Avrupa'da ilk madalya

Avrupa'da ilk madalya
Güncelleme:

Avrupa Güreş Şampiyonası’nda Türkiye’nin ilk madalyası geldi.

65 kiloda mindere çıkan Mustafa Kaya, maçlarını kazanıp finale yükseldi. Finalde İtalyan Frank Marquez’e 7-6 yenilen Kaya, gümüşte kaldı.

Riga’da devam eden Avrupa Şampiyonası’nda Mustafa Kaya, ilk turda Slovak David Habat’ı 20-12, çeyrek finalde ise Gürcü Zurabi Lakobishvili’yi    7-1 mağlup etti. Yarı finalde Rus İsrail Kasumov’un rakibi olan güreşçimiz, rakibine 8-5 üstünlük sağlayıp, adını finale yazdırdı. Final maçında İtalyan Frank Marquez ile altın madalya için mücadele eden sporcumuz, 2-0 geriye düşse de, müthiş bir mücadele örneği verip, 6-5 öne geçti ancak bitime 8 saniye kala İtalyanlar’ın itirazı sonrası hakemlerin rakibine verdiği 2 puanla minderden 7-6 mağlup ayrılıp gümüş madalyada kaldı.

4 sporcumuz mindere çıkıyor

Erkekler serbest stil 97 kiloda, ilk turda Ermeni Andranik Galstyan’ı 10-4 yenen Fatih Yaşarlı, çeyrek finalde Ukraynalı Valerii Andriitsev’e10-0 teknik üstünlükle yenilip elendi. Kadınlar 53 kiloda Bediha Gün, ilk tur maçında Bulgar Bilyana Dudova’ya 4-2 yenilerek şampiyonaya veda ederken, 60 kiloda Neslihan Ulusoy da, ilk turda Polonyalı Maria Wrzesien’e 11-0 teknik üstünlükle mağlup olarak elendi. Bugün 61 kiloda Münir Recep Aktaş, 74 kiloda ise Soner Demirtaş, kadınlarda 55 kiloda Burcu Kebiç ve 75 kiloda Yasemin Adar da kürsü için bugün mindere çıkacak. Müsabakalar TSİ 19.00’da TRTAvaz’dan naklen yayınlanacak.