''Aykut hocanın canı sağolsun...''

''Aykut hocanın canı sağolsun...''

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Beşiktaş maçı öncesinde çarpıcı açıklamalar yaptı.

İdman sonrası gazetecilerle sohbet eden Kartal'ın açıklamaları şöyle;

"Sinirimden dolayı gözlerim doldu"

"Hırsımdan inancımdan sinirimden dolayı gözlerim doldu. Ben bugün Fenerbahçeli olmadım. Fenerbahçe’nin en kötü günlerinde, 3 Temmuz sürecinde ve güzel günlerinde yer aldım. Bu takım ligin şampiyonu. Bir grup tarafından bu oyuncuların protesto edilmesi, başka bir hocanın isminin tezahürat edilmesi, bu tarz şeyler antrenörü üzecek şeyler. Ben burayı sahiplenmişim, ben Fenerbahçeliyim.

Dışarıdan gelen bir antrenör olsa bunları kafasına takmayabilir. Arada bir fark var ben neredeyse hayatımı verdim. Yaşananlar var... 3 temmuz süreci, şampiyonluklar. Bu yaşananlarda belki arka plandaydım ama kalbinde olan bendim ve ben her zaman vardım.

Mağlubiyeti kabul etmeyen hırslı bir insanım. Fenerbahçe’nin içinden çıkan bir insan olarak sinirlendim, gözlerim doldu. Bazen üzülürsünüz bazen şampiyon olursanız da ağlarsınız. Hepimiz insanız, rol yapan politik bir insan değilim. Öyle bir şey oldu Çok farklı bir şekilde politik bir şekilde engelleyebilirdim ama olmadı. Ben net bir insanım.

"3-4 ayda ne değişti?"

"Bu oyuncular şampiyon olan takım. 3-4 ayda ne değişti protesto ediyorsunuz. Bu tarz tezahürat yaparsanız  bu takımı aşağı çeker. Gol de yiyebiliriz, 2-0 geriye de düşebiliriz. Futbolda var bunlar. Tribünden böyle bir tezahürat geldiği zaman takımı aşağı çeker. Takımını gol yese de yemese de sürekli destekleyen bir taraftar olduğu zaman bu takımı ileriye iter.

Sezon başından beri biz hiç 2-0 öne geçemedik, ya penaltı oluyor ya kendi kalemize gol atıyoruz ya da gol atamıyoruz. Mutlaka bir şey oluyor. Fatih Terim bir şey söyledi. Biz o coşkuyu yakalamadık. 2. golünü atamadık 2. Golü atıp coşkuyu yakalasak pozisyonlar da fazlaşabilir, daha farklı olabilir. Bunun da üstesinden en kısa zamanda geleceğimizi düşünüyorum."

Emre Belözoğlu’nun yedek kulübesinden kendini çıkarması...

"Çocuklar bir mesaj vermek istedi. Biz bugüne kadar hep beraber olduk Sinirlendiğimi anladılar. 'Hocam orada oturma çık beraber sevinelim' dediler. Hep beraber kendiliğinden olan bir şey oldu. Gol atalım da hocaya gidelim diye bir bir şey olmadı.

Geçen sene  ilk 7 haftalık dönemimize baktığınız zaman Sivas ve Elazığ maçı haricindeki maçlarda son anda kılpayı çevirdiğimiz maçlardı. Net konuşuyorum biz 6 maç çok iyi oynadık. Ligde bir maç kötü oynadık, Akisar maçı mağlup olduk. Geçen sezon ilk 7 haftada full kadro oynuyorduk bu sene Akhisar maçına Emre,Volkan, Raul, Egemen oynamıyor. 4 tane en önemli oyuncunuz oynamıyor. Geçen hafta maça çıkacağız, 6 stoper 2’si cezalı 3’ü sakat. Bir yerlere kaydırarak maçı kazanmak için bir kadro belirlemem gerekiyordu. Hakan Cinemre’yi oynatmayı düşünüyoruz, Milli Takım'da ayak bağlarından sakatlanıyor. Serdar’ı tam oynatmayı düşünüyoruz, antrenmanda dizi dönüyor. Hepsi üst üste geliyor. Bakıyorsunuz Bruno Alves ve Bekir cezalı. Altyapıdan Mehdi’yi çağırmak istiyorduk, o da zehirlendi hastaneye yattı. Bir terslik de var. Mehmet Topal’ı stopere aldık mecburen. Bir terslik de yaşıyoruz. Bir şey olsa Gökhan’ı mı Selçuk’u oynatırız diye düşünüyoruz. Allah’tan olmadı. Başkan bir kere bile aramadı, şahidim Allah'ım.

Beşiktaş maçı hakkında...

"İyi ve coşkulu oynuyorlar. Saha sonuçları da onlara yardım etti. Beşiktaş'ın Türkiye'de en iyi futbolu oynadığı görüşü... Kişiden kişiye değişir. Ben buna katılmıyorum. Türkiye'nin en iyi oynayan takımlarından bir tanesi, benim takımım.

