''Ben demiştim''

''Ben demiştim''

Fenerbahçe'nin 6. haftadan sonra çıkışa geçeceğini söyleyen Teknik Direktör İsmail Kartal, haklı çıkmanın gurunu yaşıyor.

Ağır eleştiriler aldığı günlerde zaman isteyen ve takımın belirli bir dönem sonrası ritmini yakalayacağını iddia eden sarı-lacivertli ekibin hocası, ilk dokuz haftanın değerlendirmesini yaparken, “Hesaplarımda yanılmadım. Çünkü bu takımımı iyi tanıyorum ve güveniyorum. Puan farkını daha da açacağız” dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, sezon başından bu yana en rahat günlerini geçiriyor. Takımın ritmini yakalaması, ardından liderliğe kurulması deneyimli çalıştırıcıyı adeta kendine getirdi.

Göreve geldiği günlerde yoğun eleştiri alan sarı-lacivertli ekibin hocası, Akhisar Belediye ve Galatasaray mağlubiyetlerinin ardından büyük sıkıntı yaşamıştı. Takımın yavaş yavaş toparlanması ile birlikte Kartal’ın hem kulübedeki hem de tesislerdeki 'vücut dili' oldukça rahatladı. Baskıyı üzerinden atan tecrübeli çalıştırıcı haklı çıkmanın özgüveniyle puan farkını daha da açacaklarına inanıyor.

Sezon başında ısrarla 6. haftadan sonra çıkışa geçeceklerini söyleyen Kartal yakın çevresine “Ben böyle olacağını söylemiştim. Hesaplarımda yanılmadım. Tam da o dönemden sonra kendimizi bulduk, ritmi yakaladık. Çünkü ben takımımı iyi tanıyorum ve güveniyorum. Daha da iyi olacağız” ifadelerini kullandı.

Bursaspor iyi takım

Teknik Direktör İsmail Kartal, FB TV’ye yaptığı açıklamada ise “Bursaspor’un maçlarını izledik, analizlerini yaptık. Çok büyük bir aksilik çıkmazsa kazanacağımızı düşünüyorum. Ancak maç derbi kadar zor geçecek. Bursaspor da iyi bir takım. Son haftalarda onlar da bir çıkış yakaladılar ve iyi oynuyorlar. Ama biz de bugüne kadar nasıl herkese karşı iyi mücadele ettiysek, bu maçta da Bursaspor’un ağırlık olarak nerede etkili olduğunu, nerede zaafları var onları da tespit ettik” dedi.

Bursaspor’un şu an Türkiye’nin en etkili hücum hattına sahip olduğunu kaydeden Kartal, “Orta sahası güçlü. Çabuk oynuyorlar, hızlı oyuncuları var. Onun için kenarlardan, kanatlardan sürekli hücuma destek veriyorlar. Oynamak isteyen bir takım. Oynayarak maçlarını kazanmak istiyorlar. Oyunu çirkinleştirmiyorlar” diye konuştu.

‘Kırılmayacak, gücenmeyecek’

Teknik Direktör İsmail Kartal, “Benim antrenörlük felsefem: Biz 24 kişiysek, 24 oyuncumun da her maça, hepsinin aynı eşit seviyede, performans, atletik, teknik, taktik, psikolojik ve zihinsel olarak her açıdan hepsinin hazır olmasını istiyorum. Her hafta aynı oyuncularla oynayacağım, öyle bir felsefem yok. Ben her an her oyuncumla, her takıma karşı oynayabilmeliyim. Bunu oyuncularıma da anlattım. Bundan kimse kırılmayacak, gücenmeyecek. Sonuçta hepimiz profesyoneliz, hepimiz işimizi en iyi şekilde yapmaya çalışan insanlarız. Onlar da bunu benimsedi ve şu ana kadar hiçbir sıkıntı çıkmadı” dedi.

Milliyet