Aytaç Kara, kupa kazanmak istiyor

Aytaç Kara, kupa kazanmak istiyor

Aytaç Kara, Eskişehirspor'dayken bir kupa kaldırmanın çok büyük bir başarı olacağını ve bu forma altında bir kupa kazanmak istediğini söyledi.

Eskişehirsporlu futbolcu Aytaç Kara, Eskişehirspor'dayken bir kupa kaldırmanın çok büyük bir başarı olacağını ve bu forma altında bir kupa kazanmak istediğini söyledi.

Kara, kulübün aylık resmi dergisi "Eskişehirspor"a yaptığı açıklamada, futbola İzmir'in Altay Kulübü'nde başladığını belirterek, daha 17 yaşındayken bu kulüpte profesyonel futbol yaşantısına başladığını kaydetti.

Altay'da oynarken Trabzonspor ile anlaştığını ifade eden Kara, şöyle konuştu:

"İmzaya gideceğimiz gün, kulübüm ile Trabzonspor arasında bir anlaşmazlık çıktı ve transferim son anda iptal oldu. Daha sonra Eskişehirspor ile sözleşme imzaladım. Önceki teknik direktörümüz Ersun Yanal sayesinde kendimi geliştirdim. Şimdiki hocamız Ertuğrul Sağlam, genç futbolculara güveniyor ve güvendiği gençlerin arkasında duruyor. Biz de onun verdiği görevi yerine getirdik. A Milli Futbol Takımı'na kadar yükseldik. Milli Takım oyunucusu olmak gurur verici. Burak Yılmaz, Arda Turan gibi oyuncularla zaman geçirip, onlardan bir şeyler kapmak çok önemli."

"İyi duruma geldiğimi göstereceğim"

Genç futbolcu, takımının geçen sezon yaptığı Gaziantepspor maçında sakatlandığını hatırlatarak, sakatlık sürecinde büyük sıkıntılar yaşadığını vurguladı.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in, Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan'ın ve Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'ın, sakatlığının ardından iyileşme sürecinde desteklerinin büyük olduğunu anlatan Kara, şunları belirtti:

"İyi duruma geldiğimi kısa zaman içerisinde göstereceğim. Allah'ım inşallah bana böyle bir sakatlığı bir daha göstermesin. Eskişehirspor'dayken bir kupa kaldırmak çok büyük bir başarı olur. Eskişehirspor formasıyla bir kupa kazanmak istiyorum. Gelecekte İngiltere'deki ya da İtalya'daki bir takımda forma giymeyi hedefliyorum."