Belçika'da Türklere bilet satılmamış !

Belçika'da Türklere bilet satılmamış !

UEFA Avrupa Ligi'ndeki Lokeren-Trabzonspor maçında Türklere ambargo konduğu ortaya çıktı, uygulama büyük tartışma yarattı.

Trabzonspor'un Lokeren ile deplasmanda oynadığı UEFA Avrupa Ligi karşılaşmasına skandal bir uygulama damgasını vurdu. Belçika'daki randevu öncesinde, kentin güvenlik birimleri tarafından alınan karar uyarınca Türk asıllı olan kimseye bilet satılmadığı ortaya çıktı.

Statta Türklerin çoğunluğu ele geçirmesine ve olay çıkması riskine karşı tedbir olarak yürürlüğe konulduğu savunulan uygulama çerçevesinde sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına değil, Türk asıllı Belçika vatandaşlarına bile bilet satışının yasaklandığı belirlendi. 

Bu uygulama yüzünden Belçika'da yaşayan ve Lokeren takımının taraftarı olan Türk asıllı futbolseverler bile kendi takımlarının maçını izlemeye gidemedi. Uygulama 'ayrımcılık' tartışmalarına konu olurken, Belçika basınında bu tavrın doğru olup olmadığına yönelik tartışmalar başladı.

Eğer İsrail yapsaydı...!

Öte yandan konu İsrail basınının da gündemine geldi. JSS News "Belçika'da ırk ayrımı" başlığıyla verdiği haberinde, "Eğer bir Lokeren taraftarıysanız ve isminiz Abdul ya da Onur ise bu maç size yasak! Ancak Vanden Bossche ya da Bart Dubois'ler için sorun yok. İşin ironik tarafı Lokeren'de Onur Kaya isimli Türk asıllı bir futbolcu oynuyor ve stada girebiliyor. Eğer bunu İsrail yapmış olsaydı dünya medyasında nasıl yer alacağını hayal etmek bile güç" ifadelerine yer verildi.

Milliyet