''Atamayıp gol de yersen...''

''Atamayıp gol de yersen...''

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Akhisar Belediyespor maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Spor Toto Süper Lig'de Akhisar Belediyespor'a 2-0 yenilmelerinin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Güneş, Akhisar Belediyespor karşısında kazanmak için sahaya çıktıklarını belirterek, "Maçın ilk bölümlerinde yavaş oynadık. Beklenmeyen bir şekilde, pozisyon olmadan ilk golü yedik" dedi.

Tecrübeli teknik adam, golün ardından oyuna ağırlıklarını koyduklarını kaydederek, "Etkili ataklarımız oldu. Çok pozisyon bulduk ama golü bulamadık. Arkasından ikinci golü yedik. Oyun hiç bozulmadan hamlelerimizi yaptık, gol pozisyonlarımız oldu. Beklediğimiz golleri bulamadık. Az sayıda pozisyon vermemize rağmen çok basit goller yedik ve rakibimizin direncini artırdık. Şansızlıklar yaşadığımız bir maç oldu" şeklinde konuştu.

"Atamayıp gol de yersen, 3 puanı kaybedersin"

Oyun içinde zaman zaman telaşlandıklarını anlatan tecrübeli teknik adam, şunları kaydetti:

"Şartlar ne olursa olsun, oyuncularımızın kazanmak için gayretleri vardı. Bugün futbolun beklenmeyen sonuçlarından bir tanesi bizim başımıza geldi. Kaybettik, üzgünüz. Olumsuzluk olarak çok şey söylemek istemiyorum. Sadece yavaş oyun ve telaşın dışında bir de son bölümde zaman zaman dirençleri düştü. Maalesef, lig maratonunda böyle bir sonuç aldık. Futbol böyle, atamayıp gol de yersen, 3 puanı kaybedersin."

Şenol Güneş, bir basın mensubunun "Beşiktaş'ın bu kadar favori gösterilmesi takıma zarar mı verdi?" sorusu üzerine, "Medyanın bizi şampiyonluğun en büyük adayı şeklinde göstermesi, oyunumuzun karşılığı olarak bir takdirdir ama buna kapılıp da kendimizi eksik bırakmayacağız" ifadesini kullandı.

"Önemli olan sahadaki futbol zenginliği"

Barcelonalı milli futbolcu Arda Turan'ın, "Kısıtlı imkanlara sahip olmalarına rağmen çok büyük işler başarıyorlar. İspanya'nın Atletico Madrid'i Beşiktaş" ifadesiyle ilgili siyah-beyazlı teknik adam, şöyle devam etti:

"Galatasaray ve Fenerbahçe'nin o imkanlarının fazla olması, onların bütçesiyle, şartlarıyla ilgili. Kulübümüz de en iyisini yapabilmek için uğraş veriyor. Önemli olan sahadaki futbol zenginliğini yakalayabilmek. Bu maç da dahil futbolcularımızı oyun olarak olumsuz görmüyorum. Öyle bir düşünceleri ve yapıları yoktu. Tabii eksiklerimiz olacak ve o da eleştirilecektir."

Şenol Güneş, Alman futbolcu Mario Gomez'in beklentilerin altında bir performans ortaya koyduğunu belirtirken, "Oyunculardan bazen çok şey beklersiniz, eksik yapabilir veya yaptıklarının karşılığını alamayabilir. Bunlar olacak. Burada yıkılmak, hayıflanmak, kafayı yemek yerine doğrulara devam, eksikleri düzelteceğiz" şeklinde görüşlerini aktardı.