Atiba'nın eski dostuymuş

Atiba'nın eski dostuymuş

Yeni transfer Marcelo Guedes, PSV Eindhoven’da Atiba Hutchinson ile birlikte oynadı.

Beşiktaş’ın Brezilyalı yeni stoperi Marcelo Guedes, Hannover 96’da takımın adeta bel kemiği olarak dikkat çekmişti.

Bundesliga’da geride kalan 19 maçın tamamında süre alan Brezilyalı stoper, bin 710 dakika sahada kaldı. 28 yaşındaki oyuncu, Hannover’in savunma rakamlarına bakıldığında da takımın en iyisi olarak öne çıktı. 19 maçta 29 kez rakibe hücumda pas arası yapan Marcelo, 124 kez ile en çok savunmadan top uzaklaştıran futbolcu oldu.

Ayrıca 123 defa ikili mücadele kazanan 1.91 boyundaki futbolcu, hava toplarında yüzde 77’lik başarı ortalamasıyla Beşiktaş’ın mevcut stoperlerini solladı. Hem havadan hem de yerden yüzde 72’lik top kapma yüzdesi de bulunan Marcelo, Bundesliga’da da hava topları kazanmada ligin en iyi 8. futbolcusu konumunda bulunuyor.

Atiba’nın eski dostu

Atiba Hutchinson ile Marcelo Guedes yaklaşık 2.5 yıl sonra Beşiktaş forması altında yeniden buluşacak. 2010-2013 döneminde PSV Eindhoven’de birlikte top koşturan Atiba ve Marcelo, Hollanda kulübünde iki kez kupa zaferi yaşamıştı. Atiba, Slaven Bilic’in isteğiyle 2013’te bedelsiz olarak Beşiktaş’a gelirken, Marcelo ise aynı yıl 2 milyon 750 bin euro bonservis karşılığında Alman ekibi Hannover’e transfer olmuştu.

Scout başarısı

Brezilya’da Santos kulübünün altyapısından yetişen Marcelo Guedes’in, Avrupa’ya açılmasında scout başarısı öne çıkıyor. 2004 yılında U17 takımıyla Brezilya şampiyonluğunu kazandıktan sonra A takıma alınan Marcelo, Avrupa’da Polonya gözlemcilerinin dikkatini çekti. 1.91’lik stoper, bedelsiz transfer olduğu Wisla Krakow’a 5 yıllık imza atmıştı.