Avrupa Fener'den sorulur !

Avrupa Fener'den sorulur !

UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe, Hollanda temsilcisi Feyenoord'u 1-0 yenerek grubu lider tamamladı.

Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi A Grubu son haftaya lider giren Fenerbahçe, Dirk Kuyt'ın forma giydiği Feyenoord ile karşılaştı. Rotterdam şehrindeki De Kuip Stadı'nda oynanan ve İspanyol hakem David Fernandez Borbalan'ın yönettiği maçı Fenerbahçe, Moussa Sow'un golüyle 1-0 kazandı.

Sarı-lacivertli temsilcimiz bu skorla birlikte gruptan 13 puan ile lider çıktı. Zorya Luhansk’ı deplasmanda 2-0 yenen Manchester United ile 12 puan ile ikinci sırada tur atladı. Feyenoord ile Zorya takımlarının bu sezonki Avrupa macerası son buldu.

ADVOCAAT'TAN TEK DEĞİŞİKLİK

UEFA Avrupa Ligi A Grubu son hafta maçında Hollanda temsilcisi Feyenoord'a konuk olan Fenerbahçe'nin teknik direktörü Dick Advocaat, takımını kadroda tek değişiklik yaparak sahaya sürdü.

Hollandalı teknik adam, Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş'la berabere kaldıkları derbi maça göre tek değişikliği zorunlu olarak yaptı. Advocaat, UEFA listesine alınmayan Aatif Chahechouhe'nin yerine Jeremain Lens'e forma verdi.

Fenerbahçe'de kalede Volkan Demirel oynarken, savunma dörtlüsü Şener Özbayraklı, Martin Skrtel, Simon Kjaer ve Hasan Ali Kaldırım'dan oluştu. Orta saha üçlüsünde Mehmet Topal, Josef de Souza ve Alper Potuk görev yaparken, kanatlarda Moussa Sow ile Jeremain Lens oynadı. Fenerbahçe'de tek forvet olarak ise Robin van Persie sahaya çıktı.

Sarı-lacivertlilerin yedek kulübesinde ise Fabiano Ribeiro, Ozan Tufan, Volkan Şen, İsmail Köybaşı, Gregory van der Wiel, Emmanuel Emenike ve Roman Neustaedter forma şansı bekledi.

VAN PERSIE 2 MAÇ SONRA...

Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Van Persie, Avrupa Ligi'nde 2 maç sonra forma şansı buldu.
Van Persie, son iki maçta Manchester United ve Zorya karşısında dinlendirilmek için oynatılmamıştı. Teknik direktör Advocaat, kritik maçta Van Persie'yi ilk 11'e aldı.

LENS MAÇA İLK 11'DE BAŞLADI

Fenerbahçe'nin bir diğer Hollandalı futbolcusu Lens, sakatlığını atlattıktan sonra ilk kez 11'de forma giydi.

Geride kalan hafta sonu ligde Beşiktaş derbisinde sadece 15 dakika oynayabilen Lens, fiziksel olarak hazır duruma geldi ve formayı kaptı.

Son olarak Süper Lig'in 10. haftasında Akhisar Belediyespor'a karşı ilk 11'de oynayan Lens, 6 Kasım'daki bu müsabakanın ardından 1 ay sonra formasına kavuştu.

İŞTE MÜTHİŞ MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada...

[PAGE]

M.S. Karşılaşma Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüyüğle sona eriyor.

90. DK: Ceza yayı hemen gerisinde Emmanuel Emenike, Rick Karsdorp'un müdahalesiyle yerde kalıyor ve temsilcimiz tehlikeli noktadan serbest vuruş kazanıyor. Topun başına geçen Simon Kjaer sağ ayağıyla plase vuruş yapıyor ancak top az farkla yandan auta çıkıyor.

90. DK: Maçın sonuna oynanmamış süre olarak en az 3 dakika ilave ediliyor.

90. DK: Bilal Başacıkoğlu, sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunu paslaşarak kullanıyor. Rick Karsdorp, bekletmeden ceza alanı içine ortasını yapıyor. Michiel Kramer, sağ ayağıyla yere inmeden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Volkan Demirel bu pozisyonda da başarılı ve sağına giden topu uzanarak kurtarmayı başarıyor.

