''Ben konuşmak istemedim''

''Ben konuşmak istemedim''

Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat gerçekleri anlattı.

F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile birlikte panele katılmaktan son anda vazgeçen Duygun Yarsuvat, “Katılmamamın iki sebebi var. Biri, organizasyonu yapan birinin abuk sabuk tweetleri... Diğeri de kızlarımızı Kayseri’de yalnız bırakmak istememem” diye konuştu. Yarsuvat, panelin ertelenmediğini, vazgeçtiklerini anlattı.

Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat, İstanbul Barosu Spor Hukuku Komisyonu Başkanı Emre Kapukaya’nın twitter mesajlarına kızdı, panele katılmaktan vazgeçti.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile birlikte katılacakları “Sporda Şiddet ve Kulüpler Yasa Tasarısı Taslağı” panelde konuşmacı olmaktan son anda vazgeçen Yarsuvat, “Ertelenmedi, iptal edildi. Katılmamamın iki sebebi var. İlki, paneli düzenleyenlerden birisinin (İstanbul Barosu Spor Hukuku Komisyon Başkanı Emre Kapukaya) abuk sabuk tweetleri... Organizasyon komitesindeki bu kişinin yazdıkları şeyler hiç hoş değildi. Oysa saat 12.00’ye kadar katılacaktım. Beni biliyorsunuz. Laf ağzımdan bir kere çıkar. Hele bir söz vermişsem asla yerine getirmemezlik yapmam. İkinci sebep ise Galatasaray Odeabank Kadın Basketbol Takımı’nın Kayseri’de final maçının olması. Bu maçta kızlarımızı yalnız bırakmak istemedim” diye konuştu.

Başkan Yarsuvat, panele katılmamasını, başkan yardımcısı Dursun Özbek ve diğer yöneticilerin telkin ettiği yolundaki iddialara ise şu yanıtı verdi:

“Yönetimden kimse bana (panele katılma) demez. Hele Dursun Özbek hiç söylemez. O bana böyle bir telkinde bulunmayacak kadar terbiyeli ve akıllıdır.”

Galatasaray Başkanı Yarsuvat, Fenerbahçe maçında cezalı olan Aziz Yıldırım’la, yine bir araya gelemediklerine vurgu yaparak, “Ne yapalım başkanlık sürem bittikten sonra belki bir araya geliriz” ifadesini kullandı.

Şu anda tek düşüncesinin şampiyonluk olduğunu belirten Duygun Yarsuvat, “Beşiktaş maçından sonra görev sürem doluyor. Umarım şampiyonluğu görerek veda ederim” dedi.

Acil toplantı

Galatasaray Kulübü de Başkan Yarsuvat’ın panele katılmama sebebini şu şekilde açıkladı:

“Panelin düzenleyicisi olan Baro komisyonu üyelerinden birinin şahsi Twitter hesabından göndermiş olduğu, Galatasaray’ı rencide eden ifadeler ve aleni küfür içeren tweetlerin 6 Mayıs sabahı Başkan’a iletilmesi üzerine, Başkan tweetlerin gerçek olup olmadığını teyid için Baro komisyon üyeleri ile aynı gün saat 13:00’de acil bir toplantı düzenlemiştir. Toplantıda tweetlerin gerçek olduğu kabul edilince, Başkan bu tür tweetlerin bizzat panelin konusuna aykırı ve kabul edilemez olduklarını belirterek, panele katılmama kararı almıştır.”

İşte Yarsuvat’ı kızdıran tweetler

- Fransız soysuzlarına, yandaş yağcı duruş meraklılarına, Pontus kırması hırsızlara hep beraber...
- GS benchine bırakılan bu pembe etekli basketbolda ezeli rekabet bitti. Darısı futbola...
- Fransa’ya, küstahlığa en büyük cevap; “Fransız kalan” nesillere Fransız kökenli eğitim kurumlarına hayır (Galatasaray Lisesi kapatılsın hashtagı ile)

Milliyet