Atletico'yu UEFA'ya şikayet ettiler

Atletico'yu UEFA'ya şikayet ettiler
Güncelleme:

İsveç'in Malmö takımı, güvenlikçilerin kendi taraftarına şiddet uyguladığı gerekçesiyle konuyu UEFA'ya taşıdı

İsveç'in Malmö takımı, İspanya'daki Şampiyonlar Ligi maçında, güvenlikçilerin kendi taraftarına şiddet uyguladığı gerekçesiyle konuyu UEFA'ya taşıdı.

Şampiyonlar Ligi'nde Atletico Madrid'e 5-0 mağlup olan İsveç'in Malmö takımı, bu karşılaşmada taraftarlarına sergilenen davranışlardan dolayı şikayetçi oldu. Yaklaşık 2 bin İsveçli taraftar Vicente Calderon'daki karşılaşmada takımlarını yalnız bırakmayarak maç boyunca desteklemişlerdi.

Ancak karşılaşmada görev yapan güvenlik görevlilerinin konuk taraftara kötü muamelede bulundukları ortaya çıktı. Maç öncesi ve esnasında taraftarlarına sert davranan güvenlikçilerin davranışlarını kınayan Malmö ekibi, konuyla ilgili UEFA'ya şikayette bulundu. İsveçliler, İspanyol ekibi, güvenlikçiler ve emniyet birimlerinden olaylarda kimin sorumluluğu varsa cezalandırılmalarını istedi.

Malmö'den yapılan açıklamada, "Bizi bu maçta yalnız bırakmayan taraftarımıza teşekkür ederiz. Ancak Avrupa futbolunun en önde gelen şehirlerinden bir tanesi olan Madrid'de taraftarımıza reva görülen muameleden dolayı üzgünüz. Kolluk kuvvetlerinin taratarımıza zalimce tutumlarına şahit olduk. Bu durum karşılaşma boyunca sistematik olarak sürdü" ifadeleri kullanıldı.

Milliyet