Aziz Yıldırım'dan Caner Erkin'e şok

Aziz Yıldırım'dan Caner Erkin'e şok

Süper Lig'de şampiyonluk yarışını sürdüren Fenerbahçe'de Caner Erkin krizi devam ediyor...

Galatasaray derbisi öncesi Vitor Pereira ile tartışıtığı için kadroya alınmayan Caner Erkin, bu olay sonrasında kadro dışı bırakılmıştı. Milli futbolcunun kadro dışı kalmasının arkasındaki tek sebebin Pereira ile yaşadığı tartışma olmadığı öğrenildi.

Galatasaray ile oynanan derbi maçından önce kadro dışı bırakılan milli futbolcu ile ilgili gerçekler ortaya çıkmaya başladı. Caner Erkin'in Galatasaray maçından önce kendisini ilk 11'de görmemesinin ardından Pereira'ya tepki gösterdiği ve ardından da kadro dışı bırakıldığı aktarılmıştı. Ancak durumun sadece bundan ibaret olmadığı ortaya çıktı.

Caner Erkin için İtalyan basınında çıkan 'Inter için sağlık kontrolünden geçti' haberleri gerçeğin ortaya çıkmasına neden oldu. Fenerbahçe yönetiminin Caner Erkin ile ilgili olarak sözleşme görüşmelerine başlayacağı ancak milli futbolcunun sarı lacivertlilerden önce Inter ile görüştüğü ve bunun yönetim tarafından öğrenildikten sonra görüşmelerin durdurulduğu belirtildi.

Aziz Yıldırım haberdar oldu takımdan kesildi

Caner Erkin ve Fenerbahçe yönetimi arasındaki görüşmelerin tıkanması Ocak transfer dönemine dayanıyor. Aziz Yıldırım, Inter ile o dönemlerde görüşmeye başlayan futbolcu için 'sezon sonunu bekle' dediği ancak oyuncunun İtalyan kulübü ile temaslarına devam ettiği ifade edildi. Konuyla alakalı ciddi bilgiler alan Yıldırım'ın Şubat ayı itibariyle de teknik heyet ile bir görüşme yaptığı ve bu görüşmede Caner ilgili Pereira'dan şikayetler duyduğu aktarıldı.

Bu görüşmeden sonra ise Caner Erkin ilk 11'den kesilmeye başladı. Süper Lig'de en son 90 dakikasına 29 Şubat'ta ki Beşiktaş maçında çıkan başarılı sol bek, 9 Nisan'a kadar hiçbir lig maçında forma giymedi. 9 Nisan'da oynadığı Torku Konyaspor maçında 8 dakika forma giyen Caner, 13 Nisan'daki Galatasaray derbisinde de ilk 11'e alınmayınca tepki gösterdi.

Olayın ardından konunun tatlıya bağlanacağını düşünenler ise yanıldı. Yıldız futbolcunun özür dilemesi karşılık bulmazken Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'den önce Inter ile görüştüğü için ve disiplinsiz tavırlar sergilediği için Caner'in kadroya tekrar dahil edilmesini onaylamadı.

Yeni Şafak