Aziz Yıldırım'dan kolej müjdesi

Aziz Yıldırım'dan kolej müjdesi

Fenerbahçe Kulübü uzun yıllardır almaya çalıştığı Kenan Evren Lisesi'nin arazisinde mutlu sona ulaştı.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, "Hedef 1 Milyon Üye" projesindeki amaçlarının, kulübe ekonomik kazanç sağlayıp, çoğulcu demokrasiyle idare etmek olduğunu söyledi.

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'ndeki toplantıda divan kurulu üyesi Ali Ergun Vatan'ın, projeyle ilgili bir önerisinin ardından söz alan başkan Yıldırım, kulübün eski üyelerinin sahip olduğu hakları bir kenara bırakıp yeni bir sisteme geçemeyeceklerini vurguladı.

Divan kurulu üyesi Vatan, projede uygulanan yöntemin değiştirilmesi gerektiğini savunarak, "Senelerdir söylüyorum, gelin 10 bin lira olan giriş aidatını 500 liraya indirelim, 1 milyon üye kaydettiğimiz zaman 500 milyon lira gelir demektir. En seri şekilde yapılacak olağanüstü genel kurulda tüzüğün ilgili maddelerini düzenleyelim" şeklinde önerisi üzerine konuşan Yıldırım, şunları söyledi: "Eski üyelerin kazandıkları bazı haklar var. Yıllarca bu kulübe üye olmak için kendi kaynaklarından bir şeyler aktarıp, maddi kaynaklarını getirip üye olanlar var. Onları elimizin tersiyle itip, 'Sizin zamanınız bitti, yeni sisteme geçiyoruz' diyemeyiz. Buradaki amaç, Fenerbahçe Spor Kulübü'ne ekonomik kazanç sağlamak, maddi sıkıntılara taraftarını, üyelerini, sevenlerini ortak etmektir, çoğulcu demokrasiyle burayı idare etmektir. Bir günde 1 milyon üye ile seçim yapamazsınız. Her şeyin kademesi var. Bu kademeleri bir günde atlamaya kalkarsanız, tepe taklak gidersiniz, bugünü de bulamazsınız. Öyle kolay değil."

KOLEJ MÜJDESİ

Bu arada diğer konularda da açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Başkanı, "Kolejle ilgili arsayı aldık. Ödemeyi 15 gün içinde yapmamız için yazı geldi. Önümüzdeki hafta 17 milyon TL'yi ödemeye başlıyoruz" dedi.
 
- "O yılların incelenmesinin artık yapılmaması gerekiyor"

Aziz Yıldırım, devletin kendilerine verdiği sözün ardından, Maliye Bakanlığı'nın 2008-2010 yıllarıyla ilgili incelemeyi yapmaması gerektiğini savundu.

Fenerbahçe Kulübü'nün 2004 yılından bu yana her yıl maliye tarafından denetlendiğini kaydeden başkan Yıldırım, şöyle konuştu: "2008 ile 2010 arasında da kulübümüz yine denetlenmiş, bu yıllarda devletimiz 'belli bir bedel öderseniz bu yılları denetlemeyeceğim' diye bir kanun çıkarmıştır. Bu çıkardığı kanuna biz de uymuşuzdur. O günün gereği olan bedeli yatırmışızdır, ama yine o yıllar şu anda kulübümüzde maliyeciler tarafından incelenmektedir. Ben devlete güveniyorum, devlet vermiş olduğu sözü yerine getirir diye buradan söylüyorum. O yılların incelenmesinin artık yapılmaması gerektiğini buradan belirtiyorum." Yıldırım, konuyla ilgili bir üyenin çıkışı üzerine, "Devlet yapıyor, devlete güveniyoruz" cevabını verdi.

"Öyle inanıyorum ki bu sene de şampiyon olacağız"

Aziz Yıldırım, sarı-lacivertli futbol takımının bu sezon da Spor Toto Süper Lig'de şampiyon olacağını savundu.

Takım için yeni bir dönemin başladığını kaydeden Yıldırım, "Futbolcularımıza güvenin, bugün önemli bir maç var. Yeni dönem bugünden itibaren başlıyor. Biz onlara güveniyoruz. Öyle inanıyorum ki bu sene de şampiyon olacağız. Onun için rahat olun bu konuda. Biz onlara güveniyoruz" ifadelerini kullandı.

Uluslararası Fenerbahçe Üniversitesi

Kulüp asbaşkanı Turhan Şahin, uluslararası bir üniversitenin kurulması için çok değerli bir araziyi bedelsiz olarak kulübe kazandıracaklarını açıkladı.

Bir sonraki divan kurulu toplantısında müjdeli bir haber vereceklerini belirten Şahin, şu ifadeleri kullandı.

"Biz Fenerbahçe camiası, cumhuriyet değerlerine, Atatürk ilke ve inkılaplarına çok bağlı bir topluluğuz. Bu nedenledir ki, Sayın Başkanımızın önderliğinde eğitim konusunda çok ciddi düşüncelerimiz, projelerimiz var. Gayrimenkullerin artması konusunda ve başkanımızın da ısrarla Fenerbahçe'nin tapulu malları olması düşüncesinden hareket ederek bir proje üzerinde çalışıyoruz. İnşallah içinde ben de bir fiil varım. Önümüzdeki divan kurulunda büyük bir müjde vereceğiz. Uluslararası bir üniversitenin kurulması için çok değerli bir araziyi Fenerbahçemize bilabedel kazandıracağız." Bu arada divan kurulu toplantısına az sayıda katılım olurken, salona konulan yaklaşık 500 sandalye dolmadı. Toplantı, başkan Yıldırım'ın konuşmasının ardından sona erdi.