Aziz Yıldırım’a şike kumpası !

Aziz Yıldırım’a şike kumpası !

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a kurulan şike komplosu mercek altına alınıyor...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın geçen yıldan bu yana yürüttüğü ‘şike’ soruşturmasında, Fenerbahçe’ye kurulan kumpasla ilgili önemli bilgilere ulaşıldığı iddia edildi. Çok sayıda önemli ismin ifadesine başvurulacağı kaydedildi.

Aziz Yıldırım dava sürecinde sık sık ‘kumpas’ vurgusu yapmıştı

Türkiye, 3 Temmuz 2011’de yeni bir güne uyandı. 2007’den bu yana Ergenekon, Balyoz ve benzeri davalara, ‘son dakika’ haberleriyle ‘Şike operasyonu’ da eklendi. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü aralarında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın da olduğu 93 kişiyi gözaltına aldı, 31 isim tutuklandı. Tutuklananlar arasında Yıldırım da vardı. Davanın ilk savcısı Zekeriya Öz’dü, sonrasında Mehmet Berk devraldı. Operasyonu da dönemin İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mutlu Ekizoğlu ve Organize Şube’nin başındaki isim Nazmi Ardıç yönetti. 2 Temmuz 2012’de mahkeme Aziz Yıldırım’a 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. 17 Ocak 2014 tarihinde ise Yargıtay 5. Dairesi kararı onadı.

YILDIRIM, ‘BU DAVA KUMPAS’ DEMİŞTİ

4 Mart 2014’te Aziz Yıldırım’ın itirazı üzerine Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Fenerbahçe’nin ‘şike dosyası’nı yeniden inceleme kararı aldı. Yenilenen Şike Davası’nın son duruşması 10 Ekim 2015 tarihinde İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme, Aziz Yıldırım ve 35 sanığın beraatlerine karar verdi. Yıldırım gözaltına alındığı günden bu yana davanın ‘kumpas ve siyasi bir dava’ olduğunu her yerde söyledi. Şimdi, Fenerbahçe’ye kurulan ‘kumpas’ İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul Organize Şube tarafından mercek altına alındı.

Yıldırım ‘İBDA-C üyesi’ olarak böyle dinlendi
10-097.jpg

İBDA-C VE DEVRİMCİ KARARGAH…

SÖZCÜ’ye ulaşan bilgilere göre, beraat kararının verildiği 10 Ekim 2015’ten yaklaşık 20 gün sonra kasım ayında İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü soruşturmayı yürütmeye başladı. Soruşturmanın savcısı da İstanbul Başsavcı Vekili Fuzuli Aydoğdu. Peki savcılık ve Emniyet hangi konuların üzerinde yoğunlaştı. SÖZCÜ’ye bilgi veren kaynaklar, Yıldırım’ın İBDA-C üyesiymiş gibi neden dinlendiğini, eski polis şefi Hanefi Avcı’nın da dahil edildiği Devrimci Karargah davasına nasıl eklendiğini masaya yatırdı. Fenerbahçe Kulübü Başkanı’nın operasyondan 1 yıl önce gözaltına alınacağını bilen ve internet sitesinde yazan Rauf Atilla Polat’ın da ilişkilerinin araştırıldığı öğrenildi. Bazı önemli isimlerin de ifadesine başvurulacağı belirtildi.
Şike soruşturmasındaki en önemli belgelerden biri de Aziz Yıldırım’ın, 3 Temmuz 2011’de görev alan hakim, savcı ve polislerden şikayetçi olduğu dilekçe. Yıldırım’ın avukatları, 12 Aralık 2014 tarihinde, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sundukları 179 sayfalık dilekçede, 17-25 Aralık operasyonlarından sonra devlet içindeki paralel yapılanmanın ortaya çıktığını savundu. Yıldırım’a göre ‘şike kumpasını’ kuranlar illegal bir yapı oluşturdu ve yapı şöyle faaliyet gösterdi: “Bu illegal yapının üyeleri; örgüt kurucularının ve örgüt yöneticilerinin kendilerine verdikleri illegal vazifeleri, yasalarla kendilerine verilmiş görev ve yetki alanları için (sözde) hukuka uygunluk görünümü kisvesi altında yerine getirmektedir. Görünüşte, vazifesini yapan illegal örgüt üyesi bu polis, hakim ve savcılar, vazife kamuflajı ile illegal yapının kendilerine vermiş olduğu illegal emirleri yerine getirmektedir.”

Yıldırım, İBDA-C örgütü üzerinden dinlemeye alınmıştı

Aziz Yıldırım’ın şikayetçi olduğu ‘yapı’, Fenerbahçe Kulübü Başkanı’nı 14 Şubat 2008 tarihinde radikal dinci terör örgütü İBDA-C üyesi olarak dinlemişti. HSYK Başmüfettişi Ali Rıza Karakan tarafından yürütülen ‘telekulak’ soruşturması kapsamında dinleme kararını veren mahkemenin arşivinden, işadamlarından gazetecilere, bürok- ratlardan siyasilere kadar binlerce isim çıkmıştı. Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı tarafından, önleyici dinleme adı altında mahkeme kararı ile yapılan dinlemeler, Mart 2006’da Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı’na atanan ve cemaate yakın olduğu iddia edilen Ramazan Akyürek’in görev yaptığı süreleri kapsıyordu. İşte o binlerce kişilik listede Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım da vardı! Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği karar ile Aziz Yıldırım, İBDA-C terör örgütü kapsamında dinlendi ve takip edildi. Dinleme tarihi 14 Şubat 2008. Yani ortada şike soruşturması yok ve Başkan Aziz Yıldırım, koruması Hüseyin Doğrul üzerinden takibe alınıyor.

AMK Gazetesi