Başarının şifresi: Savunma !

Başarının şifresi: Savunma !

Fenerbahçe’de yeni kurulan kadro yapısında savunma hattı adeta göz kamaştırıyor.

Simon Kjaer, Martin Skrtel, Neustadter ve Mehmet Topal, teknik heyetin en önemli başarı formülü olarak planlarda yer alıyor

Fenerbahçe’de sezonun Monaco galibiyetiyle açılması moralleri artırdı. Yeni takım ve yeni sistem camiadan tam not aldı. Ancak herkesin ortak düşüncesi savunma konusunda ortaya çıktı. Tamamen silbaştan oluşturulan defans hattının henüz ilk maçlarını oynamalarına rağmen hem uyum hem de başarılı olmaları büyük takdir topladı.
 
Simon Kjaer’in önderliğinde oluşan defansta, Martin Skrtel’in tecrübesi ve Roman Neustadter’in sakinliği beğeni kazandı. Vitor Pereira da sezon öncesi planlamasında takımının en önemli kozu olarak savunma hattını öne çıkardı. Defanstan yana kafası çok rahat olan Pereira, takımın arka tarafına çok güveniyor.
 
Portekizli çalıştırıcının güvenini kazanan en önemli nokta oyuncularının profesyonelliği ve istikrarları. Almanya’da 6 yıl boyunca Monchengladbach ve Schalke 04 ile 30 maç sınırının altına düşmeyen Neustadter, Skrtel’in Liverpool’da 8 yıl boyunca adeta fenomen haline gelmesi ve Simon Kjaer’in her geçen gün Avrupa’da popülerleşmesi güven aşılıyor.
 
Ekstra olarak 4. savunmacı olarak düşünülen Mehmet Topal’ın da kalitesinin tartışılmaz olması Pereira’yı rahatlatıyor. Savunmadaki isimlerin tamamının kaptanlık görevini yapan lider kişilikli oyuncular olması da bir diğer ayrıntı. 

Milliyet