84. DK: Bilal Başacıkoğlu'nun sağ kanattan ortasında Dirk Kuyt penaltı noktasının sol tarafından gelişine vuruşunu yapıyor ancak kaleci Volkan Demirel dikkatli ve sağına giden topu yatarak kontrol ediyor.

82. DK: Volkan Şen, Miquel Nelom'a yaptığı faulün ardından yan hakeme yaptığı aşırı itirazlar sonrasında sarı kart görüyor.

80. DK: Bilal Başacıkoğlu'nun uzak mesafeden şutunda top farklı şekilde üstten auta çıkıyor.

78. DK: Martin Skrtel, Dirk Kuyt'a arkadan yaptığı sert müdahale sonrasında sarı kart görüyor ve bir sonraki turda oynanacak ilk maçta cezalı duruma düşüyor.

75. DK: Kale vuruşunu geciktirdiği gerekçesiyle Volkan Demirel, hakem David Fernandez Borbalan'dan sarı kart görüyor.

75. DK: Feyenoord'da oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Tonny Vilhena oyundan çıkarken, Michiel Kramer oyuna giren isim oluyor.

75. DK: Fenerbahçe'de ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Emmanuel Emenike, Robin Van Persie'nin yerine oyuna giriyor.

70. DK: Sarı-lacivertli temsilcimiz maçtaki ilk oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Volkan Şen, Jeremain Lens'in yerine oyuna dahil oluyor.

70. DK: Tonny Vilhena son çizgiye indikten sonra sağ kanattan ortasını yapıyor. Dirk Kuyt, ön direkte kafa vuruşunu yapıyor ancak top az farkla yandan auta gidiyor.

67. DK: Nicolai Jorgensen'in sol çaprazdan şutunda top savunmamızdan geri dönüyor.

64. DK: Jeremain Lens'in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Mehmet Topal ön direkte kafayla topu arka direğe aşırtıyor ancak Feyenoord savunmasının kontrolünde top auta gidiyor.

58. DK: Karim El Ahmadi, ceza yayı içine girmeden sol ayağıyla vuruşunu yapıyor ancak kaleci Volkan Demirel üzerine gelen topu rahat biçimde kontrol ediyor.

55. DK: Bilal Başacıkoğlu'nun Hasan Ali Kaldırım'a yaptığı faulün ardından hakeme itirazlarda bulunan Dirk Kuyt sarı kart görüyor.

54. DK: Ceza alanı dışından Karim El Ahmadi sağ ayağıyla yerden şutunu çekiyor ancak kaleci Volkan Demirel sağına giden topu yatarak kontrol etmeyi başarıyor.

51'. DK: Sağ kanatta rakibinden sıyrılan Şener Özbayraklı ceza alanı içine giriyor. Şener, son çizgiye indikten sonra ortasını yapıyor ancak top kimsenin olmadığı noktaya gidiyor ve atak sonuçsuz kalıyor.

46. DK: Sağ kanatta topla buluşan Jeremain Lens için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

46. DK: Feyenoord, ikinci yarıya oyuncu değişikliği yaparak başlıyor. Bilal Başacıkoğlu, Jens Toornstra'nın yerine oyuna dahil oluyor.

46. DK: İkinci yarı sarı-lacivertli temsilcimizin vuruşuyla başlıyor.

İ.Y: Karşılaşmada ilk yarı Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğüyle sona eriyor.

41. DK: Jens Toornstra'nın sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda savunmamız topu ceza alanı dışına uzaklaştırıyor.

38. DK: Eljero Elia'nın hafif sol çaprazdan şutunda top farklı şekilde yandan auta gidiyor.

37. DK: Orta alanda Dirk Kuyt'ı düşüren Josef De Souza hakem David Fernandez Borbalan'dan sarı kart görüyor.

36. DK: Feyenoord, Tonny Vilhena ile sağ kanattan köşe vuruşunu kullanıyor. Tonny Vilhena'nın ortasında kaleci Volkan Demirel iyi yükselerek topa sahip oluyor.

