlikeyi uzaklaştırıyor.

1. DK: Karşılaşma adeta golle başlıyordu. Kaleci Wojciech Szczesny'nin ileride olduğunu gören Demba Ba santra vuruşunu yapar yapmaz kaleye şutunu çekiyor ancak kaleci Szczesny son anda bu şutu kurtarmayı başarıyor.

1. DK: Karşılaşma Oğuzhan Özyakup ve Demba Ba'nın yaptığı santra vuruşu ile başlıyor.


MAÇ ÖNCESİ
Diğer sayfada..

[PAGE]


Olimpiyat Stadı'nda oynanacak ve saat 21:45'te başlayacak mücadeleyi Star Tv canlı olarak yayınlarken maçın hakemi Milorad Mazic olacak. Karşılaşmada Atiba forma giyemeyecek.

İsmail Köybaşı sürprizi

Beşiktaş'ta Teknik Direktör Slaven Bilic'in hafta içi ve dün akşam antrenmanda denediği İsmail Köybaşı bugün ilk 11'de şans vermeyi planladığı öğrenildi.

Beşiktaş'ta Atiba yok!

Beşiktaş'ta, Arsenal maçı öncesi Kanadalı futbolcu Atiba Hutchinson'ın sakatlığı devam ediyor. Siyah-beyazlılarda, sol üst adalesinde sakatlığı bulunan Hutchinson kritik maçta forma giyemeyecek.

BEŞİKTAŞ - ARSENAL MAÇININ CANLI ANLATIMINI SPOR3.COM'DAN VE SPOR3 IPHONE & ANDROID UYGULAMASINDAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ..
     
İngiliz ekibinde ise savunma oyuncuları Laurent Koscielny ve Kierans Gibbs'in sakatlıkları bulunuyor. Son oynanan Crystal Palace maçında sakatlanan iki futbolcunun durumu bugün netlik kazanacak.
     
Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger'in, 2014 FIFA Dünya Kupası maçları nedeniyle takıma geç katılan Alman futbolcular Mesut Özil, Per Mertesacker ve Lukas Podolski'yi Crystal Palace karşısında kadroya almadı.

Öte yandan şehir dışından otobüsle İstanbul'a gelen taraftarlar, maç öncesi hayatını kaybeden efsane başkan Süleyman Seba'nın kabrini ziyaret etti.

Muhtemel 11'ler

Beşiktaş: Tolga, İsmail Köybaşı (Serdar), Franco, Ersan, Motta, Veli, Necip, Mustafa, Oğuzhan, Olcay ve Demba Ba.

Arsenal: Szczesny, Debuchy, Chambers, Koscielny, Monreal, Arteta, Alexis, Ramsey, Wilshere, Cazorla (Rosicky) ve Giroud