Başakşehir'e futbol anıtı

Başakşehir'e futbol anıtı

Başakşehir Stadı bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak..

Türkiye’nin en modern statları arasında yer alan Başakşehir Stadı bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak. 21.30’daki törenin ardından Başbakan Erdoğan ile birlikte ünlüler de sahaya çıkacak.

Başakşehirspor’a ev sahipliği yapacak olan Başakşehir Stadı bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak.

Stadın hemen yanında verilecek olan 40 bin kişilik iftara da katılacak olan Erdoğan, 21.30’da ünlülerle birlikte sahaya çıkacak, futbolda da hünerlerini gösterecek. Gösteri maçında, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Acun Ilıcalı, Yılmaz Erdoğan, Mehmet Özdilek ve Rıdvan Dilmen gibi isimler de forma giyecek.

İstanbul’un yeni modern spor tesislerinden biri olacak stat, 17 bin 319 kişi kapasiteye sahip. 34 yatak odalı kamp tesisinin yanı sıra 3 adet nizami antrenman sahası yer alan stat kompleksi içinde ayrıca 350 araçlık kapalı ve bin 300 araçlık açık otopark bulunuyor. 31 adet sosyal ticaret alanına sahip Başakşehir Stadı, kamp ve antrenman tesisleriyle bir arada planlanmış stadyum olma özelliğini taşıyacak. Statta ayrıca 3 adet UEFA-FIFA-TFF delege, 4 sporcu soyunma, 2 hakem  soyunma odaları ile sporcu sağlık merkezi bulunuyor. Her tribün için acil sağlık  odalarının yanı sıra simultane çeviri yapılabilen 170 kişi kapasiteli basın  merkezi de statta hizmet verecek.

16 ayda yapımı tamamlanan stadın 134 milyon 900 bin liraya mal olduğu öğrenildi.

BİR BAKIŞTA BAŞAKŞEHİR STADI

- 17 bin 319 kapasiteli
- 30 adet loca
- 1650 araçlık otopark
- 2 adet 300 kişilik protokol tribünü
- 314 kişilik basın tribünü
- 6 adet revir
- 8 adet mescit
- 3 adet TV stüdyosu
- 13 adet asansör
- 170 kişilik basın toplantısı odası