Aziz Yıldırım ABD’de manşet olur !

Aziz Yıldırım ABD’de manşet olur !

Fenerbahçe ile Yandex arasında yapılan işbirliği büyük ses getirdi.

10 günde 400 bin kullanıcı FB Yandex'e geçiş yaptı. Yandex Türkiye Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, Habertürk'e verdiği röportajda projeyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte Yalçındağ'ın sözleri... 
 
Yandex Türkiye Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, "FB Yandex 10 günde 400 bin kullanıcıya ulaştı. Herkes, 'Türkiye'de ne oluyor?' diye şaşkınlıkla izliyor. Fenerbahçe ile yaptığımız kampanya sonucunda dengeler değişecek. Aziz Yıldırım yakında ABD'de manşet olur"dedi. 
  
'Hedef artık 2.5 milyon kullanıcı'

"10 günde 400 bin kullanıcının Fb Yandex'e geçmesi inanılmaz bir rakam. İlgi çağ gibi büyüyor. Her gün ortalama 30 bin kişi bu uygulamayı yüklüyor. 18 Eylül'den sonra mobil uygulamalara da geçeceğiz. Artık hedef 1 milyon kullanıcıdan 2.5 milyon kullanıcıya çıkartıldı. Aziz Yıldırım'la Atromitos maçını izledik. Başkan her gördüğü kişiye, 'FB Yandex kullanıyor musun? Kaç defa arama yapıyorsun?' diye soruyor. 1 milyon kişi günde 25 arama yapıp bunu 1 yıl sürdürürse Fenerbahçe 36 ila 40 milyon Dolar arasında bir gelir elde edecek. Aziz bey rakamın 2 milyona çıkması halinde kazancın 70 ila 100 milyon Dolar arasında olacağına inanıyor."

'Yandex şu anda 2 numara'

"Yandex şu anda dünyada 2 numara. Arama motoru dediğimizde bir de 1 numara var. Fenerbahçe ile yaptığımız bu kampanya sonunda çok büyük dengeler değişecek. Avrupa'daki büromuz, bu işin kurucusu, yönetim kurulu; herkes gözlerini büyütmüş,'Türkiye'de neler oluyor?' diyor. Çok yakın zamanda Aziz Yıldırım'ı ABD'nin prestijli gazetelerinden The Wall Street Journal'ın manşetinde 'İşte bunlar yaptılar' diye görebiliriz."

'Başkan transfer listesi yapıyor'

"Bu projeyi başkana anlattığımda, 'Bu çok zekice iş' dedi. Bunu Galatasaray ve Beşiktaş'a da anlattık fakat bize inanan Aziz Yıldırım oldu ve başarı geldi. Bu ekonomik model Fenerbahçe'ye ciddi avantaj sağlayacak. Aziz bey 'Taraftarın istediği futbolcular kim olabilir?' diye liste yaptı, görüşmeleri başlattı. FB Yandex çok büyük bir proje. Bu dünyada ilk kez oluyor. Ekimden sonra dünya lansmanı da yapacağız."

HT Gazete