Gökhan Töre, 3. bölgede topu turan, ters ayakla içeri girerek, rakibin dengesini bozan bir oyuncu. Bu hafta kimin oynayacağını bilmiyoruz. Kerim Frei'ın oynayacağı söyleniyor. Neyle karşılaşacağımızı göreceğiz."

"Beşiktaş maçında mağlubiyet olursa ne olur?" sorusu

"Hiçbir şey olmaz. Yolumuza devam ederiz.. Pas yüzdesine bakıyoruz. Kornerlerine bakıyoruz şutlarda eksiğimiz var. Hafta hafta var. Bir eksiğimiz varsa bunları düzeltmeye çalışıyoruz. kendimizi geliştirimeye çalışıyoruz.."

Hakemler...

"Bizim Galatasaray maçında Emenike'ye yapılan harekete kırmızı kart verilebilir ama kimse konuşmuyor. Bu hafta Kadlec'e yapılan yüzde yüz kırmızı kart. Aynı şeyi biz yapsak direkt atılmıştık. Bütün bunları bir kenara koyarsak, Beşiktaş takımı coşkulu oynuyorlar. İyi durumdalar. Her şeye rağmen biz de iyi durumdayız.
 
"Buradan ayrılmam 1 saniye"
 
"Benim buradan ayrılmam 1 saniye. Ne tazminat alırım ne başka bir şey. Ben, Fenerbahçe'nin çocuğuyum. Boş sözleşmeyi imzaladım. Yardımcı antrenör ve futbolcuyken boş kağıda imza attım. Ne tazminat, ne şampiyonluk pirimi var. Bu sezon sonunda da mukavelem bitiyor. Bir yıllık anlaştık."

"Diego 19 yaşında değil..."

"Diego, iyi ve kariyerli bir oyuncu. Türkiye ligi, hakikaten çok sert. O da buraya yeni yeni adapte oluyor. 5 maç oynattık. Baktığımızda biz de eşikteyiz, o da tam eşikte. Diego, 19 yaşında değil ki oynatıp, futbolcuyu kazanalım. Diego oynadığı zaman bize maç alması lazım. Daha tam o kıvama gelmedi. Bu lige adapte olması lazım. Yoksa Diego'yu oynatmak için oynatıp, hem futbolcuyu hem de maçı kaybetmek olmaz. Diego, çalışmalarına devam ediyor. Zaman zaman bazı antrenmanlarda zorlanıyor ama istek ve çalışma konusunda sıkıntısı yok. Hiçbir kaprisi yok.
 
Herkesin herkesten puan alabileceği bir lig oldu. Böyle de devam edecek. Şampiyonluk barajının aşağılarda olacağını düşünüyorum. Bu hafta sonu oynayacağımız Beşiktaş maçı önemli. Yenersek lider olabiliriz. Ondan sonra 8 lig maçının 5'ini evimizde oynayacağız. Hafta sonu derbiyi kazanırsak, diğer maçları da göz önünde bulundurduğumuzda normal şartlarda önümüz açılıyor. Ama bu futbol. Her zaman her şey olabilir."

Dirk Kuyt yede oturur mu?

"Kuyt da yedek oturabilir. Kuyt her antrenmanda her maçta olağanüstü çalışan takımdaki istikrar maç açısından yapabileceğinin en iyisini yapan bir oyuncu. Bazı oyuncular zaman sakatlandığı zaman bir düşüş yaşayabiliyor. Kuyt her zaman her yerde her şeyini verebilen oyuncu. Kuyt oynadığı zaman her mevkide oynayabilen bir oyuncu. Her mevkide kullanabiiyorsunuz, bir joker gibi Bu tip oyuncular çok azdır."

Olimpiyat Stadı...

"Sahayı kumlamışlar özel çim getirmişler. Biz bu şartlara uyum sağlayarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. İnşallah bu sefer şeytanın bacağını kırarız."

"Biz şampiyon olacağız" sözü üzerine...

"Ben o günkü maçtan sonra bazı şeylerin rayına gireceğini biz de bir şeyleri toparlayarak gideceğimizi düşünerek söyledim. Bu haftaki maçtan sonra inandığımızı, şampiyon olacağımızı düşürüyorum. 3 büyükler arasında şampiyonluk yarışı geçecek gibi gözüküyor. Anadolu takımlarından bir sürpriz yapacağını düşünmüyorum. Anadolu takımlarından bir çıkış olacağını düşünmüyorum."

Gökhan Töre’nin kırmızı kartı
"Biz maçı izledik. 4. hakemin gözü önünde olup antrenör olarak devreye giriyorsa herkesin bazı şeyleri gözden geçirmesi lazım. Antrenör müdahale etmeden 4. Hakem görecek ve hakemi uyaracak.
Kadlec’e rakibi 4. hakem önünde dizine basıyor, pozisyonu görüyor ama uyarmıyor bile. Görmedim diyor. Onu görmüyorsan neyi göreceksin. Kadlec rol yapan bir oyuncu değil. Gözünün önünde oluyor.

Aykut Kocaman'ın yazısında kendisini eleştirmesiyle ilgili soruya:

"Canı sağolsun, o benim arkadaşım. Aykut hoca Konyaspor'a hayırlı olsun. Başarılar diliyorum böyle bir karar verdi."

Milliyet