Bayern'den İlkay için 30 milyon euro

Bayern'den İlkay için 30 milyon euro
Güncelleme:

İlkay Gündoğan için şimdi de Bayern Münih devreye girdi...

Manchester United'a transfer olacağı haberleri basında sıkça yer alan İlkay Gündoğan için şimdi de Bayern Münih devreye girdi. Bild gazetesi; Bayern'in Dortmund'un yıldızı için 30 milyon Euro'yu gözden çıkardığını iddia etti.

Manchester United'ın gelecek sezon planlaması paralelinde İlkay Gündoğan ve Memphis Depay gibi yıldız oyuncuları transfer listesine aldığı haberleri basında geniş yer bulurken, İlkay konusunda İngiliz ekibinin karşısına zorlu bir rakip çıktı. 
 
Dortmund'dan daha önce Mario Götze ve Robert Lewandowski'yi transfer eden, bir ara Marco Reus'u da alacağı iddia edilen Bayern Münih'in yeni hedefinin İlkay Gündoğan olduğu iddia edildi. Almanya'nın önde gelen gazetelerinden Bild'in haberine göre; Bayern, 24 yaşındaki oyuncu için harekete geçti. Sözleşmesinin bitmesine bir yıl kalan İlkay'ın, Dortmund'un yeni sözleşme teklifini henüz kabul etmemesi, genç yıldızın transfer olmak istediği yönündeki iddialarını güçlenmesine neden olduğu vurgulanırken; Bayern'in bu transferi yaklaşık 30 milyon Euro'ya bitirmeyi planladığı öne sürüldü. 
 
Bayern'in, İlkay'ı önümüzdeki yıllar için orta sahasına monte etmeyi planladığı ve Amerika Birleşik Devletleri'ne gideceği yönünde haberler çıkan 30 yaşındaki Bastian Schweinsteiger'le, 2016 yazında sözleşmesi bitecek olan 33 yaşındaki Xabi Alonso'nun alternatifi olarak gördüğü vurgulandı.  İlkay'ın transfer haberinin ise, Bayern Münih'in Borussia Dortmund ile yapacağı Almanya Kupası yarı final maçının hemen öncesinde çıkması ise dikkat çekti.
 
Haberde ayrıca İlkay'ı isteyen kulüplerin sadece Manchester United ve Bayern Münih'le sınırlı kalmadığı; Türk asıllı Alman oyuncunun Barcelona, Real Madrid, Arsenal ve Atletico Madrid'in de transfer listesinde olduğu öne sürüldü. Bayern'in eski başkanı Franz Beckenbauer'de dün yaptığı açıklamada, sezon sonunda Borussia Dortmund'dan ayrılacak teknik direktör Jurgen Klopp'un ileride bir gün Bayern Münih'in başına geçebileceğini öne sürmüştü.
 
Ntv Spor