Bayer Leverkusen'den transfer dersi

Bayer Leverkusen'den transfer dersi
Güncelleme:

Alman Ligi ekiplerinden Bayer Leverkusen transfer konusunda bir kez daha ders verdi.

10 milyon Euro'ya aldığı Son'u 31 milyon Euro'ya satan Alman ekibi Bayer Leverkusen, bu oyuncunun yerini 10 milyon Euro'ya Dortmund'lu Kampl'la doldurdu.

Alman Ligi ekiplerinden Bayer Leverkusen transfer konusunda bir kez daha ders verdi. Milli futbolcularımız Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak'ın formasını giydiği kırmızı-siyahlılar, 2013'te Hamburg'tan 10 milyon Euro'ya aldığı Güney Koreli kanat oyuncusu Son Heung-min'i 31 milyon Euro'ya İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Tottenham'a sattı.
 
Leverkusen, Son'u satar satmaz bu oyuncunun boşluğunu doldurmayı da bildi. Alman ekibi, Borussia Dortmund'tan Kevin Kampl'ı 10 milyon Euro'ya aldı. Böylece transfer alış-satış farkıyla Bayer Leverkusen kasasına 21 milyon Euro kodu.
 
Son, yeni kulübü Tottenham ile beş yıllık sözleşme imzaladı. Ocak 2015'te Avusturya'nın Salzburg takımından 12 milyon Euro'ya transfer edilip, 14 maçta forma giyen 24 yaşındaki Kampl ise Leverkusen ile beş yıllık sözleşmeye imza attı. Leverkusen forvet hattını güçlendirmek için de Salzburg'un 29 yaşındaki İspanyol golcüsü Jonathan Soriano'yu renklerine bağlamaya çalışıyor.
 
Ntvspor