''Başbakan halk adamıdır''

''Başbakan halk adamıdır''

"Sayın Başbakan'a ulaşamayan varsa bana söylesin" diyen Hacıosmanoğlu'na TFF Başkanı Demirören'den anlamlı yanıt geldi.

Mali Genel Kurul’da Trabzonspor Başkanı’nın, “Sayın Başbakanımızın yanında dolaşan simsarlar kendisinin adını kullanarak, ‘Beyefendi şöyle istiyor’ diyorlar. Ben bizzat sordum, ‘Bu işlerin içinde yokum’ dedi” çıkışına yanıtı gecikmeyen Yıldırım Demirören, “Sayın Başbakanımız halk adamıdır. Sokaktaki simitçi de, garson da, sıradan bir vatandaş da kendisine ulaşabilir. Başbakanımızın köprüye ihtiyacı yoktur” ifadelerini kullandı.

Ankara’da dün gerçekleştirilen Türkiye Futbol Federasyonu olağan mali genel kuruluna “Beyefendi” polemiği damgasını vurdu. 205 delegenin katılımıyla açılan genel kurulda gündemdeki 19 madde bir saat içinde görüşülürken, dilek ve temenniler bölümünde söz alan Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun,  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı kastederek, “Beyefendinin adını kullanan bazı simsarlar var. Eğer Sayın Başbakan’a ulaşamayan varsa bana söylesin, ben dileklerini kendisine iletirim” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN UYARDI

Salonda bir anda gerginliğe yol açan ve divan başkanı Mesut Hoşcan’ın, “Lütfen cevap hakkı doğuracak ifadeler kullanmayalım” şeklindeki uyarısına karşın sert ifadelerini sürdüren Hacıosmanoğlu, “Buradan baktığınız zaman Türk futbolunda herşey süt liman. Bir yıl önce bu kürseden bu düzenin değişmesi gerektiğini söyledim. Değişen bir şey yok. Adaletsizlik aynen devam ediyor. Bunu değiştirmenin zamanı geldi. Adil ve adaletli bir yönetim gerek. Bugün böyle bir federasyon yok. Kim suç işledi ise cezasını çekmeli. Sayın Başbakanımızın yanında dolaşan simsarlar kendisinin adını kullanarak, ‘Beyefendi şöyle istiyor’ diyorlar. Ben bir süre önce bizzat sordum. ‘Ben bu işlerin içinde yokum’ dedi. Başkan vekili sayın Servet Yardımcı bizi Başbakan’a şikayet ediyor. Acaba Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli’yi de şikayet ettiler mi? Başkan vekili tarafsız olmalıdır. Burada Trabzonspor’un emeği çalınmıştır. Türk futbolunu kirletenleri koruyorsunuz. Namusum ve şerefim üzerine söylüyorum, Trabzonspor’un şike yaptığı tespit edilsin bizzat ben federasyona giderek gereğinin yapılmasını isteyeceğim” dedi.

"HERKES ADAY OLABİLİR"

Hacıosmanoğlu’na yanıt ise kapanış konuşması için kürsüye çıkan Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören’den geldi. Demirören, kendi federasyonlarının Anadolu kulüplerinin tamamını temsil ettiğini belirtirken, “Biz bir aileyiz. İçimizden birinin canı yanarsa bizim de canımız acır. Sayın Başbakanımız halk adamıdır. Sokaktaki simitçi de, garson da, sıradan bir vatandaş da kendisine ulaşabilir. Başbakanımızın köprüye ihtiyacı yoktur” karşılığını verdi.

Demirören gelecek yıl seçim yapılacağını da hatırlatarak, “Demirören federasyonundan memnunsanız desteklerseniz. Türkiye kadar demokratik bir ülke yok, herkes aday olabilir. Bizler Anadolu çocukları olarak her takımın arkasında olacağız. Kurullarımızda Anadolu kulüplerinden arkadaşlarımız var. Futbol, Anadolu ve büyük kulüpler diye ayrılmaz. Hepimiz Türk futbolu için mücadele etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Milliyet