Barış için ''1915 metre'' kulaç attılar

Barış için ''1915 metre'' kulaç attılar

Gelibolu Yarımadası'ndaki Çanakkale Savaşları'nın 100. yılı anısına düzenlenen yüzme etkinliğine yurt içi ve yurt dışından 750 sporcu katıldı

Anzak Koyu açıklarından 1915 metre yüzerek kıyıya gelen sporculara günün anısına birer madalya verildi (Fotoğraflı - Görüntülü) ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale Savaşları'nın 100. yılı dolayısıyla Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından Gelibolu Yarımadası'ndaki Anzak Koyu'nda düzenlenen etkinlikte, yerli ve yabancı 750 sporcu barışa dikkati çekmek amacıyla muharebelerin yaşandığı seneye ithafen "1915 metre" yüzdü.

"Gelibolu 1915" başlıklı yüzme etkinliğinin katılımcıları, TMOK'un kayıt masalarından işlemlerini yaptırdıktan sonra Eceabat ilçesinde bekletilen otobüslere binip Kabatepe Limanı'na gitti. GESTAŞ AŞ'ye ait "Avşa Adası" adlı feribota binen sporcular, Sahil Güvenlik Komutanlığının hava ve deniz unsurları ile deniz polisi eşliğinde Anzak Koyu'na ulaştı.

Gemide, Çanakkale Savaşları'nda şehit düşen Osmanlı askerleri ve yaşamını yitiren işgal güçlerine mensup kişiler anısına saygı duruşunda bulunan katılımcılar, dünyada ve Türkiye'de yaşanan terör olaylarını protesto etmek amacıyla "Savaşa hayır" yazılı pankart açtı. Sporcular daha sonra denize çelenk bırakıp suya atladı.

Kıyıya 1915 metre uzaklıktan yüzen 750 sporcu, rüzgarlı havaya rağmen etkinliği tamamladı ve madalyalarını aldı.

TMOK Başkan Yardımcısı Nihat Usta, AA muhabirine, bölgede 1915 yılından bu yana böyle bir sportif etkinlik yapılmadığını söyledi.

Çok anlamlı bir organizasyonu tamamladıklarını belirten Usta, "Herkes burada barışa yüzdü. Dünya ülkelerinden sporcular burada bir aksilik olmadan kıyıya ulaştı. Bunun coşkusunu yaşıyoruz. 100 yıl önceki gibi topla tüfekle değil, sporcularımızı kollarımızı açarak, bağrımıza basarak karşıladık" diye konuştu.