Avrupa'da şampiyonluk için son 3 hafta

Avrupa'da şampiyonluk için son 3 hafta

İspanya, İngiltere ve Almanya'da şampiyonluk yarışı sürüyor...

Fransa liginde şampiyonluğunu haftalar önce ilan eden Paris Saint Germain'den (PSG) sonra Juventus da İtalya'da mutlu sona ulaştı. Avrupa'nın en büyük 5 ligi arasındaki İspanya, İngiltere ve Almanya'da ise şampiyonluk yarışı sürüyor.

PSG'nin, Fransa Birinci Futbol Ligi'nin (Ligue 1) bitimine 8 hafta  kala ipi göğüsleyerek "Fransa liginde şampiyonluğu en erken garantileyen kulüp"  unvanını almasından sonra İtalya'da da (Serie A) şampiyon belli oldu.  Fiorentina'yı 2-1 yenerek puan farkını 12'ye çıkaran Juventus, takipçisi  Napoli'nin Roma'ya 1-0 yenilmesiyle bitime 3 hafta kala peş peşe 5'inci, toplamda  32'nci lig şampiyonluğunu elde etti.
 
Avrupa'nın en büyük 5 ligi arasındaki İspanya (La Liga), İngiltere  (Premier Lig) ve Almanya'da (Bundesliga) ise son 3 haftaya girilirken mücadele  devam ediyor.
 
İspanya'daki yarış kıran kırana
 
Geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi, La Liga ve İspanya Kral Kupası'nda  mutlu sona ulaşan Barcelona'nın, 31, 32 ve 33. haftada arka arkaya aldığı  mağlubiyetler sonrası adeta yeniden başlayan La Liga'da, Madrid ekipleri Atletico  ve Real, yarışı bırakmıyor.
 
Son 3 haftaya girilirken 82 puanı bulunan Barcelona, gol averajıyla  Atletico Madrid'in önünde zirvede yer alıyor. İki takımı, 81 puan toplayan Real  Madrid izliyor.
 
Barcelona, Atletico Madrid ve Real Madrid'in son 3 haftadaki  karşılaşmaları ve puan durumu şöyle:
 
Barcelona: Real Betis (D), Espanyol, Granada (D)
Atletico Madrid: Rayo Vallecano, Levante (D), Celta Vigo
Real Madrid: Real  Sociedad (D), Valencia, Deportivo (D)
 
Leicester City tarih yazmak peşinde

İtalyan teknik direktör Claudio Ranieri yönetiminde, beklentilerin  üstünde bir performans sergileyen Leicester City, 132 yıllık tarihinin ilk  şampiyonluğuna çok yaklaştı.
 
Swansea City'yi 4-0 yenen Leicester City, 1950-51 ve 1960-61  sezonundan sonra 3. şampiyonluğunu kazanmak isteyen Tottemham'ın, West Bromwich  Albion ile 1-1 berabere kalmasıyla bitime 3 hafta kala puan farkını 7'ye çıkardı  ve şampiyonluk için çok büyük bir adım attı.
 
Jamie Vardy'nin 22 gol, 8 asist ve Riyad Mahrez'in 17 gol, 10 asistle  sürüklediği Leicester City, Manchester United deplasmanından galip ayrılması  halinde, Tottenham'ın alacağı sonuca bakmaksızın şampiyonluğu garantileyecek.
 
Leicester City ve Tottenham'ın kalan maçları ve puan durumu şöyle:
 
Leicester City: Manchester United (D), Everton, Chelsea (D)
Tottenham: Chelsea (D), Southampton, Newcastle United (D)
 
Bayern Münih, art arda 4. şampiyonluğu istiyor
Gelecek sezon İngiliz kulübü Manchester City'nin başına geçecek  İspanyol teknik direktör Pep Guardiola, Bayern Münih'in başında arka arkaya  3'üncü Bundesliga şampiyonluğuna çok yakın.
 
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de yarı finale çıkan Bayern, ligin bitimine  3 hafta kalan en yakın takipçisi Borussia Dortmund'un 7 puan önünde liderlik  koltuğunda oturuyor.
 
Bayern Münih, Borussıa Mönchengladbach'ı yenmesi  durumunda, üst üste  4'üncü, tarihindeki 26'ncı lig şampiyonluğunu ilan edecek.
 
Bayern Münih ve Borussia Dortmund'un son 3 hafta programı ve puanları  şöyle:
 
Bayern Münih: Borussıa Mönchengladbach, Ingolstadt (D), Hannover 96
Borussia Dortmund: Wolfsburg, Eintracht Frankfurt (D), Köln