33. DK: Jeremain Lens'in güzel pasıyla sağ kanattan ceza alanı içine giren Şener Özbayraklı ortasını yapıyor. Robin Van Persie, penaltı noktasının sağ tarafından vuruşunu yapamıyor ve önemli fırsatı değerlendiremiyoruz.

29. DK: Dirk Kuyt'ın ceza alanı hemen içinden yaptığı vuruşta top Simon Kjaer'den geri dönüyor.

25. DK: Sarı-lacivertli temsilcimiz 2. gole çok yaklaşıyor! Jeremain Lens'in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Simon Kjaer altıpas önünde uygun durumda kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Brad Jones parmaklarının ucuyla topu kornere çelmeyi başarıyor.

22. DK: GOOOOOOOOOOOLLLLLLL!!!!! Temsilcimiz Fenerbahçe, Moussa Sow'un golüyle öne geçiyor. Şener Özbayraklı'nın sağ kanattan ortasında ceza alanı içinde Alper Potuk kafayla topa yükselik kazandırıyor. Savunmada Rick Karsdorp kafayla topu kalecisine dönmek istiyor ancak araya Moussa Sow giriyor. Moussa Sow, altıpas içinde rövaşata ile topu ağlara gönderiyor.

20. DK: Moussa Sow'un sol kanattan ortasında top kaleci Brad Jones'da kalıyor.

15. DK: Ev sahibi Feyenoord bu dakikada gole yaklaşıyor. Dirk Kuyt'ın sağ kanattan ortasında Jens Toornstra ön direkte kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Volkan Demirel soluna giden topu uzanarak mutlak bir golü çıkarıyor.

14. DK: Jeremain Lens'in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Josef De Souza penaltı noktasının üzerinden kafa vuruşunu yapıyor ancak top farklı şekilde yandan auta gidiyor.

11. DK: Pozisyon sonrasında Jeremain Lens kendisine yapılan müdahalenin penaltı olduğu yönünde hakem David Fernandez Borbalan'a itirazlarda bulunuyor ancak sonuç değişmiyor.

11. DK: Jeremain Lens, Jan-Arie Der Heijden'den topu kaptıktan sonra ceza alanı içine giriyor. Jeremain Lens, Eric Botteghin'in müdahalesiyle yerde kalıyor. Boşta kalan topa Moussa Sow sağ ayağıyla vuruyor ancak top kaleci Brad Jones'da kalıyor.

8. DK: Sol kanatta topla buluşan Eljero Elia, ceza alanı içine girmeden ortasını yapıyor fakat top kaleci Volkan Demirel'de kalıyor.

7. DK: Temsilcimiz Fenerbahçe gole çok yaklaşıyor! Seken top sonrasında ceza alanı sol çaprazında topla buluşan Hasan Ali Kaldırım arka direğe ortasını yapıyor. O bölümde Alper Potuk uygun durumda topu kontrol edip sağ ayağıyla vuruşunu yapıyor ancak top yan ağlarda kalıyor.

4. DK: Eljero Elia'nın sol kanattan ortasında ceza alanı içinde hiç bir takım arkadaşı olmayınca savunmasına yardıma gelen Moussa Sow rahat biçimde topa sahip oluyor.

1. DK: İspanyol hakem David Fernandez Borbalan maçı başlatan düdüğü çalıyor.

UEFA Avrupa Ligi’nde Fenerbahçe, Feyenoord karşısında kader sınavı verecek. Başlama saati 21:00 olan mücadeleyi İspanyol hakem David Fernandez Borbalan yönetiyor. Onun yardımcılıklarını Roberto Alonso ve Raul Cabanero yapıyor.

Feyenoord’un tur atlaması için mutlak 3 puana ihtiyacı var. Grupta 10 puanla lider olan Fenerbahçe’nin tur biletini alması için beraberlik yetecek. Olası mağlubiyet durumunda ise Ukrayna’da Manchester United’ın mağlup olması beklenecek.

İLK 11'LER

Feyenoord: Brad Jones, Karsdorp, Van der Heijden, Dirk Kuyt, El Ahmadi, Jorgensen, Vilhena, Elia, Nelom, Toornstra, Botteghin

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali, Josef, Mehmet, Alper, Sow, Lens, Van Persie