Avrupa devleriyle aynı ligde !

Avrupa devleriyle aynı ligde !

Galatasaray, Avrupa Süper Ligi'ne giriyor...

İngiltere'den 3, Almanya ve İtalya'dan 2'şer, Fransa, Hollanda, Türkiye, Yunanistan, Belçika, Rusya, Ukrayna'dan 1'er takımın katılacağı ligde F.Bahçe ve Beşiktaş yok.

Yönetici Ebru Köksal, 2014 Emirates Wyscout etkinliği kapsamında Londra'da geçtiğimiz hafta Juventus, Milan, Roma, Barcelona, Manchester United, Bayern Münih, Porto, Benfica ve Lyon temsilcileri ile bir araya geldi.
 
Bu toplantıda daha önce de ortaya atılan fakat hayata geçirilemeyen 'Avrupa Süper Ligi' konusunun yeniden gündeme geldiği bildirildi. Önümüzdeki dönemde bu konunun yeniden görüşme kapsamına alınacağı; Avrupa Süper Ligi'nin basketboldaki EuroLeague benzeri bir turnuva gibi yapılması konusunda fikir alışverişi yaptıkları bildirildi. 
 
DÜŞME-YÜKSELME YOK 
İngiltere'den 3, İspanya, İtalya ve Almanya'dan 2'şer, Fransa, Hollanda, Türkiye, Belçika, Yunanistan, Rusya, Ukrayna ve Yunanistan'dan ise 1'er takımın yanı sıra 3 de "wild card" ile takımların Avrupa Süper Ligi'nde yer alması için fikir birliğine varıldığı iddia edildi. Bu ligde düşme veya yükselmenin olmayacağı; ülkeleri temsil edecek takımların belirlenmesinde kurucuların etkili olacağı öğrenildi. Ebru Köksal'ın da Avrupa Süper Ligi'nin fikir babalarından olduğu ve Galatasaray'ın da ligin ana unsuru olacağı öğrenildi. Bu durumda Fenerbahçe ve Beşiktaş bu ligde yer almayacak.