''Başkanı gaza getirip Hamza'yı kovdular''

''Başkanı gaza getirip Hamza'yı kovdular''

Galatasaray'da az zamanda çok işler başaran Duygun Yarsuvat, halefi Dursun Özbek'i eleştirdi.

Yarsuvat: "G.Saray'ın çökmesinin asıl nedeni Hamzaoğlu'nun gidişi ile başlar... Aslında başkan değil, onu dolduranlar bu kararı verdirdi."

Yarsuvat, Yetkin Etkin'e çok özel açıklamalar yaptı: "G.Saray'ın çökmesinin asıl nedeni; Hamza Hamzaoğlu'nun gidişi ile başlamıştır. Yönetim 'Ben bilirim, sen değil' mesajını vermek için bunu yaptı. Aslında bu sözü söyleyen başkan değil, yanındaki onu dolduranlar vermiştir. Milli Takım arasında tam biz maça çıkacağız saat 18.00 gibi Florya'dan Hamza'yı çağırdılar. 'Yarın sabah gelsem olur mu?' demiş. 'Hayır hemen gel' diye diretmişler. O da hemen gelmiş.

ANİ ALINMIŞ YANLIŞ BİR KARARDIR

Yaptığı bir Umut Bulut açıklamasından kaynaklı. 'Neden böyle bir şey söyledin?' diye sormuşlar. 'Ben bir şey söylemedim. Benim tavrım böyle' demiş. O zaman yönetim de 'Bizim tavrımızda şöyle seni kovduk!' deyip, göndermişler. Hiç ağzını açmadan alacaklarını bile almadan çıkıp gitmiş. Hâlâ alacağı var. Buna karşılık yerine gelen Mustafa Denizli'nin parası peşin ödendi. Hamza'nın alacağı 200 bin dolar ödenmedi. Ondan sonra da Riekerink macerası başladı.

TAKIMDA EKSİK OLAN ABDURRAHİM

Abdurrahim Albayrak, kulübü çok sever. Uğruna her şeyini verir. Doğuştan bir kabiliyeti var. İlişkileri çok samimi olduğu için oyuncuların hepsi 'Baba' derdi ona... Onların tüm sorunları ile ilgilenir. Su kesilse, mektup bile geç gelse, hemen çözerdi. Oyuncular bunu çok iyi bildiği için, verdiği sözü tuttuğu için büyük güven oluşturdu. Şimdi eksik olan o insanlara yaklaşmayı bilmiyorlar. Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak büyük yük aldılar. Başkanlığı herkes ister ama bu konuda Abdurrahim yapar mı yapamaz mı çok emin değilim." 

ZART-ZURTLA DİSİPLİN OLMAZ

Eski başkan Duygun Yarsuvat, yeni hoca Tudor'un gelişini eleştirdi, hocaya yol gösterdi: "Tudor'un gelişi G.Saray kültürü için ters! Bu olay komşunun kızını ayartmak gibi bir şey. Antrenörleri getiren de götüren de futbolcudur. İstediği adamı getirir istediğini götürür. Bunlar genç insanlar olduğu için biraz da fazla para kazandıkları için bazen şirazeleri kayabilir. Ama bu sorunlar asarak, keserek, zart-zurt diyerek düzeltilmez. Abdurrahim Albayrak sevgiyle başarıyordu."

GALATASARAY'A ELİTLER GİREBİLİR

"Ben iki dönem divan başkanlığı yaptım. UEFA Kupası'nı kazandık. Biz Galatasaraylılar herkesi kulübe almayız. Belli bir kontenjan vardır. Bu kontenjanın sebebi daha elit bir hale getirmektir. G.Saraylılık bir kültürdür. Cüzdanı dolu başkanlık dönemini kırdık."

TRİBÜNE OYNAMAK İÇİN RIEKERINK'I YOLLADILAR

"Riekerink'in gidişi ile alakalı şunu söylemeliyim. Tribünlere oynamak için gönderildi. Bu çok büyük bir hatadır. Çünkü yönetim taraftarlara olduğu kadar, onu seçen üyelere karşı da sorumludur. Zaten şampiyonluk yarışından kopulmuşken hiçbir şey değişmezdi.

Yetkin Etkin / Akşam